på språng.

Idag har vi gått, och gått och gått och gått. I 3h och 15min var vi ute och spatserade i det finfina vädret. Var tänkt att vi skulle gå ner till sjön och springa på isen som igår, men väl därnere kunde vi inte sluta utan fortsatte låångt ut på isen ända till fasters sommarstuga vid säbytorp, tills vi inte såg horisonten alls. Solen sken, Julius var jätteduktig och jag var på toppenhumör. Gubben lyckas med det mest måste jag sägga, idag lyckades han få tag i ett sliskigt revben av något djur och komma släpandes på. Större än rådjur, men inte älg.. Hmm? Mycket lösspring idag med andra ord, och det passade bra för imorn blir det ingen långis alls.

2 pass städa och 2 pass hoppstå på kvällskanten. Städa går fint nu faktiskt, han grejar oftast att stoppa i tre leksaker i lådan utan att plocka upp någon ur, men fyra har jag inte vågat testa ännu. Leksakerna måste dessutom ligga precis framför lådan, puckoboll :D
Hoppstå går bra. Jobbar mest med att sätta fast kommandot (fortfarande) då det ska sitta benhårt dethär. Kuligt tycket vi båda, så jag ska väl försöka att pallra mej ut och köra några pass ute i veckan.

Kvällen har ägnats åt att leta i varenda hörn på hela huset. Jag? har lyckats tappa bort pappas exponeringsmätare som han behöver imorgon på jobbet. Lyckat värre. Minns att jag hade den hemma på skrivbordet i söndags, och har inte rrt den sen dass. Ibland lyckas man verkligen! Sover  vidare på saken.

Ha det bra!

saturday night fever.

Oooh vilken dag vi haft. Jag har betat av 3h projektarbete ute i solen på baksidan, med Julius liggandes på mina iskalla fötter samtidigt som solen glassade i ansiktet. Grannhundarna smet in genom häcken och underhöll gossen en stund innan matte dök upp (jo jag försökte allt skjuta tillbaka de härliga pojkarna, men det gick inte).

Därefter, senare på eftermiddagen drog vi oss iväg mot sjön för spring. Jag va lite sur först, för vi hamnade precis framför en motionerande dam så Julius fick gå kopplad hela vägen ner, men vi blev glada igen när vi upptäckte att solen fortfarande sken över viken. Att jag dragit med mej ett bättre objektiv än vanligt och att Jullis dessutom var på megarejshumör gjorde bara saken ännubättre!

Värre spring i benen har jag aldrig sett tror jag. Galet va han sprang åt alla möjliga håll samtidigt, upp&ner i luften ungefär. Massa härlig fjantlek med matte och charmiga fjantskutt. Kvalitén på bilderna så som ni får se dom är somvanligt kass, men sånt är livet.

Jag har alltid sagt att Julle har mer gemensamt med isbjörnar än utseendet. Slänga sej ner på marken med överkroppen och låta bakbenen fortsätta spatsera iväg över isen är väl ett typisk charmigt isbjörns-beteende :) Kan han vara någon slags hybrid tro..


Nog om denna dag. Kurs i onsdags och vi tog upp problemet med att Julle mer än gärna stoppar i sina leksaker i lådan, men därefter tar upp samma leksak igen och försöker städa en gång till med samma. Efter mycket små försök hittade vi lite strategier som fungerade. Körde en bra vända imorse där han faktiskt klarade av att lägga tre leksaker i lådan, utan att ens försöka ta upp en leksak som redan fanns i lådan. Två sådana omgångar på rad, och jag tror vi är påväg faktiskt :)

 

Igår körde vi faktiskt ett pass med lydnad på riktigt. Fy bubblan vad jag älskar't och önskar att jag vågade och ville satsa på att träna lite mer målinriktat. Som alla andra vårar i vårt liv funderar jag på att anmäla mej till fortsättningskursen på klubben. Jag kan ju alltid tacka nej om jag råkar komma med (funderar vidare). Julles starka sida (om vi nu ska tänka lite positivt) är att han är ganska sansad och strukturerad (haha säger jag och har nyss visat hans motsatta sida i bildform). Han ballar inte ur alltför lätt - tror jag. Däremot kan han vara lite svårmotiverad när han ska ge riktigt allt han äger&har ibland.. Vi får se.

Ha det bra :)

 


sommar tack

Dryg dag.. Yrkesinfo under skoldagen varvid jag gick på halva, därefter hem till en EU-uppgift som alldeles strax är färdig :) Härligt värre. Ska bara komma på ett sista förslag jag själv skulle lägga fram som kommissionär och det har jag på gång här, väntar bara på svar från nummerupplysningen. Hittade inte en enda bra träff på google..
Däremellan har vi powernixat 7km. Skönt och behövligt men lite jobbigt att grabben ska protestera och inte vilja följa med vissa delar. Det ger sej dock när vägen bär hemåt, galna galning :) han är inget vidare förtjust i att tvingas prommenera så snabbt utan att få stanna och nosa lite här&var.

