Förundras över min älskade gosse :)

Själv har jag spenderat veckoslutet i sängen. Fredagen var 100% klockren. Lördagen gick vi en långis i skogen och resten skulle ägnas åt plugg. Söndagen däremot skulle bli en riktigt genomkörare för Julius skalle och korpp men..
Jag fick så enormt ont i magen. Gick och la mej i lördagskväll och gick upp först idag tisdag för att jag verkligen behövde gå på matten och kemin.. Inte lyckats äta något sen i lördags, men annars ;) Haha, skoldagen var helt okej. Trött som in i satan, och homogena differentialekvationer av andra ordningen när kroppen går på sparlågor fungerade inget vidare..

Nu är vi friska :) Som mörtar. Förutom maten då, men jag ska börja stoppa i mej lite grann i morgon så får vi se. Julius är verkligen en pingla :) Tar allt med ro, ligger och sover dag som natt och ställer inte till med något. Några extra skall på brevbäraren på morgonen men vad sjutton.

Idag fick jag sätta mej med historiauppsats så tyvärr blev det inget för honom idag heller. Avskyr verkligen att sätta stjärnan bakom allt. Han var så härig nyss på rastningsrundan. Ruchade hit och dit, upp och ner, käkade snö, tog sats och stutsade upp på matte och om igen :) Det räckte med att höja handen så kom han stutsandes. Härligt ändå, men synd att han inte fått vad han behövt just nu. MEN imorn är det kurs igen :) Fortsättning på klickerkursen hos Sara och det ser vi fram emot vill jag lova, Julius med kan tänkas!

Hörs mer efter den :)

Fe ;)

På en blodundersökning några veckor sedan visade det sig att jag hade lågt järnvärde. Inget allvarligt alls, men jag skulle ta en järntablett  per dag. Och jag säger bara SHIT! Inbillning eller inte, pigg som en underbar lite mört är jag i alla fall. Får fasen goldenfnatt på prommenaderna jag också numer. Rusar upp ur sängen på morgonen och känner mej riktigt alert. Gött värre ;D

Hursom så har jag haft en skitslö vecka i skolan, gött må jag säga!
I mådags hann vi med den låånga rundan i skogen någon kilometer bort. Lite inkallning, massor med lek och en jävla massa spring (för oss båda haha). Jag fick lite läxor gjorda också :)
I tisdags hann han inte få ett jota. Två rastningsrundor bara. Resten rast på tomten, elaka matte.
Onsdag helledig och då gick vi samma runda i skogen som i måndags. Innan vi nått fram till skogen träffade vi på Lucky, en stor blandras som vi träffar sisådär två ggr/år men både hundar och hussar/mattar känner igen varandra ändå :) De fick leka loss i över en halvtimma och det var full rulle heela tiden. Luckey är hög och smal, så stackars Julle hinner inte med i alla svängar. Men Julle är bättre på att brottas ;) De fullkomligt äälskar varandra.
Plötsligt får de båda syn på en hund som går mot oss. Julle nitar, Luckey drar dit och när bästisen sticker klart Julle hänkar på. Men.. han kommer som skjuten ur en kanon på mattes inkallning och fick ett halvt grisöra plus lite extra lek med Luckey för det. ÄLSKADE gosse! Inte för att det egentligen är en sådär skitstor störning för Julle, men man ska glädjas åt det lilla också. I skogen var det full rulle, och massor med lek.
Torsdag sen dag för mej. Precis kommit in efter en timmas koppelprommenad. Julius ska spendera kvällen med familjen medan jag drar till Lovisa. Vi ska klistra in bilder i våra respektive album gemensamt, precis som igårkväll. Mysigt värre :) Själv befinner jag mej på hösten 2008, så jag har endel att göra!!!

Imorgon är jag ledig, så långis i skogen blir såklart :) Förhoppningsvis lite träning också!! Därefter blir det dans hela natten lång (jag har föör höga förväntningar på den kvällen), Julius ska mysa hemma hos familjen då med. Det gillar de båda :D

Måste kila (haha vilket uttryck), ha det bra!

vilken helg.

Vi har verkligen haft en alldeles underbar helg.
Fredagen började med att jag kom hem riktigt tidigt från skolan :) Julius och jag tog en låång prommenad ute i markerna och tränade massor med inkallningar. 15st varav 14 klockrena. Rätt bra ändå, men känner samtidigt att vi behöver något nytt för att lyckas ända fram :/ Hur som helst hade vi ruskigt kul, lekte vilda lekar och njöt av varandras närvaro.
Därefter drog vi igång ett storbak, och Julius satt brevid mig och tiggde heela tiden. I flera timmar hängde han i, men han fick ju smaka endel också :)
Kvällen fick gossen spendera med resten av familjen.


