Dags att blogga igen :)

Det har varit oerhört mycket denna veckan, shit pommes!

I måndags, hm jag kanske redan har skrivit om den dagen :/ Jajja, springträning blev i alla fall.
Tisdag gick pappa&Julle 5km vid motionsbanorna. Tydligen hade grabben skött sej perfekt trots förbispringande löpare. Och tur är väl det med tanke på att det är koppeltvång där, hur fasen tänker/vågar han? Jag skulle ALDRIG våga det, och ändå har väl jag LITE bättre pli på gossen än han.. Men eftersom de gått där hela sommaren lösa och har börjat igen nu när snön är borta, och Julle alltid skött sej så får han ta ansvar för det själv.. Vad kan dessutom hända? Visst han kan springa fram till hundrädda men varför i hela friden skulle min gosse göra det? Han är inte det minsta intresserad av närkontakt med fränmlingar såvida inte de kliar på honom.. Nog om det!
Idag blev det jogging igen, men idag var det så varmt på grabben att han var tvungen att andas genom munnen. Dvs han klarade inte av att bära på sin pinne stackarn, men han överlevde ;)

(Universums vackraste varelse)
Julle har verkligen varit ett underbart stöd den här veckan. Jag sliter med såå jädra många prov och inlämningar för tillfället att det är helt sjukt. Varje j*vla kväll sitter jag i köket och skriker/gråter om vartannat över ett så in i bängen svårt kapitel i matten att det är helt sanslöst. Halva kursen har jag redan VG på, men det är andra halvan och då framförallt 1 kapitel som krånglar för mej. Till hösten kommer E-kursen och hur fasen ska jag överleva? :O Men jag ska klara detta, och på tack vare Julle kan jag koppla bort tankarna och fokusera på honom några timmar om dagen, det är guld värt :)

Julle är ute och jagar varje dag nu ;) Tja, alltså jag slänger ut foderkulorna på gräsmattan och så tar rovdjurtet i gossen över och går ut och jagar.. Han älskar't.

Ha det bra!

Vi vill ha sommar!

Gårdagskvällen så hängde Julle med brudarna den tjejtjusaren :) I mitten av en dubbelsäng låg han och myste med mina bästa vänner omkring sig, såg på film och proppade snacks. Tänk vilka goa vänner jag har. Det spelar ingen roll vad vi ska göra eller vart vi ska åka så får Julle följa med. Det blir aldrig några problem vems bil vi ska ta eller vems stuga vi ska till.. De har förstått att tar man mej så får man grabben på köpet.. Tack snällaste vänner :)

(Jag & min absolut närmaste vän, sedan förskolan. April 2007)
Hm.. Idag hade jag planerat en joggingrunda och ett spår. Joggingrundan blev av, dock med liite lägre temp är normalt men då hinner ju grabben slänga sej fram&tillbax i skogen ännumer och det kanske är uppskattat ibland. Den livsnödvändiga pinnen som ska bäras på sista koppelbiten blev av gran idag, lång som en stång så vi tog väl upp 90% av cykelbanan, men va tusan!

Okej, nu jädrar längtar vi efter sommaren. Herre GUD vad jag längtar. Sitter och bläddrar igenom alla sommarbilder och känner bara, hoppas jag skrev ett dåligt CV så ingen vill ha mej haha. Jag vill vara ledig!
(2008 års första dopp, bara maj och SOMMAR)
Nog om mej nu. Jo, jag tränar ute på gräset med kvällsaten varje kväll och igår körde vi hoppstå, kommando för korsa tassar. Hoppstå har verkligen lossnat, han fryser tassarna klockrent som om han vilet sej iform. Tidigare stutsade han upp lika fort som han föll ner och stod sådär som en annan robbot :) Inte för att vi ska ha hoppstå till nåt, men det kan vara kul att lyckas med det eftersom vi pysslat med det sen i oktober, dock inte så aktivt men ändå.
Korsa tassar funkar rätt bra ibland men jag vet verkligen inte. Jag försöker blanda massor med olika kommandon för att se om han kan skilja på ordet bland andra, och det gör han ju. Men ändå funkar det långt ifårn 100. Vi ska strax köra lite mer för då är det kvällsmat för valpen :)
En sista bild jag just hittade när jag rotade omkring:

(Brasilien, Natal, april, 2007. Bror&jag, hur fan vågade jag?)

