det gick snabbt.

På hundträningen igår funderade jag lite (med betoning på lite) hur jag skulle lära in "runda matte" och valde som hastigast att shejpa in det istället för handtarget. Jag hade nog tänkt mej att det skulle bli lite svårt trots bra belöningsplacering med tanke på hur lång tid det tog med snurra. Hah, så fel jag hade. 2 x 2min tog det, med flera lekpauser inkluderade. Kanske inte så svårt egentligen, men alltid skitkul när saker flyter på bra. Massor med mer träning behövs såklart, men en början. Här, en liten filmsnutt på en dödstrött guldgosse just uppsläpad ur sovposition, men ändå med i hjärncellerna :)

Vi började SPORTlovet med 8km skidåkning på morgonkvisten. Härligt värre, och inte en själ ute på isen. Sista biten in mot parkeringen där det endast finns skoterspår att åka i fick killen dra mej, o hej vad det gick. Han slet som en oxe i selen och galopperade halvkilometern på nolltid. Härligt för mej också ;)

Vi har tränat på att runda matte somsagt, på ett nytt beteende som ska bli "ställa båda framtassarna på mattes knä när hon sitter ner" vilket är något han gör för att gosa ofta, men som det tog en stund för honom att förknippa med träning. Kommandobefästning där väntar. Samt att vi tränat litegrann på att kunna utför sitt fint med en matte som sitter/ligger på golvet vilket är klurigt. Klantskalle till matte som inte tänkte på sådana saker när hon tränade men så har jag också lärt mej en läxa :D

Ha det bra!
Lov

Äntligen är det lov, fy fasen vad underbart, och hittills har det börjat perfekt!!

Vi började fredagen med 8km skidåkning på tidiga morgonen. Härligt för oss båda. Dagen fortsatte med inställd enda lektion, och därefter studentfest på nöjes. Efter mycket om och men drog vi oss iväg, och det var en jävla tur för fy fasen vad kul vi hade. En ruskigt lyckad utekväll m övernattande i brors lägenhet o allt. Missade bussen morogonen därpå och fick vänta två timmar till. Väl hemma drog vi en lång och seg slappdag jag och julius.

Söndag idag ja. Vi gick vi till sjön på förmiddagen. Kopplad kille hela vägen ner pga dum sheltie med matte som var tvungen att tajma in precis vår hastighet. Men desto mer spring nere på isen. Jävlar anåda vad han sprang, kampade, slängde sig och levde livet. En tår i ögat var ett faktum när jag såg min lycklige lille kille i full fart.

Därefter en tur till Kristinehamn för ett träningspass med det härliga klickergänget. Vi har nämligen (eller i alla fall dom) bestämt oss/sej för att delta i en rallylydnadtävling den första maj. Jag har alltid sett rallylydnad som lite B och lite halvt, men va tusan det är säkert skitkul. Nu ses vi varje söndag och tränar mot ett riktigt mål, det gillar vi. Idag ägnade jag&gossen oss mest åt att känna på lite grann. Kolla in några skyltar och fundera lite hur man ska göra. Under pauserna låg han och vilade i sin bur så fint så - burlekar is the shit.

Wallander väntar, eller har visst redan börjat. Vi ser fram emot en händelserik vecka :)
Ha det bra!


spring

Var visst ledig idag :) Huur göttans som helst, och jag hann till&med gå upp och göra mej iordning innan jag kom på det. Perfekt för en effektiv dag!

En härlig prommenad ute på isen med Lovisa&Alice idag med. Härligt med fint väder och härligt med ett perfekt sällskap. Julius skötte sig både igår och idag. Men idag var han betydligt mer lyhörd vilket uppskattas.
Jag har även tagit tag ordentligt i ett "problem". Nämligen koppelgåendet när jag prommnerar med någon mer. Naturligt nog har jag slarvat och varit okonsekvent. Inte för att han direkt drar eller beter sig ohyffsat egentligen, men det kan bli bättre när det gäller följsamheten, fråga-om-lov-bitarna. Så igår och idag gick jag med kopplad voffsing en liten kort sträcka. Perfekt störning med sprallig spaniel och pratande kompis.. och han klarade det kalasfint idag. Det här med att fråga om lov fungerade t o m, men mer träning måste bli för att det verkligen ska sitta. Jag får kidnappa Lovisa oftare helt enkelt :)

Flera hoppstå-pass under dagen, och vilket kanonslut det blev. Helt magiskt klockrent, det enda som egentligen fattas nu är att jag ska kunna öka hastigheten än mer, samt att han inte ska hålla på o erbjuda en massa egna emellanåt. Men det artar sej :D

Lite lek för godis också, som jag skröt om så mycket igår (haaha). För där fick han en liten blackout, men efter några repetitioner fungerade det riktigt fint ändå.

