Toppenhelg.

Det viktigaste först:
Valparna har öppnat ögonen :D Jag går fortfarande omkring med en alldeles underbar känsla i magen, jag vet ju att den bästa flickan på jorden ska bli min. Vilken vet jag inte än, men att den kommer vara alldeles perfekt det vet jag!!!

I helgen har vi suttit och tragglat namn fram och tillbaka. Jag vet många fina hannamn, men inget tiknamn :/ Inga verb såsom Slira, Vilja eller Rota (är dessa ens namn?), inget som slutar på A, såna där typiska tiknamn med andra ord. Det ska vara gulligt, men får absolut inte vara sött, och det får inte vara hårt. Julius är ett perfekt exempel, fast hannamn. Seså, hjälp mej den som kan..

Önskar att jag visste hur man lägger in bilder så att ni skulle få se. Pia har lovat oss att vi får låna ur hennes blogg.. men jag kan inte :(

Toppenhelg ja,
det är vad vi har haft :D Julius och jag har tältat tillsammans i ett stekhett litet tält på Töcksfors camping. Vi har tränat shejping, myst vid grillen i kvällssolen, dykt från bryggan och lärt mej att flyta på vattenytan. Spår, restaurangbesök, kanotpaddling och glassätande har vi också hunnit med. En helt perfekt helg med högsommarvärme och sol!

Herman, den godisglade ;-)

Gossen har varit riktigt duktig under helgen. Han är väldigt lättsam och enkel, slappnar av och lägger sej för att vila direkt. Men det finns en sak som gör honom ruskigt upprörd. När jag knyter fast honom eller lämnar kopplet till någon annan och går iväg. Han sitter och gläffser konstant och släpper inte blicken från det hållet. Just i helgen blev det lite frustrerande då han fick passas av de andra emellanåt, men varför inte börja träna in ett nytt vänta-kommando? :P Shejpingpasset där Sara rekommenderade en ny variant på kantarellsöket gick halvbra. Han har en tendens till att tro att allt ska apporteras, men det blev bättre mot slutet när matte slutade sura. Vi får se om det är något att fortsätta jobba på :)

Det är så kul att se andra hundar, hur de tränas och sliter. Spåren alla hundar fick gå var ruskigt imponerande. Vissa hade aldrig spårat, men fixade det galant. Häftiigt!

Det blev visst mest bilder på småhundarna ser jag :D Det fattas en vavva, tre shelties, en wethern (stavning?) och en vorsteh (stavning?) :D Osså en guldgosse såklart, men han ha jag några bilder på :D

Nu ska jag lägga mej på verandan, läsa i retrieverboken och dricka te. Jobb tidigt imorn, puust.
Ha det bra!

på sjön.

Vi hade en toppendag ute på sjön :D I ett halvt dygn var vi faktiskt ute. De flesta timmarna var vi vid en finfin strand (ja ingen kommunal förstås, utan en öde strand). 5min innan vi var framme med båten så var det någon som tog klippan på stenön före oss (tusan också), så stranden fick det bli :D Vattnet var lagomt och luften var döhet. Jag simmade faktiskt endel, och även Julle. Sådeså :D Jag taggade upp honom till tusen och fick honom med hjälp av hans foderkulor att ta klivet över simtröskeln. När han väl simmar kan han fortsätta, vilket han gjorde säkert 15m ut mot mej. Vilken badglad retriever jag har!! :D

Därefter la sej Julius några timmar i solen och stekte sin vita päls :) Han var sleten. Vi tog dessutom en rejäl cykeltur innan vi bagav oss ut. Så han sussade så sött med sand på nosen.