Ikväll orkar vi inte träna något, istället väntar handoll.. och lite mera plugg.

Man blir inte lite sugen på sommar när man ser den här bilden, galet.

Imorn har vi kurs :D Ha det bra!

städtjänst.

Här tränas det städning var dag vill jag lova, och han är duktig. Tycker till och med att han ibland förstår att det handlar om att lägga leksaken i lådan, missar han så tar han upp den igen och börjar om. Konstigt för han borde väl inte kunna förstå att han visst la den brevid lådan, eller är jycken smartare än jag tror.. tro!

Långis igår, lånigs i skogen idag. Mängder med rådjursspår, färskt blod från rådjursklövar som skurit sej på skaren, massa skott (av något slag) nära intill och en kalasgalen vovve. Prommenaden blev inte riktigt som vi tänkt, och viltstörningen är enorm för gosse. Tror vi kör på lite andra långisar ett tag, så får han springa av sej i skogen ibland samt på grusplanen för det blir inget vidare skoj i skogen när han inte klarar av att prommenera tillsammans med mej på samma sätt och jag hela tiden får skrika på honom.

Min lilla guldpuck.

Mor&far är hemkommna. Härligt värre hade dom haft det, och det syntes inte minst på alla underbara bilder (som inte kommit in på datorn än). Jag fick bland annat massor med jättefina silversmycken och ett sidentyg till min balklänning. Vilket ansvar av mor att få bestämma det själv ;) Det blev dock mörkt mörkt marinblå som hon vet att jag gillade, vi får väl se hur det går ihop med en likblek kropp till sommaren haha.

En fotouppgift har jag klarat av idag, som jag gått och försökt få tummer ur med i typ ett halvår. Och dessutom har jag suttit flera timmar med mitt EU-arbete, bra jobbat! Gossen ska tränas lite till, rastas och sen är det handboll och morden i midsomer, vilken söndag.

Det går under rubriken personligt porträtt, hoppas bara inte att det går under rubriken överdrivet också XD

Ha det gött!


guldlock.

Idag är vi på bättre humör :) Julius har varit enam hemma tre timmar idag, några igår och ska vara ensam fyra timmar imorn. Det funkar kalasbra, han ligger och sover (sängen är varm, och han kommer gäspandes) ända till nyckeln sitter i dörren och är nog knappt medveten om att han varit ensam.

Igår gick vi en långis med träningskläder och pulsklocka igen. Härligt, och det går faktiskt att komma upp i en riktigt hög en, även om man bara går.
Idag gjordes mitt sista kemiprov någonsin, och det kändes riktigt riktigt bra. Tidigaste tåg hem, och iväg på kurs. Julius var taggad, och gav ifrån sej endel frustrationsskall idag... I övrigt gick krypande bra, det gäller för mej att vara lite mer kreativ märker jag, och testa!! Lite shejping på en stol, där han vågade sig på mer än jag trodde min lille blåmes skulle göra, samt lite städa.. Det hade vi tränat litegrann innan, men han har haft svårt att erbjuda upplock av saker (konstigt nog) men idag var det inga problem, så dethär ska nog gå vägen.

Imorn väntar en långis, fårväl se om det blir en slapplångis eller snabblångis. Ett EU-arbete ska påbörjas också (bläää), och kanske lite träning också... Känner motivationen på riktigt här, men gossen är totalslut så det får vänta tills imorn.

 

Vi fortsätter att längta tills sommaren!

Ha det bra!



blä.

Motivationsbrist i bott just nu. Inte tränat knappt något sen kursen i onsdags, så lär väl få köra på samma krypträning denna onsdag. Fick i alla fall en massa bra tips som visade sig kalasbra. Att parkettgolvet är alldeles för halt, och gatan täckt med 1dm slaskvatten är väl bara bortförklaringar antar jag. En massa prommenader i alla fall och de flesta alldeles perfekta. Märkte dock under dagen att vårt stoppkommando plötsligt blivit kaputtdåligt i skogsmiljö, så ett par brandsläckningar iform av skrika-rakt-ut-så-högt-du-kan och en massa grubblande blev. Får försöka få tummen ur, samt fundera ut lite belöningar som kan bita...

Dagen har varit den mest o-effektiva dagen på länge. Borde gjort en jävla massa saker men som tyvärr inte blivit. Får se om jag lyckas få ut något mer utav kvällen iaf. Vi tar väl nya tag imorn antar jag!