Imorn väntar en låång dag med en inlämning och ett tal :) Kanske en powerprommenad på det om vi känner oss sugna..

Ha det bra!

 slit

Träningsmotivationen var på topp efter lördagens inomhusträning i Karlskoga. Hur givande som helst att bara sitta o glo på alla andra. Men vi tränade endel vi med.
*Bland annat lek trots godisstörning, som gick miljoner gånger bättre än jag trodde. Att slänga ut godis på marken under kamplek var visst inget värst problem.
*Burlekarna såklart. Kalasbra för gossen att slappna av i. Vilket han bokstavligt talat gör. Men där måste jag variera mej lite. För så småningom förstod han att han skulle "tvingas" ligga kvar i buren länge varje gång och då tappade han sugen för att springa in dit. Men lite kortkortisar och därefter frikommando några gånger löste det problemet. Nu är der rusch in i buren som gäller igen.
*Lite baklängeskedjing med sitt fint och plastlock, mest för att se om han hade hjärncellerna med sig.

Han var väldigt skötsam. Koncentrerad, uppmärksam, lekfull och lyhörd trots massa störningar. Duktig valpis :)

Prommis till sjön och en svängom på isen under söndagen. Kameran var med. Men jag ljuger inte när jag säger att jag var nära att dö (hehe). Jag frös som en ko, och de få nanosekunder som kameran var uppe var rena pinan. Bestämde mej för att bryta ihop och komma igen, så efter en massa kamplek med gossen var jag faktiskt hyffsat varm :)
Därefter kikade vi lite på tre retrievers som gjorde varsin slapp och slarvig markering innan vi spatserade hemåt.

I måndags drog vi iväg på 45min power-prommis innan skolan. Sviinkallt (bara sådär 19,5) men det gick. Det blev ett litet problem när vi skulle gå förbi grannskapets gisantiska spanska mastiff. Grabben vågade såklart inte (jag tvingar aldrig) så istället fick vi i några hundra meter lulla omkring 50m bakom dom, och då sjönk pulsen direkt - såklart. En timmes prommis på kvällskanten också, med ny musik i lurarna.

 

Har för övrigt en j*vla massa grejer i skolan nu som plötsligt ploppat upp sådär. Tre grejer i veckan, vilket gör vår träning lite vilande under några dagar. Jag klarar inte av att träna något bara för att jag borde/måste.. så det tar vi helt enkelt igen under lovet.

 

Här har min bakgrundsbild för närvarande. Skulle göra vad faan som helst för för den väderleken. Skulle till&med pussa på grabben hästbajs-gröna mysmun på bilden ;)

Nu prommenerar vi mot sjön med Lovisa och Alice strax!

Ha det bra!

17 februari

Jobbig vecka, minst sagt..

Powerlångis innan skolan i måndags grejade vi. Eller mja, långis och långis egentligen. Men iaf 45min i riktigt högt tempo, som i vanligt tempo skulle bli över en timma.. Hursom, han fick en timma av mor också på kvällskvisten :)

I tisdags var jag hemma, frös som ett kylsskåp hela dagen, och en irriterande huvudvärk. Julius var däremot lycklig, för han fick följa med pappa ut på isen i några timmar för att fiska och rejsa runt, och skött sig hade han gjort också :)

Och igår var vi på det sista kurstillfället. En lekmotivations-inspirerad Sara efter två dagar hos klickerklok, så det var vad som stod på schemat! massor med bra lek-tips och annat. Dessutom är det bra att få klanta till saker sådär på kurs, så vet man att man inte gör om det sen ;)
Burlekarne fyller verkligen sin fuktion numer, man kan nästan säga att han har uppnått målet. Visserligen smet han ut två gånger i början igår, men jag förstod varför. Han ligger i buren med huvudet mog kanten och blundar stora delar, mendan andra vovvar tränar några meter utanför. Klockrent, nu gäller det bara att minimera risken för att han ska göra fel ännu mer, samt få honom att änna snabbare lägga ner huvudet på kanten :)

Idag börjar jag sent, och då ska Julius vara ensam hemma fyra, kanske till och med fem timmar :O Så nu har vi kört igenom en 45 minuters powerprommenad, och tre stycken shejpingpass där jag försökte få upp honom på läskiga föremål. Framtassarna kommer upp rätt fort, men däremot verkar han inte medveten om att han har bakben i den här övningen :/ Jajja. Nu är han lite sömnig och jag ska strax sticka, en sista rastning bara!

 

Ha det bra!


kaalllt..

Konstig vecka, och konstig kommande vecka. Lite halvt i skolan och då känns plötsligt allt lite halvt. Har bl.a ett prov imorn som jag inte börjat titta på än.. men allt brukar lösa sig och sånt får man lita på..

