2009

Jag säger bara: Varning för bilder :) Här kommer en hög ur året som gått. Se och njut!


Året började mörkt med mycket snö.


Grabben kastrerades & han hittade nyfikenhet & glädje som tack för det.


Våren kom & de första turerna mot stugan blev av. Här på gärdet framför stugan!


Massor med lek med de allra bästa enligt Julle. Vilket gäng!


Träning tillsammans, fokus på glädje & bra belöningar.


En ny hundkompis, många prommenader med dem :)


En till bästis. Specsarn som Julle fastnade för direkt. Tvillingarna :)


Bad redan på försommaren. Och fika förstås!


Båt mot Stenön. Fasen vilket himmelrike!


Ö-camping, där Julle fick agera vakthund. Han ställer alltid upp bästisen!


På plats vid stugan. Bara vi 2 & mormor, kan det bli bättre?


Prommenader & cykelturer till sjön.


Midsommar på landet med familj & vänner.


Mera båt. Och mattes ABSOLUTA favoritbild, vilken känsla!


En vecak på Öland, med många nya upptäckter för grabbens del. Kor är visst inte så farliga.


Vi har lärt känna Bettan på riktigt. En till i gänget ;)


Grabben har bevisar att han faktiskt är en riktigt tuffing. Jag menar, hur många vågar sitta på ett bondägg?


Mattes andra-bild på favoritlistan. Fy fasen vad underbart!


Höst blev det ingen, vintern kom på stört med massor av bus i snön!


Världens vackraste guldgosse. Du är bäst grabben!


Avslutnings vis en magisk bild på jordens mest underbara hund. Jag älskar dej mest gubben!


Gott nytt år allihop!


Hejhopp.

Nu har det varit julafton sen sist :) Jag fick många bra presenter, och en hundbok. Hade önskat mej "kontaktkontraktet" men den var tyvärr slut så nu blev det "fysträning för din hund" istället. Helt perfekt faktiskt. Jag är ju skitintresserad av det där med muskler, konditionsträning, skelettets uppbyggnad och det där. Dessutom är jag jäkligt pepp på att börja fyysträna grabben, hårt!

Grabben fick 4st julklappar. 3st leksaker och en reflexväst. Han blev skitglad faktiskt. Och förövrigt har det varit snöstorm i några dagar här. Ni skulle sett hur många fastkörda bilar man passerade imorse :) Grabben sticker upp ungefär en decimeter i snön, från ryggen alltså. Huvet och den ståtliga svansen syns ju också såklart!



Vi har varit på långis flera gånger i skogen och grabben har varit riktigt energisk, speciellt på grund av snön som han är galen i. Idag gick vi till grusplenen och sprang av oss, det blir galopp för hela slanten för att han ens ska komma framåt. En jäkla träning förr grabb :D

Träningen ligger nere tyvärr. Jag har blibit jäkligt lat på den fronte senaste tiden. För ett tag sen fick jag småttt panik om det inte blivit något mentalt tränat på 4dagar, nu har det gått betydligt längre än då. För vardagskommandon och inkallningsträning kan väl knappast räknas..

Nu ska jag hälsa på kusinerna. Ha det bra!

Inkallning.

Nu jäklar ska jag ta tag i inkallningen igen. Nog sitter grunderna kvar riktigt bra, men det är inte samma glädje som förr..

Så både igår och idag har vi tränat. Bara nött massor med supebelöningar. Allt från riktigt enkelt, ex från sittande hemma på gården till de LITE svårare som halvnosandes på fotbollsplanen. Har inte kört någon riktigt svår än, men nu nöter jag mest för att få upp glädjen. De svåraste kommer sen!