Mattes vackra fluffboll :D

Mot kvällskanten drog vi upp två fina abborrar som vi skickade med Elin hem. Fika hos mormor uppe i stugan med fina kusinerna på det och sen var man rätt sleten. Konstigt att sådant slappgöra kan få en så trött :D

Vissa kvällar har man det riktigt riktigt gött ;)

Idag har jag packat lite. Även faktiskt packat upp kassar som stått i flera veckor. På sommaren är det visst ingen vidare ordning på mej ;) Packa upp mellan varje äventyr är ju såå tråkigt! Dessutom har jag slängt min matlåda som stått i jobbets kylskåp i övet två veckor, fy bubblan vad jag borde skämmas.. äckligt som tusan egetnligen men jag kan inte låta bli att sktratta åt det ;) Långis i skogen under dagen, vilket var alldelse för galet hett. Både Jullebulle och jag ville falla ihop under en sten och gråta av värmeslag- ingen toppenprommenar med andra ord. Därefter har jag jobbat en eftermiddag medan gossen varit med mamma vid hundbadet. Idag gick det decimeterhöga vågor (:O) så det gick iinte att bada idag tyckte Julle, alldeles för farligt :D

Jag hoppas hoppas att de senaste träningfria dagarna gör honom riktigt på hugget i helgen :D
Ha det bra!

båten kallar

Jobbhelgen har passerat, och snart även halva veckan. Vi har haft fullt upp hela dagarna, med det vanliga så jag går inte in på så mycket detaljer. En heldag i Arvika där vi gick på stan (gossen var lika följsam och ordentlig i kopplet som han brukar den senaste tiden), träff med släktingar jag inte träffat på massa år, inflyttningsfest (nu bor två av mina vänner i hus :O), prommisar, cykelturer, och lekträning.

En sak som är jobbig när man går på stan med Julle är att han är så gudomligt vacker. Det är alltid massor med folk som ska klappa honom och kela och kommentera. Jättekul javisst, men till saken hör att Julle är en reserverad kille. Små barn gör honom riktigt obekväm, och måste någon främling hälsa så visst få dom sej några svansviftningar , men bara om dom är försitkiga och lugna. Inget ruska runt inte för då blir han riktigt obekväm. Trots sin ras så är han snarare en familjekille. Det finns nio personer som gossen avgudar, som han litar till fullo på och som han verkligen blir störtgland av att se. Resterande av jordens befolkning är han inte särskilt intresserad av. Visst kan han vifta på svansen, hälsa och leka. Men personerna i fråga är inga viktiga för honom, och är den för "på" i hälsningsritualer blir han rädd. Det är inte lätt att vara vacker, men framförallt är det lite jobbit i sådana situationer då man måste hålla stenkoll på folk från alla håll som stormar fram. Alla frågar inte om lov tyvärr..

Jag har börjat cykla lite mer med gossen nu. 2ggr/v kan vara bra för att få upp tempot lite extra :D Det finns en perfekt, lång grusväg vi kör på. Där kan han springa lös och bada i de överfyllda leriga dikena. Han gillar't!

En vårbild på en av jordens bästa vänner och voffsarna. Det var fullt ös medvetslös på gården när de träffades häromdagen!


Idag ska det bli båttur för hela slanten :) Kanske att jag ska försöka mej på att få Julle att våga simma, eller så ger jag upp de planerna en gång för alla. Snart har jag en badglad hund att simma omkring och lattja med i vattnet så egentligen kan Julle få slippa ;) Dock älskar han att gå i till magen och trampa omkring fram och tillbaka längs strandkanten - knäppgöken!

I helgen ska vi på klickercamp ;) tredagar i tält töcksfors tillsammans med klickertränarfantaster och härliga hundar. Jag längtar!!

23 juli

Jag har svårt att smälta den goda nyheten, vilket i och för sig är bra tycker jag :D Man ska väl sitta som på nålar i ytterligare två månader.. har jag hört.

Igår när jag körde bil påväg mot jobbet, cafeterian som jag jobbar i på fredagkvällar under sommarhalvåret så var jag tvungen att stanna bilen i en parkeringsficka och tårka glädjetårarna innan jag kunde köra vidare. I det läget funderade jag på om jag verkligen är normal, men Sofie förstår mej iaf ;-) När man får någonting så efterlängtat bekräftat så kan man släppa lös alla känslor därinne!!

