Skogen & ett nytt trix.

Igår gick vi en långis i skogen på förmiddagen :) Grabben kändes hela tiden lite avlägsen på något sätt, men han lyssnade bra och så så jag var ändå nöjd. Jag beslöt mej för att träna ett nytt litet trix på en stubbe mitt i skogen. Det tog 4 klick för att han skulle förstå att han skulle sätta tassarna på den 50cm höga stubben och stå på bakbenen. Jag var riktigt inponerad över hur snabbtänkt han var, ställa sej på saker hör ju inte direkt till vardagssysslor för min pojk.

Bilden tagen från mitt sovrum :) Julle spanar ut över ägorna XD


Där hemma började jag med ett nytt trick då jag inte har något just nu förutom hoppstå. Jag tänkte klicka fram att han ska lägga tassarna i kors när han ligger ner. En riktig utmaning som jag vill lyckas med, vi kanske kan komma halvvägs iaf :) Hittills har han förstått att det handlar om att röra någon av tassarna i sidled under liggande.

Idag gick pojken en långprommenad med mina snälla föräldrar på morgonkvisten. Han hade skött sej fint, men stannat vid parken och börjat käka på något i en snöhög som han gjort för mej också. Jag gissar att det var en död mus eller nåt :O I alla fall fick de koppla honom för han vägrade följa, mitt lilla matvrak.

Jodå, du är sötast på jordklotet gubben. Trots din fula rosa nos :)


Lite senare tog jag med mej pojken på en långis i skogen. Även här skötte han sej fint. Det var en tant med en sheltie 50m framför oss, men jag behöll Julle lös under hopp&lek och han visade inget vidare intresse. När vi skulle passera tog jag dock fram en godis för att vara på den säkra sidan, den andra hunden var aggresiv så jag ville inte att någon olycka skulle ske ifall nu Julle mot förmodan skulle slinka fram.

På hemvägen fick vi syn på en katt på andra sidan vägen. Julle var lös, han tog kontakt och skötte sej utmärkt. Så jag tänkte försöka prata lite med katten för att visa Julle att den var snäll. Jag satt vid den och pratade, gullade lite. Julle blev ju hur avundsjuk som helst så det skulle jag INTE gjort. Han stack efter som skjuten ur en kanon. Dock lyssnade han kanonbra på mitt "HALT" som förövrigt forslades ut ur min mun i en jädra massa decibel. Inkallningen direkt efter satt som ett smäck och då fick han många klappar och ett halvt grisöra :) Så nu vet jag hur jag ska träna vidare. JAG ska ignorera katter och bara jobba vidare på kontakt/skvaller och inte locka och prata med katten. Då blir Julle bara mer intresserad av den såklart. Såhär efteråt känner man sej hur dum som helst :(

Gubben letar upp matte bakom ett träd :D

Träning :)

Igår var faktistk jag och Julle ute och tränade. Ja, alltså ett lite längre pass med pauser och lek. Vanligtvis burkar vi stutsa ut och in varannan minut, men nu blev det ett lite längre istället.

Busgulle kanske 5månader? :)


*Jag började med läggande under baklängesmarsh som gick kanon. Dock va jag lite väl snabb med klicket några gånger så tillslut la han sej inte helt ner, men det löser vi enkelt. Tänk va smart han är egentlige, han förstod att han inte behövde lägga sej ned helt, även om det nu var omedvetet från min sida är jag förbluggad :D'
*
Hoppstå som jag fortfarande inte lyckas med :/ Jag förstår inte hur jag ska få honom att frysa tassarna helt. Belönar jag direkt, kan han stå blixtstill länge efter det, men väntar jag så gör han ett nytt hopp. Nu var det visserligen flera veckor sen vi grejade med detta senast så jagfår helt enkelt fiffla lite till där.
*Vi gjorde 1 inkallning med en perfekt position som alltid :D Farten var bra men kan bli lite bättre.
*Lite mer kanin som han klara riktigt fint :) Han erbjuder massor med kaniner, även inomhus faktiskt. Under lovet nästa vecka ska jag försöka börja träna lite inomhus med honom. Dock får jag inte till en bild på kanin. Eftersom han inte kan göra det på avstånd så kommer bara mikrodelar av grabben med på bilden, någon får hjälpa mej i häljen :)

Det som är extra underbart med gubben är att han är så jäkla alert :) Alltid med och på topp. I sommras la jag ju ner träningen inför en lydnadsstart pga att grabben inte ville och var omotiverad. Hur kan det ha gått till :O Nu får jag till och med dämpa honom i vissa lägen, även om jag ärligt talat inte vill det. Hellre en jäkla övertänd Julius!

Julius frågar om han får äta upp en makaron :) Observera de flygiga morrhåren XD


Igår joggade vi till sjön, och faktiskt hem också. Vanligtvis joggar vi rundan där men går både dit och hem. Men igår va det för kallt för att gå efter att ha joggat.