Just nu käkar jag en så bedrövligt äcklig flytande hostmedicin så det är inte sant *kväljningar*. Jag pinar mej igenom skiten 3ggr om dagen. Vi har nämligen NP i Engelska till veckan och jag vill INTE vara med om samma ska som på fysikprovet i torsdags. Jag satt och hostade, hostade och halsade vatten medan resten av aulan satt tysta som möss. Fy faan vad hemskt det var.. Man skulle kunna tro att jag har lunginflammation, men eftersom jag inte känner någonting alls, inte ens när jag är ute och springer så är den risken ur världen. Det kanske är den där askan? Vem vet! Tänk att alla inlägg alltid ska bli så långa. Har ni kommit hit ner är allt bra snälla ;)

Ha det bäst! (Wow, jag bytte visst ut bra mot bäst, vilken sensation)

En jädra massa spring..

Förmiddagen spenderades hos hundpolarna Fanny, Iris och Betty och det var ruskigt uppskattat av dom alla :) Innan jag ens hunnit knäppa loss Julles bälte var alla tre flickorna inne i bilen för att pussa sönder gossen..

En lång prommenad ut på ett gärde, på en grusväg, i skogen, ängen och slutligen en litten koppelbit på storavägen blev det. Hundarna sprang som galningar vill jag lova.. Nog för att grabben rör sej friskt när vi spatserar omkring lösa i skog&mark men hujedamej vilken hastighet det hölls hela vägen.. Nu blir det en hel hög med bilder!

(Julle 3år, Betty 9mån, Iris 4år och Fanny 13år) Tänk att Julle alltid måste sitta så graciöst i damers sällskap, inte!

Inte ens på hemmaplan var det vila, utan de två yngsta sprang omkring och jagade varandra i åttor ända tills det var dags att åka hem i princip.

(Mor och dotter)

(Här fick vi med allihop :) Fanny gräver efter sork, lika så springrarna på annat håll medan Julle tar täten)

(En bra sammanfattning av förmiddagen tyckte jag. Iris, Julle och Betty drar ett rejs, medan Fanny håller sej till sitt vid sidan av, som vanligt)

(Och vackra Iris får en alldeles egen bild)

Jag måste erkänna att Julle känns enorm i sällskap med de små nätta springrarna. En riktig bjässe känns han som, även om Fanny är lika stor hon FAST TIK :O Notera också pälsskillnaden mellan Julle&Fanny. Julles är slät, glansig och rak medans Fannys är krullig, mattare och mjukare. Konstigt :)
Som jag också skrev är Fanny 13år och orkar fortfarande med på såna här långa prommenader, tänk vad skönt. Jag hoppas att jag och julle får lika många år tillsammans vi..

Nu sussar Guppy sött på hallmattan, vi får väl se om vi orkar med nåt mer idag. annars tar vi nya tag imorn :)
Ha det bra!

Varför drabbar allt äckligt oss?

Denna bild sammanfattar vår dag rätt bra faktiskt:


I alla fall så gick vi skogsrundan, men utökade den rätt rejält med en ny stig som vi aldrig vågat testa innan. Det var kanske inte den bästa idén att testa den just idag när haglet öste ner och åskan mullrade precis över oss, men vad tusan. För det första så ignorerade Julle en inkallning och detta efter flertalet lyckade tidigare under samma prommenad. Jag kopplade bara, satte honom på platsen jag kallade ifrån, och gick ivägg och hade kul på egen hand. Efter ett tag satte jag honom på platsen han var vid kommandot och kallade in för att sedan få fritt fram..
Jag vet inte men det kändes rätt bra på det viset. Efter denna gjorde flera lyckade med bra belöningar också. Men tydligen måste vi nöta mer, men riktigt riktigt svåra störningar. Idag hade han fullt sjå att äta rådjursbajs, och det är extremt svårt för Julle..


