Julius är sjuk

För femte gången på ett år får vi åka in till veterinären med följande symptom:

*Feber
*Ont i  kroppen (kan inte lgga sig, äta från marken, skälla osv. Piper konstant om har rör sig det minsta)
*Ingen vidare matlust
*Extremt slöDe tidigare fyra gångerna har vi fått reda på att det är en infektion som härjar men de har aldrig lyckats hitta vad det är. Trots mängder med blodprov och röntgenbilder. Häromdagen åkte vi hem med en femte sort penicillin. Vi ringde som alltid och pratade med vår kära uppfödare och nu jäklar är det slut på skiten. Så fort vi får en remiss från smådjurskliniken läggs han in i Eskilstuna där dom bannemej ska hitta felet, och inte behandla något de inte vet va det är för att Julle snart ska bli sjuk igen. Jag riktigt lider med grabben!

Nu har han i alla fall ätit penicillin i tre dagar och han är nästan sig själv. Fast "felet" finns såklart kvar i ksoppen men medicinen gör att han klara sig ett tag till. Idag har vi varit ute på årets första båttur och ibåten blir min älskling som förbytt. Han ställer sig på bänkarna och man får riktigt hålla i honom så att han inte hoppar överbord. Annars är han ju extremt mesig somsagt. Jag kan inte beskriva hur mycket jag ÄLSKAR bilden nedan. Den är så underbar att jag börjar gråta :)Träning har det som ni kanske förstår inte blivit av och jag börjar tveka om vi klarar av de fyra momenten tills september :( Vi får se, vi måste ju inte. Jag jobbar på dagarna denna vecka, men på fredag har jag sommarlov i sju veckor. Fasen vad skönt.

Vad ska ni göra i sommar?
3 dagar i stugan!

Just hemkommern från tre dagars visteles i sommarstugan. Mycket har hänt :)

Torsdag och fredag!
Vi prommenerade bort mot den gamla skolan på trosdagskvällen. Vi fick faktiskt syn på en skuttande rådjur men grabben höll sig nära och bra iaf. Vi har hälsat på kossor. Jag tycker min mesiga grabb var riktigt modig som iaf satt ca 5-10meter ifrån en stor tjur. Sen skällde han på dom och de blev rädda för honom istället.

På fredagen hoppade han över stängslet och in i en hage. Den var tom utan djur så jag tyckte det va helt okej. Efter några golgenfnatt på ängen hoppade han ut igen och märkte visst att elen var på. Jävlar vilket hjärt-skärande ljud. Jag började verkligen gråta, bara pågrund av hans gråt. Fast jag ömkade honom inte så oroa er inte. Familj och vänner kom för grillat på midsommarafton såklart, och jag, Lovisa och Julle tog oss faktiskt ett kyligt dopp. Fast Julle tyckte nog int det var så kallt.

Jag Lovisa och Julle hittade ett underbart, öde litet torp ute på udden. Vi blev helt kära alla tre i det lilla torpet och vi är fast beslutna att vi ska ha det. Markägaren planerar att riva hela skiten, inklusive skog. Det fanns dessutom en fin lite brygga precis brevid. Jag sk, ska, ska, ska ha torpet. Även fasst det inte finns någon väg, el eller vatten. Vi kan i alla fall ta oss dit vattenvägen. Det ligger ca 500m från vår båtplats. Jag gråter om det rivs. Jag gör vad som helst för det, utom att betala då jag bara har ca 5000kr.Lördag!
Jag drog med mig käre mormor för att visa henne torpet. Hon blev helt gråtfärdig för allt de förstört md vägar och skog de senaste åren. Usch, vad hemskt folk kan förstöra, bara för att de saknar någon som helst känsla. För henne verkar det omöjligt för mej att få torpet, men jag ska gör vad jag kan, och mamma ska hjälpa mej.

Sen gick vi en prommenad mot sjön igen där grabben grävde gropar, hämtade pinnar och fick fnatt på fnatt. Han sköter sig super men han har faktiskt gjordt endel bus den här gången. Han har: rejsat över grannens stora potatisland, skällt ut passerande 3ggr då han tyckte att de gick för nära vår tomt samt skällt ut grannens läskiga katt.

Det är jäkligt jobbigt att han ska springa fram och skälla på folk som går förbi. De som går fröbi är max 3pers/dag och alla säger: Äsch, han är på landet, han vill ju bara hälsa, äsch det gör inte. Men det är oerhört irriterande. Han låter arg och rusar fram, men väl där är han glad och går in igen. Här hemma ligger han ju också ute, men skulle aldrig i livet få för sig att bry sig om någon passerande. Hur fasen ska jag träna detta? Han stannar alltid hos oss och rusar ingenstans trots skogen precis intill, men när någon passerar ska han dit. Visserligen har inkallningen fungerat fläckfritt så visst har jag kallat in, men ibland är man ju på baksidan och orkar inte hålla utkik hela tiden. Jaja, jag få fundera på vidare träning. Det va allt. Ha det :) Och önska mej lycka till med torpet :-)


Kul att träna!!!