Vi mötte en hel drös med hundar :) Bland annat två stycken cockrar som Julle tycker är oerhört läskiga av någon konstig anledning, varje gång vi möter dem blir han skraj. Men han sköter sej fint.  Han fick också leka med en border collie tant. Julle fick ett jäkla fnatt mitt på cykelbanan och det äldre paret höll på att stå på huvudet av skratt, de tyckte han var såå charmig.

När en annan hund passerade stod Julle och grävre huvudet under snön. Det enda som stack upp var svanstippen. Han kikade med jämna mellanrum till matte men sen dök han ner igen. Den andra hundägare skrattade gott åt min tok :) Det värmer alltid när grabben gör intryck på andra än mej!

Ha det bra :)

Tja :)

Shit nu vare ett tag sen. Myckaet att stå i haha..

Idag ska jag visa er en film (yiihaa). Förtsa filmen för mej då jag inte fattat ett skit av youtube, men va fasen det va ju skitenkelt ju. Det var i torsdags när jag och Julius åkte skidor. Vi åker vanligtvis tre varv men nu fick det bli fyra så jag skulle filma grabben i en nedförsbacke men misslyckades de tre första gångerna. Haha, så sen jädrar va vi slut må jag säga. Här kommer filmen. Snacka om valp-spring-stil eller varå? ;)Häromdagen joggade vi till sjön, vi har åkt skidor flertalet gånger och idag gick vi långis i skogen. Mycket av de fysiska. Men det är fasen för kallt för att träna någonting ute. Vår termometer visar för stunden -20,1. Burr! I brist på fantasi har jag börjat träna lite target träning bara. Jag har någon liten plan inne i hjärnan att det skulle vara kul att ha exempelvis en speciell stenplatta på verandan som fungerade ungefär som rutan i lydnaden. Som jag t.ex kunde använda då han är ivägen eller om någon kommer eftersom han blir så överlycklig ibland. Antagligen kommer allt dö ut långt innan detta blir klart, men eftersom jag inte har något bättre att träna på så..Hoppstå borde jag iof börja med igen nu. Det kanske får bli, när tempraturen sjunker lite. Fast kanske att det går inomhus också :/ Jag ska grubbla!

Ha det bäst :)

En ny skogsstig :)

I förrgår hittade jag och Julius en ny skogsrunda :) Inte lika lång som "Rundan" men det kan vara bra att ha en lite halvlång också. Vi gick både dit, fram och tillbaka så nog blev det en långis i alla fall ;)Igår fick Julle fingå med mej och mor ut på bygden. Där köpte jag en för tidig födelsedagspresent till fjunet. En ny sele!!! Tänk så bra, för somsagt fick han den gamla vid fyra månaders ålder alltså vid strolek som på bilden ovan! Samt att den satt förskräckligt. Jag skäms när jag tänker på att jag låtit honom gå med den gamla så länge. En sele som sitter illa kan ju till och med skada. Usch! (halvgråter). Dessutom gick vi den nya skogsprommenaden också!

Idag har vi åkt 7km längdskidor med far :) Jag räknade till 27pers kring med lilla banan som finns (vi åker flera varv). Och eftersom det var så mycket folk gick det lixom inte attt koppla vid vaje möte så jag lät helt enkelt grabben springa. Väldigt många steg ur spåret och lät oss passera och vilket betydde att grabben skulle passera massa folk som var 2dm brevid spåret han sprang i. Så jag blev lite orolig i början ifall någon skulle vara hundrädd, men snart insåg jag att Julle inte ens ville hälsa, dessutom ropade pappa på honom samtidigt då han åkte fremför julle så det gick kanonbra.

Julius vid skidspåern :) De börjar precis bakom den röda stugan!

Han har på sej den nya selen också :) Den är exakt likadan fast bra mycket större. På bilden ser även denna liten ut, men det är den inte. 100cm står det, vart måttet är vet jag dock inte ;)

En gång sprang Julle ikapp ett par åkare (alltså ca 5m framför pappa, julle brukar vanligtvis springa bakom pappa och framför mej) så galopperade han ute i snön 2m brevid dem och tittade på dem. De skrattade gott åt fjunet :)

Mera skidor.

Även idag har vi åkt skidor. Jag min käre far och min käre gossepojk (=Julle). Idag tog vi först det långa spåret, och därefter ett varv på det kortare. Sträckan blev kanske aningen kortare idag, men så det räcker för oss båda i alla fall :)

Grabb skötte sej kanon idag. Han spracng bakom som vanligt, även lite mellan pappa och mej faktiskt. Några få rejs ut i vegetationen men inget nämnvärt. Idag mötte vi tre pers, och gabben klarar av fint att sitta på sidan av spåret och vänta på varsågod för att fortsätta. Det är mattes guldgosse det <3Imorn slutar jag 17.00 pusstt. Direkt hem oxh direkt på träning. Vilka Ounderbara torsdagar jag har. I alla fall så har pappa planerat att ta med Julle på en skidtur imorgon. Jag hoppas verkligen grabben klarar av att sköta sej med honom, somsagt. Rådjur, rådjur, rådjur. Men det ska nog gå bra. Hela sommaren gick de ju stavgång vid motionsspåren då det gick kalasfint. Inte för att Julle någon gång stuckit på vilt, men jag märker tydligt att han är intresserad.