I veckan har vi både varit på kurs och på hallträning. Tog upp våra hoppstå problem på kursen där vi påbörjade med att få honom att erbjuda hopp oavsett mitt kroppspråk. Och i fredags på hallträningen löste sig problmemen perfekt.  Från att i början bara ha kunnat erbjuda hopp då jag står upprätt framifrån till att göra fina hopp då jag ligger slickad på marken, klockrent :) I fotposition är med andra ord inga problem längre! Vi körde en samåkning med Sara och Dagmar, och väl där väntade härliga och superduktiga tränare. Skitkul!

Burlekarna fungerade skitfint vid båda tillfällena. Han somnade flera gånger (med öppen lucka såklart) trots massa hundar och bus, och vid ett tillfälle på kursen gick jag iväg och hjälpte till med lite lyfta-träning med Dagmar, och det klarade han finfint :) I hallen smet han dock ut en gång, men det kan jag förstå varför ;)
I övrigt är jag jättenöjd med honom. Han skötte sig så kalasfint när det gäller koncentration och kontakt trots alla störningar och klarade av att hålla sig till mig. Stjärna till gossen!

Min stora, mysiga valppälsade kamrat.
Både lördag&söndag har gått utan någon värst motion :( Kändes alldeles för svinkallt för min del, men nu börjar det dåliga samvetet krypa sig fram. Han har busat en snabbis i den djupa snön på isen, dragit några vändor i dungen med den mysiga drevertiken, och varit med på några porträttfotograferings-prommenader. Men imorn får vi nog ta en powerwalk innan skolan börjar..

En blåmes nedanför fönsterbläcket. Smidigt att man kan sitta inomhus och fota ;)

Ha det bra!

soligt.

Igår hann vi som planerat ingen långis. Men vi hann med lite ostrukturerad allt-möjligt träning bara för att. En decimeter nysnö, och då blir grabben på toppenhumör vilket resulterade i ett alldeles underbart litet pass ute på gatan. Dunderattityd och glädjefnatt för det.

Idag blev det visst ingen lektion för min del. Helt ovetande om att vi flyttat fram lektionen, så den missades helt enkelt. Men istället har jag jobbat 5h med projektarbetet, och den magiska gränsen 50h är gjorda. Nu räknar vi nedåt :D

Och en långis i det underbara vädret såklart:

Sötast på jorden vare.

 

Grabben var härligt uppmärksam och lyhörd idag. Tummen upp för det.

Imorn väntar kurs. Funderar på vad jag ska träna på då.. Kanske lite burlekar under den tiden som gossen måste vänta, och kanske lite hoppstå som jag tappat suget med :)

 

Ha det bra!


Lek.

Tummen upp för denna hunddag.
Hela förmiddagen fördrevs ute på vischan hos springerflickorna. Tant Fanny åkte i måndags till goldenhimlen den pärlan. Faktum är att jag saknar henne stort bara för att jag vet att jag aldrig kommer se henne mer. Det var hon som fick in mej på goldentankar från början, och det var alltid hon som satt trognast vid min högra sida i väntan på godis..

Massor med spring över järdet i högsta möjliga fart som alltid med detta gänget. En skötsam gosse som hälsade på husets två katter på ett lugnt och fint sätt, samt la sej ner på köksgolvet och sov när människorna bjöds på fika. Underbara du!

Man tror man ser i syne. Julle i täten :O

En jädra massa burlekar fördelat på hela eftermiddagen. Julius fick ligga där inne med öppen lucka såklart och slappna av till fullo i väntan på sitt frikommando. Han somnade flera gånger mellan varven, till och med då matskålen med hundgodis stod placerad en meter framför öppningen. Att kunna släppa skålen helt för ett matvrak som gossen är jag imponerad över.

Kvällsmatsträningen var planerad till hoppstå, men det var vi inget sugna på så jag beslöt mej för att shejpa in något nytt. Och det blev en liten nickning, Julle fick bestämma. Han duckar ner huvudet en liten bit mot frambenen, och ibland går han även några steg bakåt. Ja vi får väl se vad det blir av detta i slutändan. Kul är det iallafall, för han är snabbtänkt och fokuserad.

En härlig rensa-hjärnan-prommenad på det. Nu ska vi fixa fram te och mackor innan solsidan börjar.

Ha det gött!


bomben är släppt,

men än har den inte riktigt landat hos resterande familjen.

En jaktgolden blir det (såklart). Även om det verkar som jag velat den senaste tiden så blir det så, jag kan helt enkelt inte släppa dessa underbara virvelvindar. Kenneln ligger i Esklistuna, och de väntar en kombination som jag skulle kunna betala det tredubbla för (om jag hade haha). Hanen är inte offeciell så den nämner jag inte än, men det är en hane jag följt via internet ett bra tag nu, och det är rena drömmen. Tiken heter Khemosabi Home Run, och det lilla jag sett gör mej lyrisk.