Vi har såå jävla kul när vi tränar jag och grabben. Jag vill verkligen inte sluta, men jag vet att jag MÅSTE sluta när det går som bäst. Vi kör ca 15min/pass och då en lite paus emellan. Idag körde vi 2pass. Såhär står det i träningsdagboken:

17/5
1. Plan:
Träna ligg när han sitter i ugångsposition.
Linförighet; svängar på samma plats, och de första metrarna rakt fram.
Platsliggning ca 30s.-1min, utan avslutet med externbelöning.

2.
Platsliggning ca 30s.-1min

Resultat: Allt gick så jäkla bra! Han var supertänd och samarbetade till tusen. Under första passet orkade jag såklart inte hålla mej, och gjorde en högersväng när vi tränade linförighet. Det grejade han galant och släpade inte efter en centimeter. Där la vi av. Somsagt sluta när det går som bäst. Platsliggningarna gick också bra, utom en där han fick ett goldenfnatt mitt i, men shit happends. Ligg från utgångsposition behöver vi inte ens träna på mer. Allt kördes på nya platser, skällande hundar hördes och endel katter satt och tittade på. Jag är nöjd, och Julle snusar i sin lilla bur för tillfället. Ha det bäst, för det ska vi!
Hör och häpna.. SLÄP-TUNNELN

Halopp :) Tvår dagar av sommarjobbet är till ända. Jag jobbar i köket på ett fritids/dagis. Det går bra, trevliga kollegor och en jädra massa lärare som nu känner igen mej, alltså ca 12år senare. Märkligt hihi. Med mina beräkningar har jag nästan tjänat 600kr nu. Wow..

Julle och jag prommenerade förbi ett hus där en hund kommer rusades och skällandes mot oss. Staketet skiljer dem dock åt. Och vad gör Julle? Jo han backar till min sida och går spontant fot med kontakt förbi.. Jag blev helt paff.. Whaaat? Visst, han gör ju inte utfall, skäller gör han heller inte. Men oftast tittar han iallafall på den andra hunden och spatserar framåt. Men nu backade han verkligen. Chockad! Det är väl såklart positivt antar jag..

Sen har vi varit på agilityträning med träningsgruppen. Han har ju inte ens vilja titta på de svårare hindren som A-hindret, balansen, släp-tunneln, gungbrädan mm trots kampstrumpan som han avgudar eller korv. Idag däremot placerade jag hans matskål i andra änden, släppte en hård godis i så att den berömda lilla dunsen ljöd och vips så gick han upp på alla hindren. Balansen som vi aldrig testat gick som smort och likaså A-et, däcket och hör och häpna SLÄP-TUNNELN. Det har fasen bleve en riktigt kar av min mes.grabb. Hihi, kul va det iaf. Trots att vi egentligen inte har något intresse för just agility, men träna och umgås är alltid kul.

Ledaren för ungdomsgruppen "tjatar" lite på mej att testa vara med på någon månadstävling i lydnad. Där får man ha godis med, berömma hur mkt man vill. Som en liten träningstävling. Jag såg att en tävling är den 8/8 typ? minns inte exakt och då var det platsliggning, inkallning, linförighet, ställande och apporteringen. Allt måste finslipas men det mesta kan han lite utav iaf. Linförighetern har vi bara kört i max 5 meter så endera skippar jag det eller så tränar vi som fasen i två månader. Tränas ska det göras, men jag vet inte om vi ställer upp. I så fall behöver jag endel skjuts i baken..

Ha det bra tills nästa gång!sommarstugan.Mys i sommarstugan hela dagen. Pappa tog med sig Julle till skogen en timma på morgonen, han skötte sig tydligen exemplariskt. Efter det åkte jag och Julle till sommarstugan med kusiner med familj plus mormor. Jag klippte hela gräsmattan, eller snarare mossmattan och gick efter det ner till sjön där jag tog årets första dopp. Riktigt kallt, med inte chock-kallt. Julle slängde sig och och simmade runt som vanligt. Det blev en hel del prommenader där borta, och han va lös hela tiden utom på bilvägen i början så nu är han ganska trött i kroppen. Han har dessutom varit och sett en fotbollsmatch.. Jag måste säga att han sköter sig bra. Han klarar av att inte smita till grannen och käka upp kattmaten, och det är framsteg. Däremot vaktar han gården rejält, men lugnar sig snabbt om de får hälsa. Han är riktigt trygg så, han skulle ALDRIG släppa in vem som helst utan att det hördes. Även om svansen går som attans och han är glad så låter han om någon kommer in på gården, det är tryggt!