Som om det var nog? Julle härjade omkring och grävde och hade sej medans jag gick på som vanligt eftersom han kommer ikapp strax efter. Jag kommer bakom ett krök, vänder mej om och ser Julle komma bärande på en pinne. Hm.. konstigt tycker jag för är han lös så bär han inte pinnar, då tuggar han på dom till skillnad från om han är kopplad. Jag stannar och Julle kommer farandes mot mej och lämnar av ett helt rådjurs-bakben inklusive tillhörande päls, brosk och torkat blod. Jag tackade så väldigt mycket för det och slungade snabbt iväg skiten upp i en gran.. samt belönade Julle med en näve foderkulor i buskagen.
Undra vad nästa person ska tro som får syn på ett rådjursben uppe i en gran, och varför har rådjuret dött? Jag hoppas det beror på den kalla vintern och matbrist, varg finns väl knappast här men man blir ändå lite skraj :(

Jajja, nu tuggar Guppy märgben och jag ligger med en chipspåse på magen! Endel plugg blir i helgen tyvärr, för övrigt ska vi nog hitta på nåt kul jag och grabben. Han kanske ska få ta årets första dopp :)

Ha det bra!

Löpning!

I måndags sprang vi som planerat. Vi utökade turen ytterligare litegrann så den är numer 4,6km men jag är ändå inte riktigt hundra. Helst ska den vara 5km då det känns bättre plus att det är enklare att räkna.. Problemet är ju att Julius inte är sådär jättepepp på att springa kopplad som den sista tredjedelen i detta fall blir.. För tillfället springer han en halvmeter bakom (kopplad) och det drar ner tempot nåt förbannat mycket tyvärr. Skogsrundan går ju tyvärr inte att utöka :( men 400m koppelspring extra ska nog gå bra och tag tar ett snack med honom ;)

(På ön, sommaren 2008. Julius 1år och 3mån)

Igår (tisdag) sprang vi också. Vi hade tänkt att prommenera men jag orkade verkligen inte. Fy 17 va tölit det är att gå numer känner jag, så det blev som det blev.
Ett redigt bakslag i katt-träningen blev det tyvärr. En svart katt satt ca 10m ifrån oss och grabben slänger sej ut för att hoppa efter den :( Dock är han alltid kontaktbenägen och oerhört uppmärksam och lyhörd direkt efter, men jag vill ju INTE att den första reaktionen ska vara Hoppa Efter, lite trist så nu får jag tänka om.

Kvällsmaten, lite extragodis och 5leksaker tog vi under armen och spatserade mot parken någon timma senare. Med en utmärkt störning iform av en ylande ursöt dreverpojk tränade vi lite inkallning, korsa tassar, snabba ligg, lite position och en jädra massa lek. Vi hade skitkul. Och det känns faktiskt som kommandot (korsa tassar) kors börjar greppas. Jag ska filma någon dag så får ni hjälpa mej :)

På hemvägen frå parken fick Julle syn på ett katt endast 1m framför, han ställer sej bara och titttar på den. Jag klickar för titt på katten (börjar om med svellerträningen helt) och allt gå så jäkla smidigt till. Kopplet användes inte över huvud taget och inga frustrationer fanns i luften av varken katten, julle eller mej. Det är en grå katt som måste vara världens nyfiknaste, skitsöt!


(På båten sommaren 2008)

Dagen har däremot varit riktig tråkig för bästis. Inga långisar, ingen träning. Ja knappt ens riktiga rastningprommenader. Vår gård är att bra och ha ibland, inte minst nu när det är lite varmare för då ligger Julle ute på gräsmattan unde sin hängbjörk måånga av dagens 12 timmar.. Han äälskar att ligga där ute och slappa den gossen!

Nu ska jag ladda infor fysikprov imorn. Jag är redigt förberedd så detta kommer gå kalas. (Jag försöker övertga mejsjälv här :)) Ha det bra!

Nosarbete, lek och inkallning.

Hm, rubriken låter väl kanske lite väl flashig om jag får säga det själv haha!