Pappa fick syn på denna bilden idag och blev riktigt förtjust. Han tyckte den va jätte bra. Det känns ju bra att höra av en mästerfotograf :)


För övrigt har vi cyklat de 6km till sjön igen. 20m framför mej hoppar ett rådjur över cykelbanan. Julle ser det inte men känner doften och rejsar in i skogen. Snacka om jag blev rädd att han skulle sticka? Men han kom tillbax inte många sekunder senare. Det var där jag kände att jag måste nöta mer inkallning. Nog för att den sitter i vardagssituationer, men om jag behöver skulle jag vilja kunna kalla in honom när han jagar ett rådjur. Och det har jag ingen aning om jag kan i dagsläget faktiskt...  Däremot litar jag på honom och han håller sig fint i närheten i viltäta skogar. Det vet jag att han gör, men säkerheten med inkallningen ska finns bakom lixom.

Vi har inte tränat så mycket annat faktiskt. Det har varit lite rushigt nu innan jul med alla jäkla julklappar och all bakning.

Just det! Jag har ju badat grabben idag också. Han avskyr det verkligen, stackarn. Men han blir vit och fluffig efteråt. Efter 15min med den superabsorberande handduken och 45 med hårblåsen är i alla fall det översta lagret torrt. Jag kan inte sluta förundras över hur jäkla mycket päls min gosse har, trots att det ligger kopiösa mängde i alla vrår.

Just det igen! Min systemkamera (Canon Eos 350d) är paj. 2600:- för att laga så nu har jag och pappa gjort upp att jag ska låna hans gamla, som är en Nikon d200 och ha tills jag sparat ihop till en ny som jag tycker passar mej. Det enda jag hittills vet är att det ska vara en nikon, och en riktigt bra. Jag kan spara i något år om det är så, men jag vill ha en bra att lära mej mer på. Det är ju så jäkla kul, och med pappa så nära till hands lär man sej snabbt. Shit va underbart, yihaaaa! Tack världens bästa pappa! :)

Ha det bra allihop!

Ha det bra allihop! :)

KALLT



Såhär låg grabben när jag funderade på om vi skulle åka på hundträning eller inte. Jag var/är halvkrasslig och det är SVINKALLT ute, så jag struntade i det. Egentilgen ville jag så jädra gärna åka dit, men vädret lockade inte :( Ni ska veta hur jag velade fram och tillbaka.

Fångade en skrattande Julius på bild imorse. Min galning :)


Igår blev det 6km cykling i hög galopp för Julles del. Mot sjön cyklade vi, och i vanliga fall gruvar jag mej för att göra det då det är asfalterad väg ända ner. Men nu är det packat med snö och mjujk att springa så då passade vi på. Det blev ett riktigt konditionspass för hans del :)! Men han är friröntgad, i god kondition och har lagomt hull så jag tror att det är kanoners för honom. Ska tilägga att han sprang lös om det inte framgick. Ett par mötte vi, men jag stannade honom och lät de passera. Nere vid sjön sprang han av sig ytterligare och fick några goldenfnatt. Sen cyklade vi hem igen, åter i hög galopp...

Idag har vi hittills varit vid skogen med mor. Han sprang som en dåre må jag säga. Speciellt när mamma och jag är en bit ifrån varandra då han vill ha koll på oss båda.
Vi passade på att träna lite lek FÖR godis och det går super. Nu leker han med strumpan när jag sakta rör en hand med godis 20cm ifrån honom, därefter får han ett fri och får ta godiset. Nu hoppas jag verkligen att jag fattade rätt när det gäller friträningen som Sara fösökte lära mej. I alla fall så tycker jag det fungerar kanon. Nu ska det julbakas :)

Glad jycke :)

Jahapp, mycket har hänt sen sist må jag säga :)

I Fredags först och främst var jag och grabben och tränade lite tillsammans med Sara och Dagmar! Vi fick massor med hjälp med backaträningen som gick framåt, och även många bra tips som jag ska tänka på farmöver. Tack såå mycket för det :) Att jag ska få in alla tusen saker i huvet medan jag tränar är det absolut svåraste. Shit vad kass man är emellanåt haha, men jag blir bättre.           Julle var redigt frustrerad emellnåt. Han skällde mer än han går per år i vanliga fall. Men med mycket störning och en korkad matte så får man höja rösten!!!