Matte säger att jag är söt när jag trär ringar över nosen :D

Idag jobbade jag fyra timmar mitt på dagen, och heela dagen gick åt kändes det som. Försenade tåg och opassande busstider. Men innan jobbet lekte vi loss med lite slalom mellan mattes ben med gossens frukostkulor :D Under dagen var han med mor nere vi sjön och stod parkeringsvakt på Vattenfestivalen. När jag kom hem från jobbet (jodå tåget gick tillslut) så begav vi oss ner mot sjön igen för att kika på den omtalade festivalen. Gossen skötte sej alldeles exemplariskt i kopplet och var riktigt följsam och behändig :D Vinterns stränga koppelträning har gett resultat har jag märkt. Som alltid får han måånga kommertarer om sin kritvita, fina päls :D stolt som en tupp blir man då!

Därefter en långis vid motionsslingorna nu på kvällskanten. Där är det koppeltvång, men han fick rejsa loss vissa bitar ändå då det var vi och endast en till bil där :D Julle äälskar skogarna just nu, alltid, men mer än vanligt nu. Vet ni varför..? Jo det kryllar av blåbär :D Gossen är sen tidigare känt ständigt på jakt efter ätbart (ätbart=i princip allt) och blåbar har han riktigt fått dille på ;) Han ser så charmig ut när han biter ihop tänderna längst ner på blåbärsriset och drar huvet bakåt så att han får hela raddan med bär i munnen :) Att sen rulla sej på riset så att huvudet blir alldeles blått är ju toppen!

Nu ska vi snart sova :D
Ha det bra!

Yes!

Jag är jordens lyckligaste människa!


Kan man förstå vad jag syftar på tro...

En dag på landet.

Just nu är läget mycket mycket spännande på vissa håll kan jag tala om. Återkommer om det!

De senaste dagarna har jag utnyttjat Julius frukost och kvällsmat för lite träning. Han är verkligen helskön att träna med när han själv vill :) Vi återupptog det gamla tricket slalom mellan benen som vi grejade med på klickerkursen i höstas. Han mindes direkt vad det gick ut på och kopplade på sina bästa hjärnceller, guldpucken! På kvällen igår sysslade vi med liggmarkering av stolsdyna haha ;) Jag tog fram en stolsdyna för lite shejping och lät gossen avgöra vad det hela skulle bli (som vanligt), och efter några få 3minuterspass hade han lärtsej att liggmarkera den. Oavsett mattes position och oavsett avstånd (ja några jättelånga avstånd gjorde vi såklart inte). Snabbtänkt och alldeles alldeles underbar när han själv vill!!

Långisar i skogarna har det blivit var dag som vanligt. Den "nya" skogsrundan är så otroligt vacker att jag prommenerar den varje dag, snart tröttnar jag väl på den som jag gjort med den andra.

Idag har vi spenderat massa timmar ute på landet hos mormor :) Vi har rejsat loss i skogen, gått ett personspår, käkat upp grannens kattmat och grillat revbensspjäll. Han trivs riktigt bra på vischan, faktum är att det hittills är den enda platsen där han drar sig undan när bilselen åker fram. Han vill stanna kvar :) Spåret gick riktigt bra idag. Vanligt personspår på 300m med en 90graders sväng. Han älskar att använda näsan, och personspår gör honom inte överhettad heller.

Julle fångar upp svängen fint :) Jag vet inte om hans nos är högt eller lågt när han spårar eftersom jag aldrig spårat "på riktigt" med någon kunnig. Men enligt mej ser den ganska hög ut, är det dåligt tro..

Vardagsmat med smutsglad retriever :D
Nu väntar Lovisa för grillkväll.
Ha det bra!

Visten.

Gårdagens jobbpass blev ändrat, så istället jobbade jag ett tiotimmarspass som tog kål på hela dagen nästan! Puuh vad benen och fötterna värkte, men som vanligt var det borta när jag vaknade imorse :)

Jag drog med mej mina fina föräldrar ut på sjön för lite abborrfiske, det var på tiden att få i båten tyckte jag ;) Och sju borrar blev det, varav tre av dem de största vi fått i den sjön någonsin. Kanonkul ju haha. Gossepåjken stod som vanligt i fören och blickade framåt. Han tar för sej något enormt i båten, alltid. Man får nästan hålla honom tillbaka vilket oftast inte är fallet med min lille mespropp :D

Mattes sötaste fluff <3

Igårkväll var han på ett strålande träninghumör, det utnyttjade vi direkt för att börja träna in ett nytt stoppkommando. Eller snarare, för att göra det vanliga stoppkommandot mer värdefullt. Som jag skrivit så många gånger förut; Jag ääälsar när gossen är på det humöret. Han slänger sej efter bollarna och kastar sej i kamptrasan och bjuder på beteenden och finular ut vad som leder till belöning. Vi har så roligt ihop när den delen av honom plockas fram så man har svårt att avsluta träningen. Grannhunden Mosart tittade förbi på kvällsrastning och de fick dra några lekvändor innan vi gick in.