Igår började vi dagen med en låång innehållsrik prommenad i skogen. Jag trampade upp två stycken smårutor (15x15m) längs vägen och körde lite uppletanden. De första skicken gick kanonbra i båda rutorna medans nästa som alltid blev tveksamma med dålig fart. Dock är alltid farten in så hög den går så jag får väl vara nöjd. Vi har kört oerhört lite på att ha flera prylar ute samtidigt så det är därför han blir fundersam. Men man ser att han verkligen vill göra så gott han kan alltid, och jag avgudar honom för det :)


(Julius (4mån på bilden) påinner alla glada att glassäsongen har dragit igång)

Endel inkallning tränades också under prommenaden. Endel svåra och någon lite halvsvår och et gick superbra. Det sitter verkligen i ryggmärgen på honom för han hinner inte ens fundera innan han är framme hos mej guldgossen. Han lekte dessutom fint med både kamptrasa, boll och diverse prylar. Skitkul hade vi!

Väl hemma fick vi vända i dörren, för då var det dags för fotboll. Julle älskar att va på fotboll då det alltid finna massor med folk som gullar med honom och ger honom nåt gott.  På plats fanns även Ronja. En Jrt-tik som jag talat om förut som Julle fick leka hejvilt med. Det roliga är att Ronja inte går ihop med hundar, hon funkar helt enkelt inte med den oavsett ras eller kön. Men Julle går kanonbra. Undra varför Julle är så speciell? Hihi.. Och för en gångs skull fick Julle springa först vid hundlek. Vanligtvis hamnar ju stackarn sist, men nu flög han fram på en fotbollsplan vid sidan av med ett streck till terrier flera meter bakom. Lycka!

Slänger in en rolig gräv-film sen Julle var valp. Ca 4månader gammal, och redan såå charmig. Kolla in valprumpan, man vill ju bara äta upp XD Och råttsvansen. Hela famlijen har suttit och skrattat och gråtit åt denna under dagen..Ha det bra!

Hälj :)

Jogging stod på dagens shemat, och det blev. Det blev ett rejält intervall-pass för Guppys del då han idag valde att stanna och /lukta/tugga på pinne medans matte svishade iväg, för att sedan lägga fötterna på ryggen och rejsa förbi i all världens fart. Han är allt för söt mattes guldgosse :) Ett långvarigt goldenfnatt hann han dessutom med i farten nere vid ån ;) Jag gråter nästan av att se honom ibland, kan man vara underbarare :D


(Guppy obseverar en boll vid sommarstugan, dock inte vår stuga på bilden)

Igår var en lång dag som knappt behövs nämnas. Riskettan är avklarad i alla fall och de 5,5h emellan skolan och kursen hann jag bli av med massor med plugg, gött ;) Julle fick dock endast ca 20min av min tid igår, men i helgen ska han få desto mer vill jag lova!!!!!


(Julius med morskusin vis stugan)

Ha det gött :)


Vi ligger lågt.

Fasen vilket underbart väder det är :D Jag ÄLSKAR't!!!

Grabben och jag har sprungit varannan dag som vanligt, och det har gått kanon. Dock har han ju inen vante att bära på hemvägen längre, men jag funderar på att ta med en ändå. Han springer mycket mer alert och smidigare på nåt sätt. Och de andra dagarna har vi prommenerat långt, endel i koppel faktiskt. Det beror mest på att matte har så förbaskat bra musik för tillfället att hon väljer dem framför gossen, jag släpper nämligen inte Julle om jag har musik i lurarna...Angående kommandoträningen när det gäller korsade tassar vette tusan. Har skrivit och frågat runt lite, och just nu satsar jag på att absolut bara belöna utförande efter kommando, och skippar det frivilliga helt (bara när det gäller detta trix såklart). Vi får väl se.. Jag tyckte mej faktiskt se några småsmå steg i rätt rikting i eftermiddag :)

Annan träning ligger nere för tillfället. FysikB delprov väntar i veckan, och ja det tar sin LILLA tid. Matten tar alltis flera timmar av hemarbete och en stor inlänmning i KemiB ska skrivas. Dessutom väntar riskettan på körskolan imorgon för att bli av med skiten.. Slutklagat!