Imorn är första dagen på jobbet :( Ska upp halv 7. Fy bubblan för det.. Ha det..

Mycket nu..

Usch nu va det länge sen jag skrev. Igår var det skolavslutning och allt vad det innebär. Det blev en rätt vild kväll men vi lever och idag fyller jag 17bast ;)

Vi började med att åka iväg på fiske med far, kusinerna och morbror. Julle förjde självklart med. Dessvärre så var det en hel drös med bygg-gubbar där och vi fiskade dessutom intill vägen så han fick springa i sin långlina. Men vi rejsade även loss på järdet lite längre upp och jädrar vad han sprang.  Han sätte även av efter en galopperande häst, men lyssnade bra på mina kommandon. Jag undrar om han verkligen skulle våga gå fram till en häst, han är ju så oerhört mesig.
 


Efter det, fika och tårta med släkten och lite paketöppning. Sen en tur till Acksjön med Lovisa, men det var ju inget hundigt. Lite rastning, film och mys på kvällen. That's it...

FÖRESTEN, på tal om mesig hund!
I torsdags när vi skulle iväg till stan eftersom bror tog studenten så hade vi beslutat att Julle hade det bäst hemma. Jag satte igång att blåsa upp massor med ballonger som var av dålig kvalté så de small titt som tätt. Hundstackarn satt och tryckte i mitt rum. Inte ett dugg rädd för smällarna, men för ballongerna. Så han fick följa med han också. Trångt som sjutton och lite halv krånglit blev det, men det grejade sig.Ha det..

skogen.

Inte mycket hundigt idag. Pappa tog med sig grabben en timma till skogen i morse, och på eftermiddagen tog även jag med mej honom en timma till skogen. Så han har sprungit endel idag. Han sköter sig exemplariskt. Jag måste säga att livet leker just nu. Just det, jag förljde med till sommarstugan och hämtade upp mormor också, så där fick han också springa av sig endel. Ha det..


Lyckad träning.

Idag blev det bara rastning framm till klockan sex då vi hade en halvtimmas privat träning med kursinstruktören. Som jag skrev tog kursen slut förra veckan men vi hade inte använt vår halvtimma än, så det blev idag. Och den blev riktigt lyckad.

Jag bad att få träna inkallning när grabben var upptagen med dofter så vi spatserade mot rastningsplanen där dagishundarna brukar få spring. Snacka om dofter där :) Men har grejade varenda inkallning klockrent, och bjöd upp till riktig kamplek. Jag fick slita och dra för att ha en chans. Kul nu när han fått upp lekintresset så. Det hade han inte innan.

Sen visade hon lite hur jag skulle få honom att förstå att stanna ( ifrån fart) betyder stanna och INTE stanna upp för att komma till matte. Säger jag stanna, så inte fasen rör han en tass framåt, det har han lärt sej, men grejen är den att han heller inte stannar utan vänder och kommer sakta makandes till mej. Så nu ska jag öva upp stadgan och börja belöna framifrån. Med risk att han kanske tar något extra steg innan han stannar, men jag får balansera upp det där. Det är ju absolut ingen katastrof såhär, men ifall det skulle vara någon bil en annat emellan oss  är det ju bra om han kan stanna och inte rusar ut i vägen för att han tror han ska komma och därmed blir påkörd. Jajja, slutpladdrat snart! Måste bara meddela att terminens absolut sista prov är gjort. I fyra timmar och en kvart satt jag med fysik slutprovet idag. Efter det var hjärnan påväg ut i flytande form. Vi hörs, ha det....

OBS! Kolla denna störtsköna bild jag hittade :-) Matte vänder bort blicken en sekund för att ta sig en bulle, snabbt som attan är grabben där och snikar åt sig matte halsduk för att rejsa runt med. Mattes guldgosse!


agility och bad

Söndag
Idag va det på tok för hett för agility, även för matte. Jag blev trött och orkade inte anstranga mej fullt ut och det märkte grabben och tog efter. Han va mest intresserad av att gå och strosa i skuggan vilket är högst förståligt. 25 grader varmt och en tråkig matte, vem vill köra agility då?Måndag
En tur till sommarstugan där vi lämnade av mormor. Åh vad gärna jag ville stanna, men slutprov i fysik A imors så det gick ju inte :( Jag och Julle gick till sjön där han kastade sig i och simmade efter pinnar. Även jag gick i till midjan men jag hade inga badkläder tyvärr. Annars hade jag lätt slängt mej i. Det var faktiskt ganska varmt, inte alls krampande och jag stod med vatten till midjan i en kvart utan problem. Inte mycket hundigt men en prommenad i hettan, bad såklart och en hel del bus. Det blir mer träning när provet är gjort imon. Ha det..


RSS 2.0