2:A på rallylydnad :)

Nu har det inte hänt sådär supermycket på hundfronten men i alla fall har vi varit på vårt sista kurstillfälle med gruppen "Lös hund". Det har mest handlat om vanlig träning där vi ska ha hundarna lösa och jobba med röst och kropp och INTE med kopplet. Kanon tycer jag. Sista gången nu körde vi en rallylydnadstävling. Lösa såklart och inget godis :) Julle fixade allt galant, såklart och ha kom faktiskt tvåa!!!! Vi hade kunnat vinna, jag visste nämligen inte att man fick springa mellan konerna, men vi är supernöjda i alla fall jag och grabben. Vi fick en ny klicker till pris.

Annar har det varit rena öken-hettan här hemma. Vi har gått våra långa skogsprommenader tidigt på morgonom och sen slöat hela dagen när det är som varmast. Julle har varit och tittat på fotboll, jag har sprungit konditionstest och bla bla bla..

Mer kommer imorn fr så ska vi köra agility igen! Ha det...


HÄLSNING

Måste även skicka en hälsning till min underbara vän Nathalie som just nu liggen på sjukhuset stackaren. Hon har extrem körtelfeber och går på morfin. Hur hemskt låter inte det? Usch, vi saknar dej enormt i skolan. Vi är ju en för lite i vårt gäng :( Du är guld värd bästis, vi ses snart!

sjuk..

I söndags drog jag iväg tidigt på förmiddagen och la ett låångt svååårt spår åt grabben. Det skulle ligga i minst 4 timmar och däremellan hann jag bli sjuk. Jag fick lätt feber och blev illamående. Familjen har ju haft magsjuka för bara några dagar sen, så trodde väl att detta var min del av kakan. Men nu, tre dagar senare mår jag prima ballerina förutom att jag knappt ätit alls. Hungrig som attans har jag varit, men så fort jag stoppat i mej något har jag blivit illamående. Jajja, borta nu iaf..

Just det, spåret va det ja. Trots febern och allt gick vi spåret jag och grabben. Det gick käpprätt åt helvette :) Det blåste ju endel också så det va nog inte det lättaste för grabben.

Muntliga nationella prov i spanska har jag också hunnit med sen sist. Det gick nog rätt bra. Det jag sa, kunde jag lika gärna sagt för tre år sedan. Inga svårighetsgrader på det samtalet inte, men jag behöver inte mer än G på den muntliga delen. Julle har springit i skogen med pappa de dagar jag låg till sängs och träning har det inte blivit tal om. Dock endel lek och aktiveringsleksaker. Nu har jag slutprov i fysik, en svenska-redovisning och 3 nationella prov kvar. Sen jävlar ska det hundtränas :) Ha det bra!!!


Slapp..

Idag vaknade jag riktigt sent .) Gött med en rejäl sovmorgon! Jag och Julius drog iväg på samma joggingrunda idag med (hurtigt va?) efter frukosten. På eftermiddagen kollade vi på när bror spelade fotboll, och vann med 6-1. Sen kollade vi även på damernas DM-match som de tyvärr förlorade med 6-0.

På kvällen kom ida och sandra och umgicks med mej. Vi såg på Robinson och hundtricket bland annat. Det blev en riktig slappdag. Ingen hundträning men iaf en lång skogsrunda! Hade bra..


Stan, joggingrunda och film.

Idag åkte jag och Lovisa in till stan och handlade lite. Jag hittade två t-shirts, några örhängen och ett paket gitarrsträngar. Pappa fyller år till tsdagen och jag har ingen aning vad han ska få :( Vi åt tacos i stan som var supergod.

När vi kom hem drag jag med mej grabben på en joggingrunda. Vanligtvis vägrar han fälja med (varför?) men idag gick rundan i skogen så han kunde springa lös, då gick det bra. Jag var ganska slut när jag kom hem efter 5km. Jag har tänkt att jogga den här runda 3ggr/vecka numer, jag ska verkligen försöka att hålla det. Träning skippade vi helt idag, jag oh gabben. Vi kände för en vilodag där.

På kvällen kom Lovisa över igen och vi såg på talang och någon skitdålig film. Bara en dag hette den, fy och blä. Tur att man hade gott sällskap... Ha det


Agility för första gången!

Idag åkte vi till brukshundsklubben till klockan 11 där vi hade den första "riktiga" träffen med den nya träningruppen. Idag sotd det ju agility på schemat så ordförandet och någon mer var där och visade oss olika hinder och gas oss lite viktig info innan vi började med lite enkel träning.

Julle va riktigt på allerten. Han hoppade enkelt över hindrena och bjöd upp till massor med lek. Fokus va på mej och inte på de andra hundarna eller på dofterna i marken. Jag funderade lite om jag verkligen skulle släppa honom såhär första gången med en ny grupp, men jag gjorde det och han skötte sig som alltid exmplariskt. Det tog ett bra tag att övertyga honom om att gå in i tunneln, men efter mycket om och men (och lockande från mattes sida) sprang han igenom. A-hindret fick vi hjälpas åt flera stycken för att få upp honom på så att han inte skulle skrämmas och skada sig eller något liknande. Jag är jätte nöjd med vårt första agilitypass, vem vet, vi kanske blir riktiga stjärnor någon gång? :)

En fotbollsmatch och en långis si skogen hann vi också med. Och självklart passade vi på att nöta fler spontana lägganden. Nu ska jag iväg till en kompis och se på film! Ha det...


Tisdag och onsdag.

Tisdag:
Kom hem riktigt sent fårn skolan idag, och tack och lov hade min käre far gått 1,5h i skogen med grabben på förmiddagen så det behövdes inte från min sida. Ingen träning blev heller av idag. Men han fick i alla fall sina foderkulor utspridda på gården och sen gå och nosa upp dom. Det gillar han!