Kommandot kom till användning idag, och nog fanns mer intresse vid det redan nu ;) träning ger färdighet sägs det!! Efter båtturen passade vi på att tömma alla våra kantarellställen för första gången, och även där fanns det gott om fräs under sulorna. Han rejsade som en galning mellan oss tre ute i skogen för att kolla till allihop.

Nu ska jag faktiskt redan gå och lägga mej. Imorgon blir en tidig och fullspeckad dag.
Ha det bra!

hemma igen.

En femdagars semester har tillbringats med familj och delar av släkten i Grebbestad. Vi har haft toppenfint väder, soligt&varmt med fina kvällar. Årets första dopp - i havet. Krabbfiske, makrillfiske, kikande i strandbutiker, mat på hamnrestauranger och bouleturneringar. Toppen helt enkelt. Gossen har skött sej alldeles exemplariskt. Han har gått som en gud i kopplet hela resan och varit trygg&säker precis som alltid. Campingen kryllade av hundar, varav minst 70% gjorde kraftiga utfall, så gossen har satts på prov, och fixat det med bravur :)

Jag jobbade natt då precis innan vi åkte. Ett tiotimmarspass en lördagsnatt på donken säger sig självt, men det gick bra. Imorgon ska jag upp tidigt för morgonjobb, ett niotimmarspass (pust), men därefter är jag ledig i två dagar :D

Det börjar ju dessutom dra ihop sej till valpning :D Om Gimmie valpar så tidigt som hon gjorde första gången kan det ske i helgen, men det tror vi nog inte. En vecka kvar ska det vara idag. Pia skriver att hon tippar på ~5 valpar. Hon blev tjock tidigt, men har inte blivit sådär megastor. Jag hoppas verkligen på att det är fler, eller jag hoppas snarare att någon av dem som föds hamnar hos oss. Något annat vill jag inte ens tänka på...

Fick dessutom fått första antagningsbeskedet från min universitetsansökan. Jag kom in på mitt andraval. Civilingenjörsprogramet i teknisk fysik i Uppsala. Spännande, och häftigt att jag kom in där. Står som 65e reserv på samma utbildning på Chalmers. Jag ska ju inte börja plugga i år, det ska jag inte. Men får Gimmie ingen valp åt mej kan det hända att man tänker annourlunda. Även om jag sagt att det är nu jag ska skaffa jaktis, eller efter universitetet vilket blir om 6år. Och 6år det vet vi alla att jag inte kan vänta. Dessutom behöver jag ett sabbatsår!

Ha det bra!

8 juli

Agilitytävlingen i förrgår var kanonkul att titta på. Verkade vara en slags träninsgtävling eller så :) Massa shelties och massa bordescollies såklart. Men även en afganhund som var skithärlig :D Kvällssolen låg på hela kvällen. Mamma jag och gossen låg på en filt och kikade och fikade i flera timmar - supermysigt!

Man kan inte säga annat än att jag har en lättsam hund. Han lägger sej med baken åt planen och somnar på filten brevid oss. Sötsnuffsen <3 När jag gick iväg för att köpa mera kaffe var det dock andra bullar. Gnäll, gläffs och gnöl, precis som vanligt.