Lördagen gick jag och höll tummarna för att dagens nix skulle bli lika perfekt. Och om den blev. Vi gick vid Smestad igen och idag hade jag bestämmt mej att träna hårt på inkallningen då det somsagt finns en massa vilt där. Gossen var hur klockren som helst och gjorde mig totallycklig ute i vildmarken :) 1 inkallning sprack, konstigt nog då det måste varit den absolut enklaste. Han stod och tittade på mig, kanske 20m framför, och rörre inte en fena när jag kommenderade. Mattes knasboll! Då vart han iaf kopplad i några hundra meter, och sen släppt igen. Alla inkallningar efter det satt även de. En var så bra att han faktiskt fick ett rökt märgben som jag släpat med mig. Det var uppskattat!
En prommis till mormor, och ett stop för bus på grusplanen hann vi få in också!

Jag började fila lite på att lära grabben släcka lamporna, men mja jag ångrade mig. Istället pysslar vi lite med att städa ihop leksakerna i hans låda. Jag började med att lära honom doppa huvudet i lådan (vilket tog typ 2 klick), sen klickade jag för lyft av leksak och sen baklängeskedjade vi. Ibland får han sina små söta blackouts men i övrigt går det helt ok. Han slänger i en leksak, men tar jag inte bort den igen så stökar han till igen genom att plocka upp den en gång till och hålla på sådär. Jag ska fila vidare så ska vi nog klara detta. Märkte tydligt att vårat valpfoder som vi använder som godis inte dög till detta, här skulle det vara köttbullar enligt grabben! XD

Söndag och idag har vi bara gått lite små kortisar. Tränat vidare på städa lite grann. Dessutom har vi somnat som två skedar med huvudet i biologiboken hela två gånger. Haha, ibland har man kul..
Nu tror jag bestämt att jag ska fortsätta med lite småträning :D

Ha det bra!

Ha det bra!

Svamp i örat.

Är precis vad Julius lyckats få. Han fick det en gång förra sommaren pga för mycket bad, men nu? Knallrött över en natt. Har sett små tendenser ett tag nu, men det bröt visst ut riktigt snabbt. Något äckligt klet ner i hörselgången i en vecka, sen ska det nog bli lika bra som vanligt :) Matten plutt!
Julius har fått en långis med pappa vid motionsspåren idag. Gött värre, för idag hade jag faktiskt ingen lust.

Blir lite tjatigt att skriva, men vi har kört lite kommandoträning ikväll, med en ruskigt härlig attityd hos Julle. Oerhört alert, aktivt men inte ens minsta lilla tendens till någon frustration. Han är fasen bäst! För ett halvår sen skulle jag inte tro någon som sa att frustrationsskallen skulle vara borta nu. Aldrig! 8 olika kommandon blandade jag in, och han blanade inte ihop ett enda ett. Kanin satt som ett smeck, även från ligg ;) Provade med externbelöning också, då blev det visst svårare att lyssna på vilket ord matte sa. Då erbjuder han det senaste alltid! Vi har en jävligt lång bit kvar, men vi är på gång :) Funderar på att börja med något nytt beteende nu för att inte tjata ut.. funderar!!

Julius som liten valp. Smala lår och en svart mage, älsklingen!
Imorn har jag endast en lektion på morgonen :) Sen ska jag och gossen ut och gå i markerna såklart, efter det ska jag faktiskt baka. Goooottt, bullar med saffran och mandelmassa, och några chokladkakor. Smaskens!

Ha det bra!

shorty.

Lite snabbt sådär:
Igår - Julius var med pappa och fiskade hela dagen. Han hade skött sej fint och har en riktig glöd under sulorna. En halvtimmes prommenad med mej och lite kommandoträning. Filmade, och jämförde med en film från förra veckan. Det går verkligen framåt, även om jag ibland tvivlar.
Ett kemiprov avklarat, och det gick riktigt bra, tror jag.

Idag - Pappa hade fått för sej att åka och plocka tranbär såhär i mitten på november. Vi hängde såklart på, det är sällan vi hinner med skogsisar innan det blir mörkt, men idag så. Julius var till en början väldigt intensiv, och alldelses i sin egen bubbla. Han lyssnade på alla KOMMANDON men har var inte det minsta lyhörd. men efter lite lek och bus blev det andra bullar och gossen blev sejsjälv igen. Han ruchade på som bara den den timme vi var ute. Ingen träning blir idag, ingen av oss orkar just nu.
Jag har lyckats beta av både labbrapportskrivande i kemi, samt skrivit en krönika i svenska. Hugaligen, skriva sånt där är inte riktigt min grej, men det känns bra. Möjligtvis att den är för kort men.. kollar det imorn. Orkar knappast börja fila på ett nytt upplägg :/

Lång dag imorn, hoppas hinna med långis+träning iaf..
Ha det bra!rejs.