Onsdag:
Mamma och pappa gick en lång prommenad på morgonen i skogen. Tänk vilken lyx att få slippa det emellanåt :). Vi tog dock en egen tur till skogen där vi började med att nöta spontana lägganden. Det ska så småningom bli hans markering under framtida kantarellsök är det tänkt. Vi är så motiverade för det. Han älskar att söka och jag älskar kantareller, kan det bättre bli? Det va allt, Ha det!


Skola och träning.

Idag var det endast ett kemiprov som skulle göras i skolan. Det kändes gnaska bra faktiskt. Hoppas hoppas hoppas på ett MVG men jag tror inte det räcker hela vägen :-(

Hemma satte jag mej med lite spanska innan jag åkte till ett första möte med ungdomsgruppen på klubben. Det är en grupp för unga som ska träna lite tillsammans, testa på nya sporter och åka på studiebesök. Nästa träff då vi ska ha med oss hundar är nu på torsdag då vi ska börja med agility. Alla andra var intresserade av det, så jag testar jag med så får vi se vart det leder haha. Polisen i karlstad ville tydligen komma till vår grupp, eller om vi skulle komma till dem för att se hur de jobbar med hundarna och hur de använder dem i arbetet. Sen ville även någon (namn?) som tävlade i lydnads SM komma och träna tillsammans med oss. Det tycker jag åter superkul, hon kanske vet hur jag ska motivera grabben i det fria följet och linförigheten! När jag kom hem från detta möte körde jag och grabben lite fritt följ, snabba lägganden och kontakt här utanför. Grannars hängde ut ur fönstret och kommenterade aktivt vår träning. Sånt hatar jag, haha. Jag får så svårt och släppa loss och använda dem som störing. istället blir jag lite fösiktig och väntar på att de ska gå. Jajjja.. Ha det..


Skön helg

Fredag:
Kom hem från skolan och gick en snabb rastning med grabben innan jag kastade mig iväg till bingon (jobbet). Kände mig liiite halv hängig så det blev bums i säng när jag kom hem därifrån, 700kr rikare :)

Lördag:
Började med hundkurs bort i Värmskogs trakterna klockan 13,00. Julle skötte sig exemplariskt. Han är alltid sansad och trygg och sitter gärna brevid mej och tittar på när de andra härjar runt. Han fick även gå ett ca 50m långt viltspår för första gången. Det hade bara luggit i max 20 minuter så det va alldeles för enkelt för min grabb som sprang i hög hastighet och klarade på kanske 15 sekunder. Haha.
 
Efter hundkursen packade jag iordning det som fattades och sen bar det iväg mot sommarstugan med min kompis Lovisa och hennes springer spaniel flicka Alice. Vi grillade på kvällen och myste framför brasa och eurovison. Rätt vinnare? Ingen aning. Jag är inte så speciellt insatt i vad som är bra och inte. Men söt var han ju i alla fall. Sen tog vi oss en tur till sjön där hundarna kastade sig i och fick lite spring fnatt båda två.

Söndag:
Vi vaknade redan halv 8 :O. Vi packade med oss frukosten och åt den nere vid sjön. Vi lånade en grannes brygga eftersom vi knappt sett dem alls, men just när vi satt där med frukosten uppdukad kommer de såklart. Han så inte jätteglad ut så vi pep därifrån fort som satan.

Vi har luggit i solen och prommenerat med jyckarna. De fick även gå ett varsitt personspår och efter denna helg är de nog helt slut i kroppen. Underbar helg för både människor och hundar. Vi har inte ägnat kopplet eller halsbandet ens en blick, det är det bästa med sommarstugan. Bilder kommer här...


Kemi i stora lass..

Hemma redan vid ett tiden idag, men knappast klar med allt skolarbete inte. Satte mej med kemin ett tag och skulle repetera lite inför provet på måndag och där fastnade jag i 3,5 timmar :O Därefter tog vi oss en 1,5 timmars tur i skogen jag och grabben. I slutet möter vi Alice (en springer spaniel) och Korven (en rottis) så vi hängde med på en liten extra tur. Korven och Julle va inte speciellt förtjusta i varandra, det blev endel morr men de va förnuftiga nog att inte bry sej mer om varandra.

Nu är helgen kirrad dessutom. Imorn kväll ska jag ju jobba. Och på lördag drar jag och Lovisa upp till sommarstugan och myser med grillat och antagligen eurovision. Hundarna för följa med så får de känna på lite lantliv haha. Så kanske det kan bli ett första riktiga bad för grabben. Något spår blir antagligen det också. Nu ska jag lägga näsan i kemiboken igen, och Julle ska få smaska i sej ett märgben. Ha det...


stadsträning..

Hejsan!
Idag  va jag hemma vid fyratiden. Pappa va i stan så jag passade på att åka bil hem och dessutom övningsköra. Allt gick super, haha. Jag gjorde lite skolarbete innan jag tog grabben med mej på en prommenad till mormor där jag skulle vattna blommorna och ta in posten (hon är bortrest). På hemvägen tog vi vägen över storgatan för att göra det lite svårar för oss. Vi har ju varit i skogen varje dag i flera veckor på sistone, så i dag satt det bra med en stadsprommenad. En kort sådan, efter gårdagens timmar i markerna :) Träning blev det inget utav idag. Vi behöver våra vilodagar och det är även en jä*la massa i skolan nu också.



Nu ska vi ska nog sjunka ner i soffan båda två! Ha det..

Hallåpp ;)

Blev trött på att blogga ett tag men startar upp igen :) Här kommer ni kunna läsa lite om mej och min golden retriever grabbs aktiva vardag! Ha det..

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0