Ha det bra :)
Hm..


De första två åren med Julle lockade/visade jag när jag lärde honom något nytt. Och det senaste halvåret har vi kört 100% klickerträning. Inte för att jag alls är speciellt bra på det, men jag lär mej så sakterliga och de är betydligt effektivare samt får igång min hund grymt mycket bättre..

MEN

De kommandon jag lärde in under de första två åren sitter som ett smäck. Han vet precis vad buga, snurra, dö osv är och skiljer enkelt på olika kommandon. Medans de kommandon jag lärt in det senaste halvåret är luddigt för honom.  Han har ingen aning vad orden betyder och kan inte skilja för fem öre. Vad tusan jag jag för fel? Jag kanske lägger påtok för lite tid på den delen men vad tusan, 50%av träningen går ut på att få honom att begripa orden. Vi har säkert 20 olika trix utan kommando och det resulterar i att massor med trix bara försvinner. T ex backa som vi sysslade med hela vintern minns han ju inte längre eftersom vi inte tränat det på länge. Han repeterar ju bara de absolut senaste inlärda beteendena. Skulle jag däremot haft ett dugligt kommando hade han grappet :/ Jag grubblar ihjäl mej för det fungerar verkligen inte. Har ni några tips till oss?Idag har vi joggat långis i skogen på förmiddagen. Däefter har guppy varit med min mor på fotbollscup några timmar här och där. Han har lekt med Mosart (golden/labrador-blandis) och Ronja (universums kaxigaste jrt). Nu på kvällskvisten har vi bara småtränat lite. Mest försökt få till ett dugligt kommando på "korsade tassar" men det går ju åt hell som ni förstått..

Ha det bra :)

SOL

Spårandet igår gick åt fanders. Det ÖSregnade och blåste rejält så det kanske bidrog till resultatet, vad vet jag? Vi cyklade dit (grusväg) och det var tredje gången för i år, man kanske kan börja på riktigt snart. 6km jogging på det, sen var vi båda trötta!
.
Idag gick vi den "nya" skogsvägen som vi missat häromdagen, och den var fin. Förutom att det tränades hästar
på just den grusvägen. De kom springandes i en jäkla fart och i kruvorna var det svårt att hinna med alltid, så det blev delvis koppel för guppy. Inkallningarna och halterna satt som ett smäck trots flygande hästar både mot&från honom. Jag är skitnöjd :D


Nixen tog knappa två timmar, så väl hemma la vi oss och somnade bådatvå i solen. Eller egentligen vet jag inte och grbben sov, men han brukar ju göra det ;)

För övrigt håller min dator på att kollapsa. Allt som kan tänkas komma till användning bränns ut på band här nu, så får vi se om den dör eller överlever. Den är trots allt bara några år, men jag får väl erkänna att jag inte skött virusprogrammen sådär skitbra. Vi håller tassarna för den :)

Ha det bra!

Vad händer?

Först och främst så hittade grabben och jag en ny skogsväg idag. Visserligen gick den delvis 10m från järnvägen (Sveriges mest trafikerade jäsnvägsspår dessutom) så jag höll ett extra öga på honom. Jag hade fickorna packade med diverse godis och leksaker för här skulle nötas inkallning. Och det gick kalas. Alla 20ggr faktiskt, med tvärvändningar och rivstarter. Ingen var sådär extremt svår direkt, men de får vi ta en annan dag.
Prommenadvägen ledde för övrigt till ett hus långt inne i bushen, den familjen funderade nog på vad jag sysslade med när jag klampade in på deras gård med en fyrbent blondin. Jag trodde såklart att vägen fortsatte, men icke. 6km blev det när jag mätte på eniro, men nu ser jag att det fanns en annan bätre väg jag skulle tagit av vid. Den får jag ta en annan dag.

Nu till det chockerande! Dagens personspår gick minst lika klockrent som gårdagens. Herre gud vad han spårade fint och koncentrerat, vad händer? Nu vill jag bara spåra mer och mer och mer. Så imorgon ska vi gå ett på en äng vi hittade under morgonprommenaden hade jag tänkt. Bara han inte tröttnar nu när allt går så bra :/


Ha det bra!