I lördags morgon drog mi famillia och jag till Barcelona för en lång weekend kan man säga. Shopping, stadsprommenader, fotboll, restauranbesök mm. stod på schemat. Mycket mysigt :)



Nu är vi hemma igen. Och jag måste säga att galnare hund har jag aldrig sett. Han satt för det första i fönstret och väntade på oss när vi kom körandes med bilen. Och när vi satte nyckeln i låset så kommer världens gladaste hund rusandes mot oss. HERRE GUD vad glad han va. Han stormtjöt och trampade omkring och gläffsde och rusade i 20min efter att vi kommit. Jag var chockad och trodde verkligen att han var sjuk eller nåt :) Såå jäkla underbart att komma hem till honom. Att man kan sakna ett djur så mycket.

Varje dag nere i B har jag klickat upp denna bilden på kameran. Den har i princip varit min luft och mat under resa. Fy farao vad jag älskar dej bubben.


Idag har vi hunnit med lite av varje. Bland annat blev det bus med M på fotbollsplanen och idag var grabben väldigt på. Jag fick dämpa honom flertalet gånger, även om det säkert var lek alla gånger så blir jag lite orolig. Det är svårt att se skillnaden faktiskt. De låter ju som grisar bådatvå när de härjar. Dessutom totalignorerade han en inkallning därnere. Han stod bakom kullen, jag såg endast svanstippen. Brevid stod M och hundra meter bort skriker ett 20-tal ungar för fulla halsar vid en pulkabacke. Jag har svårt o veta om han inte hörde eller ignorerade faktiskt. Men hursomhelst ska inkallningen höras genom det ljudet också. Så vi måste repetera..

Jag lovade ju mejsjälv att göra det på höstlovet, och än har det inte blivit av. Skärpning matte!!!

Lite småträning blev också av. Och jädrar vad överlycklig hn är nu när det är både kallt och snö. Backa tränade vi endel på med omvänt lockande som Sara tipsade mej om. Och han backade riktigt fint. Även utan att komma fram till mej mellan varje gång, så några gånger påbörjade han själva backandet kanske 5m ifrån mej. Det var framgång. En hel del lek och även påbörjan på att lära sig leka trots godis i närhete (självklart var det även Saras tips här också) Hihi.. Det funkade riktigt bra... Imorn på hundträffen ska vi nöta lite djupare...

Ha det bra!!! :)

Tandborstning!

Här ska börjas med tandborstning. På hund altså, den tvåbenta av oss gör redan det såklart. Nu är det tydligen bra att göra det, så jag tänkte göra det en gång om dagen, sen får vi se hur länge det håller i ;)!



För övrigt har vi roat oss med att reda på livet ur en hundhårig grodas perspektiv.

6 december

Ingen träning så långt ögat kan nå. Jag har ingen motivation så vi pysslar med lek och fotografering istället. Långisar får han såklart i mängder också, och det älskar han!



Tre ggr har vi varit till sjön denna veckan bland annat. Jag satte på honom cykellampor (hahah) för att han skulle synas. Vägen är upplyst men grabben ska ju alltid springa 20m in i skogen och härja, och lamporna fungerade kanonbra. Han syndes skitbra, så nu behöver jag inte lyssna efter honom hela tiden. Ska tillägga att det är såna där pyttesmå lampor man får i reklam. Inga stora tunga prylar inte... :)

Om en vecka drar familjen till Barcelona!! Grabben sk vara två dagar på landet med sina tre hundvänner, och två dgar hemma hos oss med mormor på besök. Jag oroar mej för mormor, 81 som ska spatsera omrking med 30kg hund faktiskt. Men jag har sagt till henne att släppa kopplet om något händer. Folk och hundar undviker han ju, det är i så fall katter, men de brukar väl hinna undan en jagande hund :)

Ha det!

ängeln på jorden!






Världens bästa guldgosse på jorden! Du är bäst grabben..



RSS 2.0