Jaktapporteringen ska bli det absolut roligaste tror jag, även om det känns som jag vill göra allt som går.. Och tänk att få klickerträna en hund från början.

För övrigt blir det en hane. Tanken var en tik, men så blev det inte efter en massa mail fram och tillbaks.. Men jag vet vad jag ska lägga krutet på från början för att undvika diftproblem. Samt att denne herrn kommer vara aningen mer lättmotiverar och följsam än Julius.
Nu är det bara att hålla tummarna för att allt går som det ska, och att det föds en kille till mej.

Julle är licka lycklig som jag tror jag.
Tillbaks till verkligheten:
Idag har vi prommenerat i skogen, men inkallningsträning. 12/15 satt som smäck. Riktigt riktigt krångliga sådana delvis och det kändes skitbra. De där tre stör mej ändå något enormt. Jag förstår inte riktigt vart problemet är. Han flyyger in i mina belöningar, bryter direkt och rivstartar mot mej. Men ändå är det alltid någon enstaka som ignoreras, och det kan vara de enklaste vilket iaf två av dagens var.. Nog kan jag få in honom genom att ropa en gång till eller bara göra ett ljud, men det undviker jag så långt jag kan när det ändå bara är träning. Hm.. grubblar vidare.

Burlekar idag också, och i skrivandes stund ligger killen i sin öppna bur med hakan på framtassarna och blundar. Han är skitduktig och fullkomligt äälskar att sticka in i buren :) Härligt. Dock har han pallrat sig ut en gång underdagen utan frikommando, men det löste vi fint. Det gäller att man är med. Detta ska jobbas vidare med på fredag!

Ha det bra!


big news.

Yes man! Vet ni vad? I september flyttar en valp in i våran flock om allt går som det ska :D Planerat allt i över två år, och nu känns allt så för jävla rätt. Tänkte släppa bomben för resten av familjen i helgen, wish me goodluck!
Mer om det efter helgen ;)

Dagen då:
Hm.. efter att ha gått omkring som på moln hela morgonen efter uppfödarens mail och somnat på första föreläsningen beslöt jag mej för att åka hem. Inget var obligatoriskt så skit samma lixom. Fått en hel del viktigt gjort idag med, härligt!

Julius och jag har gått en långis till sjön och tillbaka, samt en halvtimma ute på isen. Han gick lös hela vägen och var väldigt duktig och alert. På isen släppte vi loss tillsammans, njöt av varandras sällskap. En tur över byn för att handla kuvert och hem. Omöjligt att förklara, men herre vilken kille han är. Skötsam, sansad och alldeles underbar oavsett vad vi träffar på.. Galet! 

Ja vad ska man säga? Fan vad jag älskar denna varslse.

Nu väntar lite hundträning. Och plugg.. blää

Ha det bra! Min dag är gjord som ni förstår :D


effektivt.

Tre dagar sen sist och jag har inte jättemycket att komma med :/
Måndag bjöd på absolut ingenting i Julle-väg. Några rastningsrundor och massa mys såklart.
Tisdag drog vi iväg på en power-lånigs. Vi var på strålande humör bådatvå och massor med energi, fick till och med plötsligt för mig att ruscha omkring över cykelvägarna precis som Julle brukar göra - galet.
Onsdag idag, oj redan :O Spenderat dagen på universitetet och lyssnat på några professorer och forskare. Skitkul javisst, om det inte varit inom kemi varenda grej... det vill jag inte läsa. En biologilabb om mitokondrier har vi gjort också. Biologi är inte heller något för mej känner jag..

Julius och jag har gått långis nu på kvällskanten och med toppenhumör även idag. Vi gick och smålog mot varandra mest hela tiden, stannade och pussades :D och hade en härlig rommenad. Delvis lös och delvis kopplad.

Universitetet imorn med. Föreläsning om matematik och liite mer fysik-inriktat så jag hoppas på en bättre dag imorn. Verkar vara någon speciell middag hela eftermiddagen också, men jag skippar nog den och sticker hem och får lite saker gjorda istället. Förhoppningsvis lite träning av grabb. Hoppstå ska nötas mera och kanske komma lite vidare med också.. och vad har hänt med städa-tricket de senaste dagara tro.. skärpning!

För övrigt gläds jag åt att jag fått en massa jobbigt och tråkigt gjort den här veckan. De senaste skickade tio mailen är av väldigt formell karaktär, och även endel sådana samtal. Härligt och bra!

Nu ska vi slappa en sväng och hoppas på att denna tvådagars spänningahuvudverk vill ge med sig.
Ha det bra!RSS 2.0