Nu ska det käkas märgben och ses på tv :) Ha det bra!

Mästare i hundskidåkning :)

Idag har Julius utnämts tills mästare i hundskidåkning. Mja, det gäller alltså att hänga efter matte (springandes) och sköta sig. För det är just vad gubben gjort. Vi gjorde inga inkallningar under den 7km långa skidturen men han skötte sej på andra sätt. Bland annat sprang han hela tiden precis bakom mej. Nosa/kissa hann han inte med i våran fart (eheh) så han valde att lägga sig bakom den smarte killen. Sen så skötte han sej fint när två åkare kom emot oss i motsatt riktning, han spårade/sprang inte iväg förlångt trots mängderna vilt i trakterna osv osv.Vid ett tillfälle var han ca 100m bakom mej. Liggandes i spåret för att bita loss snön under tassarna, jag kommer in i banans längsta nedförsbacke vilket resulterar i att julle några sekunder senare är typ 200m efter mej (OBS jag har ingen känsla för sträckor). Oh herre vad det gick i de små goldenbenen för att komma ikapp. Jag har nog aldrig hört honom flåsa så mycket förut :O

Vi hade skitkul Och jobbigt vare också kan jag meddela :)

Innan skidåkningen va vi ute på tomten och lekte lite. Vi hade det skitskoj och jag passade på att göra några inkallningar. Den enda relativt svåra var när han stod och åt hundmat från marken, men den är faktiskt riktigt krävande för mitt matvrak. De övriga var somsagt ganska enkla, men de behövs ju åxå! Kaniin har också slipats lite, men ingen bild ännu. Den kommer :D

Ha det bra!

Rejs :)

I helgen både joggade vi och gick långisar i skogen. Mycket motion men desto mindre mental träning faktiskt. Det är riktigt risigt med det just nu. Tyvärr. Om man bortser från lite klickertrix då, som i och för sej är rätt krävande då han måste fundera och lista ut på egen hand :)Idag åkte vi längdskidor på golfbanan. Jag hade Julle lös men han hade inte tid med att stanna och nosa inte. Galopp var gångarten för att han skulle hänga med så han fick sej lite konditionsträning gossen.

Golfbanan ligger ju precis intill en väg och det var det enda som oroade mej en aning. Och såklart får grabben för sej att rejsa ut på vägen. Det kryllar ju av rådjur i markerna så antagligen var det något som han fick nos på. Han lyssnade bra på mitt stanna, men dock krävdes TVÅ inkallningar för att han skulle komma. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta det faktiskt. Jag skrek och skrek och det allra viktigaste var att få in grabben och det funkade ju på någon sekund. Sen hur det gick var inget jag brydde mej om i det läget. Det som känns bäst just nu, är att jag faktiskt känner att det är helt okej ändå. Vi hinner träna mer på det, och nöta i mängder. Men i all denna snö och i denna bitande kyla ligger det mesta nere för oss. Dock ska vi träna redan imorn då jag är ledig :) Mest bara för att leka av oss och ha skoj tillsammans! Det känns onödigt att hetsa upp sej för sådant nu, men självklart ska jag koppla honom då han inte lyssnar. Men då i aningen mer kontrollerade situationer :)Imorn ska vi åka skidor igen :) Om inte min käre far tycker att det är för kallt, vilket han såklart kommer göra. Jag känner honom!

Ha det bra XD


Hihi

Jogging har stått på schemat, två gånger sen sist. Mot sjön som vanligt dvs 6km (dock bara 3km jogg). grabben har skött sej utmärkt.

Två dagar har han blivit utan långprommenad och idag gick vi skogsrundan (5,6km). Haha, besatt av sträckor eller vadå? :O Idag gjorde jag två inkallningar med härlig belöning men även massor med lek vis spontana inkallningar. Härligt allt känns just nu, vi har kul och det är väl för tusan viktigast.

Titta vilken skönhet han är min grabb. Pinnen i högsta hugg. Shit vad jag älskar dej mattes MYSPROPP <3


Sitt fint
går som smort. Vi har verkligen inte tränat mycket men ändå kan han det faktiskt nu, vi håller åp och sätter på kommando. Det fick bli Kaniiin :) Haha, jag tycker han ser ut som en kanin när han sitter så!

Hoppstå har vi lagt åt sidan en smula, men vi kanskre drar igång imorn igen.

För övrigt har vi haft en gó vecka. Nu är det äntligen HÄLJ.

Ha det bra!

RSS 2.0