Igår började vi dagen med en morgonlångis. Två timmar ute i skogarna är en helt perfekt start på dagen :) Vi tog även svängen förbi hundbadet så att gossen fick svalka ben och mage litegrann. Han älskar att va där, för det finns såå mycket gott att lukta på :D

På kvällen tog vi tåget mot Kristinehamn för träning med Linnéa och Maggan igen. Jag hade tänkt att göra en träningsplan på tåget, men jag somnade visst och vaknade när konduktören tackade för att vi valt värmlandstrafik. Väl på klubben blev jag shejpingsugen och ställde mej i gräset och lät gossen avgöra vad det hela skulle bli. Det blev framtassarna uppe på flaggstångs-fästet och så lite små tendenser till klossträning på det. Tokfransen! Lite hoppstå, följsamhet på det. Samt endel platsliggning som de andra skulle träna på.

Det finns en sak som jag verkligen försöker få till när det gäller vår träninng. Och det är att störningarna ska fungera som motivationshöjare. Ju mer störning, desto med ska hunden kämpa för att verkligen på belöningen, och när det gäller platsliggningen, och egentligen all form av stadga med Julle så har jag verkligen lyckats. När Linnéa lockar med burken med kalvsylta någon decimeter ifrån honom rinner dreglet i mungiporna. Men det är precis som om han spänner skinkorna hårdare för att ligga kvar, och blicken vänds istället ifrån burken. Att folk hoppar över ryggen och andra hundar springer i gallopp precis framför honom verkar inte göra ett skit. Det gäller bara att försöka finula ut hur jag ska göra för att få till samma effekt i allt vi gör.

Idag har vi gått långt igen. Jag älskar det nya skogsområdet jag hittat :D
Nu bär det av mot jobb strax, och såfort jag slutat där tar jag bilen mot nästa arbete för att jobba natt.
Ha det bra!

fullt upp.

Ja, fullt upp har det varit den senaste veckan. Jag har blivit inringd från jobbet tre gånger och även jobbat de pass jag redan hade på schemat - men pengar blir kanoners att ha lite extra i höst :)

Vi har varit och hälsat på hos Lovisa i hennes nya hus och hjälp till att målat, slipat och finulat. Det kommer bli toppenmysigt i detdär torpet, så där hoppas jag få spendera måånga sommarkvällar framöver!!

Igår tog vi tågen mot Kristinehamn och mötte upp Linnéa och Maggan igen. Som vanligt hade jag ingen träningsplan utan tog det som det kom ;) Linnéa skulle filma lydnadsettan, kontaktfälten och slalomet till sin klickertränarutbildning. Jättekul att se, och jättenyttigt att filma (vet jag). Gossen var på topphumör. Lekte intensivt och jobbade med mej. På agilityplan sprang han genom några tunnlar, genom ett däck och över balansen. Dessutom tog han på eget bevåg vägen över gungbrädan (som tack&lov hade pallar under sig, vilket gjorde att han bara åkte halva vägen mot marken) men han flög såklart iväg av överraskning men blev glad igen när han fick springa ikapp tennisbollen och trodde han gjort rätt. Han visade ingen rädlsa för något senare heller - underbart bra, men konstigt för att vara Julle :) Ytterligare en bättring i ökat självförtroende tro..

Jag tror att jag har världens sötaste voffsing :D
Idag har vi prommenixat. Han ha de senaste fyra dagarna prommenerat fem kilometaren i skogen med mor&far. Härligt att de kommit igång igen tycker vi :) Gossen går lös, och lyssnar enligt rapporter såå fint, trots att de använder kommandon som inte är intränade haha..
Ytterligare sex kilometer i skogen med mej på det. Varmt och jobbigt, men mycket mysigt. Tjocktröja vid 21 plusgrader är inte att föredra!


Julius i profil. Den senaste tiden har jag funderat på om han gått upp några hekton i vikt eller inte. Jag har trott det och det har känts så, av mågon konstig anledning då han ätit samma mängd och motionerat lika mycket i flera år nu. Vågen visade 27,7kg - vilket alltså är ett halvkilo mindre än för ett halvår sen ungefär. Veterinär Linnéa säger att han är perfekt, och det tycker jag med, men man måste fundera ibland ändå. Revbenen känns enkelt, och midjan syns tydligt - så jag kan nog vara lugn.

Nu ligger gossen och vilar ut under hängbjörken. Ikväll ska vi åka till Skutberget och kika på agility en sväng.
Ha det bra!

RSS 2.0