Helgen har varit alldeles underbar. Välbehövd och jag har fått mycket gjort som annars ligger långt bak på attgöra-listan. Julle och jag var vid Smestad och prommenerade i 2h i lördags förmiddag. Vi testade lite nya vägar, och vid flertalet tillfällen funderade jag på vart sjutton jag var. Men vi kom runt och hittade en alldeles perfekt tvåtimmarsrunda i skogen :) Det kryllade av älg- och rådjursspår och det märktes mer än väl på Mr J. Jag fick stundtals riktigt hålla koll på vart han var, och en stäcka fick han till och med gå kopplad. Han ville såå gärna in i skogen dit alla rådjursspår ledde, och jag kände för att inte riskera något sådant. Men strax var han lös igen och lyssnade fint min prick. Några uppletanden också, men dem behöver vi inte ens nämna XD

(bilden ser av någon anledning jävligt suddig ut :/  Här förstår ni dessutom vad jag menar med att gossen är tunn :) men ack så vätränad)

I söndags drog jag med mej Lovisa och springer spanieln Alice så de fick visa mej en omtalad skogsväg. Den var jättefin och där ska vi gå oftare. Dock krävs bil för att ta sig dit men men. Voffsarna myste på, men somvanligt inte jättemycket lek med Alice. Massa studentsnack och mycket skratt blev. Kvällen ägnades åt film och endel plugg tillsammans. Skön söndag ändå!

En trist fysikbreddning-lektion och därefter flera timmars väntande på en lektion som blev inställd, Yes! Därimellan iväg på plasmagivning för första och sista gången ever. Helt coolugn med låg puls innan, allt går klockrent tills blodet efter ca 15min ska tillbax in i armen då jag lyckas drabbas av någon så kallad överbelastning. Svetten droppade från armarna när analytikern lyfte på dom (jag skojar inte) och huvudet var helt borta. Ruskigt obehagligt. En timmes smörgåsätning, juicedrickande och blodtrycksmätande inne på britsen sen fick jag bege mej hemåt. De erbjöd mej till och med skjuts :D Snacka om trevlig personal!

 

Nu ska gossen få lite mat (han sitter brevid med sina bedjande svartingar till ögon), en rastning och sen ska jag kolla igenom det sista inför morgondagens kemiprov. Kort dag imorn :) så långprommenad blir!

Ha det bra!


slapp.

Oj vilka täta uppdateringar :) imponerande!

Gårkvällens kommandoträning gick riktigt riktigt bra tyckte jag. Men under dagens långis förstod han ingenting utan erbjöd helvilt och hörde fel kommando XD Komiskt! Bara för att jag inte gjort detta tidigare :) Men vi ska bli kommandokloka bådatvå, någon gång..

Idag ville skurken inte alls förlja med på prommenad. Pappa har nämnt att han stretat emot lite under veckan. Han gör så ibland Julle. Extra mycket under vissa perioder, och drar man med honom bara så kommer han allt på att det är ganska kul efter ett tag. I skogen är det dock helt andra bullar :) Han gillar inte stadsprommenader, och det märks så väl. Han är ju lite speciell, fast det är väl alla :D

Vi har busat lite i snön också. Och en helvild lek på köksgolvet. Klumpedunsen trampade på mej hit&dit för att få tag på hajen (leksak) innan han slutligen la sej ovanpå mej. i äälsar bitas, gnagas och brottaslekar. Det gör vi flera gånger om dagen!

Jag har sökt ett juljobb idag också :) På mannen jag pratade med lät det inte alltför omöjligt så nu har jag skickat in min CV och håller tummarna :) Några tusen extra att sätta in på sparkontot vore toppen!! Studden lär väl kosta endel också :( och inte minst allt jag planerar för framtiden.

Ha det bra !

långa dagar.

Inte kommit hem tidigare än fem någon dag denna veckan, och då har det varit becksvart ute så några skogsisar har inte blivit av. Ett matte E -prov och en biologi B -redovisning till ända. Nu är det kemi breddning nästa. Och en sak är säker, jag ska INTE jobba inom läkemedelsbranshen.. Alltid något :)
Några långisar i samhället istället, med det är så jäkla tråkigt tycker vi båda. Lite småträning har vi gjort, men inte mycket mer har hunnits. Känns som komanndoträningen inte ger ett skit. Han förstår inte själva ordet hur mycket jag än repeterar och fixar, dessutom erbjuder han fortfarande beteendet fast att det inte resulterat i någon belöning på bågon vecka. Korkade goding. Jag ska kämpa vidare!