Lek&spår.

På förmiddagen prommenerades det i nästan 2h tsm med denna söta lilla tjej. En riktig springkompis det. Han har brottats en hel del med Sune och Mosart under påskhelgen, så nu passade det bra att springleka lite :)

Hon är en blandning mellan bc, collie, schäfer, labrador och som ni förstår ett riktigt energiknippe. Tänk att träna lydnad med den (drömmer). Jag klagar inte på bäsits, för han gör alltid så gott han kan även om han skulle behöva lite mer driv emellanåt.


Nu har vi precis kommit in efter ett kort spår. Riktigt svårt för grabben då jag var tvungen att snirkla mej runt en beck, en stig och en massa rådjursskit. Jag är grymt impad av MrJ. Han spårade med nosen nere (bara det, wow) och i sakta lagomt tempo. I vanliga fall står han på två ben, flåsar högt och kan gå flera tiotals meter fel. Antagligen hade han bara en bra dag, men jag ska testa om den håller i sej imorn ;)

Rådjursskiten åt han för övrigt upp på tillbakavägen den byrackan ;) Inget ska missas!


Påsk!

Påskafton spenderades med släkt och vänner. Underbart väder med prommenader och endel småträning.

Och massa mys i solen förstås,. Här har grabben hittat en sur pinne XD

Påskdagen tillbringades (hittills) i sommarstugan. Jag blir svag i benen av den underbara platsen. Och grabben älskar livet på landet, massor med sånt i sommar!

Jag hade tänkt att lägga ett enkelt spår åt Julle ute på gärdet, men såklart glömde jag sakerna. Typiskt! Däremot körde vi ett upplet, och jag märker verkligen att Julle är lite ringrostig. Rätt förståligt egentligen, så nu ska vi satsa lite mer på grundkunskaper ett tag framöver. Inte för att vi någon gång kört avancerat eller "på riktigt" men nog har vi varit i bättre hobbyform ;)

Ha det bra :)En dag i hundens tecken.

Gårdagens födelsedagsbarn :) Kan man vara vackrare?


Okej nu kan jag inte hålla mej längre. Vårt hemliga trix är att ligga ner och korsa tassarna, det som jag gav upp på för någon vecka sen. Men nu är vi på gång, innan lovets slut ska jag försöka få till att det sitter på kommando och med lite stadga, för tassarna ska ju ligga kvar också ;)

Ett litet smakprov:

Sen är vi med i utmaningarna på vovve denna månad. Tema ligg, och mitt delmål är att få upp förväntningarna. För tillfället är det riktigt segt och risigt. Även om jag vet att Julle aldrig kommer klara av att lägga sej snabbt och graciöst så vill jag ha lite mer entusiasm.

Här kommer vår innan-film: OBS! Jag har själv noterat hur jag lockar/kallar på honom mellan repetitionerna, vad tusan sysslar jag med? Tänk bort det bara..  :)Jag ser filmerna och känner verkligen vad kul jag kan ha med honon. Inget måste bli bra, utan allt görs för att jag vill. Och notera även hur bra han leker :) Det heter duga det, och sådär har han kört hela dagen. Han älskar den leksaken (födelsedagspresent). Jag tror jag vet hur jag ska komma vidare och vad nästa kriterier ska bli :)

Ha det bra, och GLAD PÅSK!

Valpen blir 3 idag! :D:D

Förstår ni vad som inträffar? Universums goaste, knubbiaste, coolaste och underbaraste gosse fyller 3år, men notera: Fortfarande valp!

Sorgligt, han åldras så mycket fortare än mej att jag inte vill tänka på det. Jag stortjöt när grabben var inne på sin sista minut som 2åring.  Försöker glömma det genom att pussa sönder mitt guld ;) Nu väntas långis och därefter kalas med släkten. Hihi.


Titta vad jag hittade XD Man smälter inifrån! Att jag lyckats missa denna :O

RSS 2.0