Julle håller humöret uppe, och anser att man kan göra i princip vad som helst med en tuggring.

Ha det bra!


sol.

Hemkommen efter 1,5h i den härliga vintersolen. grabben var mysigt alert, lekfull och samlad.
Endast en lektion står på schemat, och den ikväll så några mer prommenader blir det nog innan jag sticker iväg. Bror råkade huxflux vara ledig idag, så grabben har sällskap hela kvällen dessutom.

Nu ska det pluggas lite EU en stund. 15minuters-pass är vad jag maximalt kan köra med den skiten..

Ha det bra!


home alone.

Sen sist har vi hunnit med en alldeles underbart klockren utgång, vinkat av mor&far på perrongen för en 2,5 veckors vistelse i Indien, flertalet härliga långprommenader och lite skojträning som aldrig riktigt lyckades.

Imorse gick vi en power-prommenad. En decimeter slask, glashalt under det och oplpogat säger någonting om hur bra det gick. Pulsen låg rätt stadigt på ~130 så någon vidare värst träning blev det visst inte. Bättre lycka nästa gång.

Selen har jag lagat efter tre dagars spatserandes med halsband och den var välkommen tillbax. Halsbandet kan gå och ta sej, vi avskyr det bådatvå. Dessuotm gick reflexvästen sönder under kvällen, vad blir nästa tro..

Samarbete på hög nivå ;)

Jag har försökt lappa ihop våra skolscheman mitt&brors så att Julle ska ha det bra nu när pappa inte är hemma. Denna veckan ska han vara hos mormor några dagar och även lite på vallen. 4h ensam hemma går bra, men där går också gränsen för ulttotte som inte är van.

I veckan är det kurs igen och det behöver vi. Jag hittar ingen dunder-motivation och lyckats inget vidare med krypa. Ska försöka mej på ytterligare något skojsigt imorgon tror jag.. Julius motivation är det inget fel på, och aktivitetsnivån är klockren.

Vi har passat på att norpa åt oss dubbelsängen nu när den inte är ockuperad. Vilket betyder att vi intar varsin säng. Vaknar någon gång under natten och har en varm, småsnarkande och gosig nos under hakan. Fan vad jag älskar dej gossen!

Ha det bra!


Göteborg.

Väckarklockan stod på 04.50 imorse, och en dryg timma senare kom skjutsen och hämtade upp mej. Jag gick alltså upp 6-7h tidigare än normalt nu den senaste tiden, och därmed sov jag rätt djupt under tågresan mot götet. Lovisa gav mej tågbiljetterna i julklapp/födelsedagspresent och det blir ruskigt lyckad. Shoppande på staden, fika, middag på restaurang, kortspel på hemresan och en massa massa prat såklart! Underbart.

Julius var saknad. Kom på mej själv ståendes på vero moda och längta efter den bedårande lukten bakom öronen. Nu är jag hemma igen, och propellern där bak gick på högvarv i dörröppningen. Ett evigt snökaos under dagen gjorde att han inte fick någon långis av familjen, men det ordnar vi till imorn. Sprallig var bara förnamnet på vad han var under kvällsrastningen och det älskar vi. Härliga härliga buspojken!

Här kommer ett av kvällens hoppstå-pass. Jag fokuserade mest på att befästa kommandot och det tycker jag funkar riktigt bra. Störningsmässigt är han rätt rejält redo att utöka för utomhusträning och alla störningar det kan erbjuda. Voffsar, lukter, bollar och springande mattar. men jag har inte mage att träna stadga med blixtstilla tassar vid lägre än 5 minusgrader. Så kommandobefästning tills dess:

OBS! Jag är rätt medveten om att trasmattan ser ut att fungera asom hjälp här. Men jag kan gott meddela att vi tränar på stenplattor, andra mattor och halkiga golv med. Men jag föredrar stabila underlag och det är därför jag kommenderar vid mattan här. Han klarar det lika fint utan den också.

En annan sak jag tänkt på. Julius är ju en liten valp som vifsta på svansen jämt. När han kissar, äter, hälsae, busar eller nosar. Men uppenbarligen inte när han koncentrerar sig hårt. Svansen är i princip blixtstilla under hela passet ser jag. Märkligt värre.. Han kanske inte har tid helt enkelt.

Nu ska jag strax gå och sova så trött som jag är. Men först lite plugg om EU. Fyyy bubblan vad jag avskyr skiten.. Ursäkta mina ordval men det finns inget på detta jordklot som är tråkigare. Känner mej ruskigt positiv inför pluggstunden nu känner jag.. men det går inte att skjuta på mer.
Ha det bra! :D

somliga går med trasiga skor.