(Sånna här bilder äälskar jag. Det kan vara hur kass kvalité som helst, men man bara avgudar dem ändå :) Julius för två år sedan).
Förövrigt så äälskar den lilla isbjörnsungen snön även i år. Äta, äta, äta snö är det absolut bästa som finns. Så ibland betar man inte av många meter per minut då han ska slänga i sig sånna mängder;) Men han blir lättmotiverad utav bara sjutton när det finns någonting runtomkring som han verkligen vill ha, och det gillar vi!
Helgen bjuder på mera kemiplugg, och långprommenad i SKOGEN för en gångs skull under detta dystra (men mysiga) halvår.

Nu ska jag köra lite kommandoträning med gossen igen, får så om vi kommer någon vart. Sen ska vi sova!
Ha det bra!

Bästa mormor.

Dagarna två har gått i mormors ära då hon fyller 82 idag :D
Igår firades hon av familjen samt kusinfamiljen från Göteborg som vanligt. Vi blev ditbjudna och fick massor med god mat och goda tårtor. Bästaste mormor!!!
Fast egentligen är det idag hon fyller så jag och julius har varit där under dagen och ätit mera tårta och pysslat på. Mormor följde dessutom med oss på dagens långprommenad. Vid fyratiden bestämnde vi oss för att ses på plats, men det var allt lite väl sent det. Som tur var hade jag ficklampa på mobilen, annars vette fanken hur det gått med oss ute i den becksvarta skogen. Tur man hade mormor med också ;) annars hade jag varit dörädd. Julle syntes knappt, men han tittade fram lite då och då och tiggde till sej någon godis, hans prasslande i de frusna löven hördes också :D

Julius blev för övrigt nyklippt till helgens firande. Gud så vacker han blir i den kortare pälsen :)
Före och därefter efter: Notera att lejonbringan är som borta :D

Helgen har innehållit lite burlekar också! Det gick kanonbra, förutom att han några gånger på rad bara satte sig i buren, vilket betyder att jag borde börja om med det för uppenbarligen vet han inte vad han ska göra. Men jag har fuskat lite där och försöker ändå, i annat fall börjar jag om ifall det inte funkar.
En sak till om det: Julle kan verkligen inte under några omständigheter skilja på olika kommandon. Märker det tydligt i vardagen om han ska gör något trix, men även när det gäller burlekarna. Det spelar ingen roll om jag säger träd, sten, kopp eller höna så rusar han ut ur buren och tror att det betyder fri. Där har vi ENDEL att jobba på vill jag säga.. men det ser vi bara fram emot.

Buren har fått ett kommando, och även sittfint jobbas vidare på när det gäller kommandoträning.
Beck om 30. Innan dess, volymberäkning med integraler.
Ha det bra!

november.

En tredagars i huvudstaden har passerat. Trevligt värre, men likt förra årets höstlov drabbas man av feber, en hals utöver dess like och en näsa innehållande dryga kubikmetern snor. Nu mår jag bättre i alla fall :D bra det!
Julle blev glaaad när jag kom hem den godingen, och jag blev också glad. Som jag saknat honom!!!

Imorse var jag och Julius hos veterinären :D Vaccinering var på gång och äntligen är det gjort. Tog även upp Julles tandstens-"problem". Men hon tyckte att han hade alldeles ypperliga gaddar. Det pytte lilla som satt på baktänderna petade vi enekl bort med någon skrapa. Snabbt och enkelt! Dessutom var han alldeles perfekt smal och välmusklad, med sina 28,8kg.
Smådjurssjukhuset är verkligen heelt perfekta. Alla gånger vi varit där har allt varit hur perfekt som helst, verkligen! Och idag märkte hon direkt vad Julius var för lite reserverad hund och satte sig ner och gav honom massa gott och myste lite innan hon började gräva i hans mun. Precis vad Julle och hans matte uppskattar :D

Därefter tog vi med oss Lovisa och Alice på en långprommenad för att hälsa på morfar. Ja, på kyrkogården alltså (sen 26år tillbaks). 2h och 20min traskade vi medan voffsarna härjade på och myste tillsammans. Julius gjorde någon inkallning som satt som ett smäck, även flera halter. Koppelgåendet var också bra. Men den var i princip bara på kyrkogården de gick kopplade och där var det svårt för gossen att hänga med i alla mina starter och stop.

För övrigt har jag en hemlis på gång här! Mer säger jag inte än :D Kanske lite senare i vinter, om jag orkar hålla mej så länge!

Ben väntar för gossen, matlagning för mej. Ha det bra!

RSS 2.0