Shit vad dagen sprang iväg :O Även fast jag faktistk gick upp redan halv tio imorse. Flera timmar tidigare än normalt numer. Vi började med att ta bilen till utkanten där vi hört talas om några bra skidspår där hund kan hänga med. Men spåren visade sej vara skoterspår (det verkar inte vara menat att jag ska ställa mej på några skidor inte). Hur som helst struntade vi i det. Vi testade hur som och herre vilken tur :)

Det spratt i hela kroppen på Julius för att få springa. Men spåren gick delvis max 10m från 70 vägen, dessutom hade jag noll koll på hur husen låg i skogsdungarna så jag tänkte till en början hålla honom kopplad. Konstigt nog verkar det som Julius snappat upp det där från sist om att han inte var någon vidare draghund. Herre mina gudar vad han drog. Kan kämpade som en gasell, galopperade och slet i selen. Vilken lycka. Pulsklockan på mej låg på under 150 hela tiden, men skit samma för julles puls var troligtvis rätt hög. Jag ville fortsätta ett varv, men då protesterade gossen. Han ville hoppa in i bilen och åka hem. Vi hade varit ute en timma, så klart han var trött min gris. Hoppas bara inte han fick avsmak för "sporten"...


Universums vackraste valpis!

I eftermiddags följde jag med mormor på bio, Corneils Vreeswijk som hon ville se. Och visst! Den var helt okej, säkert bättre om man innan hade lite mer förkunskap men.. Sällskap med mormor är aldrig fel. lite småstros på stan och middag med hela familjen samlad.

Nu ska jag köra några pass hoppstå med gullet. Därefter måste jag sova för imorgon bär det av mot Göteborg redan vid 06.20. Julius blir utan mej hela dagen, men jag ska se om jag mot förmodan kan tigga till honom någon lite längre prommenad av någon familjemedlem.

Ha det bra!!



2 januari

Förstår vekligen inte vad det är för fel. Imorn ska jag ut och testa med en annan kamera och med andra objektiv så ska jag se vad felet är. Trött på oskarpa actionbilder så jag spyr.
Nog om det.

Dagen började med en timmes prommenad. Egentligen ingen långis sträckmässigt, men vad fasen. Han rushade som en gris fram och tillbax så.. Han skötte sej fint. Träning hade jag tänkt köra hårt med under dagen, men vi gjorde inte ett enda pass. Så kan det gå, tydligen! Vi tar nya tag imorgon :)

Det här är Julle så det skriker om det. Han är verkligen en riktig galopphund (kanske inte alltid hastighetsmässigt, men han galopperar mer än gärna). Och det alltid med frambenen ojämna. Han travar med frambenen och galopperar med bakbenen. Det kan se såå sött ut ibland när han rushar omkring med framben som inte hänger ihop för fem öre ;)

2,5h projektarbete jobbade jag mej igenom idag med :) 5h klara nu, vi får väl se vad jag kommer upp i i slutändan av lovet. Därefter en prommenad med skrutten till mormor där vi stannade länge, drack te, pratade och tittade på film. Nu är jag hemma, och även den här dagen gick fort som satan.

Ha det bra!



barbra streisand.

En låt som ständigt spelades i högtalarna under gårdagen.
Nog för att han är en liten mes min gosse, men skotträdd är det sista han är. Enligt rapport ville han bli utsläppt på gården mitt under raketfesten, men där gick kanske gränsen. Är man jakthund så är man säger Julle och flinar :)

Vi började det nya året med en härlig sovmorgon (som alla andra dagar under lovet haha). Därefter drog vi oss iväg i den fina vintersolen på skogsprommenad. Hade tänkt gå en koppelprommenad ikväll egentligen men jag ändrade mej när jag såg solen :) Den nya kameraväskan invigdes vilket var kanon. Nu kan jag både ta med kameran och engagera mej i julius under prommenaderna. Med en lös kamera blir det svårt att leka dragkamp när man inte kan ställa ner den oså. Kanonbra!

Haha, bilden gör sej inte riktigt rättvis. Julle ser ut att ha en megastor hals, och ett pyttelitet huvud XD

Nu i eftermiddag har jag suttit några timmar med projektarbetet :) Riktigt stolt över mejsjälv! Jag planerade att göra 20h under lovet. Ibalnd verkar man överskatta sejsjälv en aning ;)

Dags att finputsa lite på de flygande päls-låren snart tror jag.
Nu ligger Julius och gnager i sej ett märgben. Sitter och småkikar på honom emellanåt och han är verkligen störtskön. Slaffsar som en gris, grager som en bäver och pratar för sejsjälv. Märgben är nog det absolut bästa han vet tror jag.

Kvällsutfodring och rastning väntar.
Ha det bra!

RSS 2.0