Motion!

Igår söndag gick Julle först en prommenad med pappa. De gick 5 kilometaren vid motionsspåren och grabben sprang lös och skötte sig tydligen fint. Därefter gick han 5km med mej och min kompis L och hennes hund Alise.

Alise har ju precis löpt men sist hon löpte lekte de bra trots att hon var i höglöp så jag förväntade mej verkligen inga problem. Men det första grabben gjorde var att börja rida på henne. Snacka om chockad matte? Han har knappt gjort det någonsin, och dessutom reagerar han inte p löptikar. Som tur va märktes det inget mer efter det. Antagligen var han så uppspelt av situationen helt enkelt. Under prommenaden lekte de fint och precis som vanligt.                      När vi kommit halvvägs så tyckte jag Julle kändes lite o kontaktbar på något vis. Vipps så flyger han in i skogen och börjar spåra. Jag blev lite orolig där så jag drog till med en inkallning, vilket han inte lyssnade på. Visserligen vände han några meter senare och travade mot oss, men det är verkligen INTE den typ av inkallning jag vll ha. Det ska vara tvärvändning, och det lever han nästan alltid upp till måste jag säga. Visst var det dumt som **** att ens kalla in i det läget, men han MÅSTE klara även sånt. Träning och repeteition får bli..  Därefter var han precis som vanligt igen och skööte sig bra. Kom på de inkallningar jag gjorde, så han kanske hade en dålig dag helt enkelt.

Julle och Alis jagar varandra. Det är så de leker, de brottas aldirg, bara jagas.
På kvällen tog vi oss en prommenad dit igen för att lämna lite saker. Så då fick han ytterligare en längre prommenad och lek med hundarna. Han sov gott på kvällen vill jag lova!

Idag måndag gick vi återiggen en långis med min kompis och hennes TVÅ hundar. Idag fick även den lille följa med. Julle var helt som vanligt, även vid den märkliga platsen från igår, och inget konstigt med Alis heller.

Svårt att gå med tre uppspelta hundar. Tur man bara har en.


Söt bild på Salli som fastnade på linsen.


Så idag ändes allt betydligt bättre. Nu ska jag sjunka in i Greys anatomy, som blir min uppladdning inför morgondagens saftiga fysikprov. Wish me good luck :) Ha det bra!!!
Mycket av typ allt...

Om en vecka är det lov, vilket betyder mängder med skolarbete kommande vecka. Jag har pluggat som bara attan hela veckan så Julle har tyvärr fått kommit i andrahand. Men han har fått långa prommenader av både pappa och bror så han klarar sig allt... I trosdags gick jag upp klockan 6 på morgonen som alltid och kom hem HALV SJU från skolan. Mat till julle, snabbis runt kvarteret och ner med näsan i fysikboken igen. Riktigt riktigt mycket just nu. Hur många gånger den här veckan har jag sagt att jag ska hoppa av och börja jobba på McDonalds tro?

Nog om mej. Igår blev en långis efter skolan i alla fall. Grabben gick lös nästan hela tiden och skötte sig som alltid numer. Han är underbar när han får hoppOlek vid grusplanen. Han springer tjogotusen varv runt mej, och vipps blir han trött och måste vila lite. Vi testade lite läggande och fot igår. han hade en jädra glöd måste jag säg. Flyger in i position och helskön att träna med. Fy vad jag är glad för det... Sen har vi ju inte direkt kommit framåt i träningen, men vi backar i alla fal inte :) Jag ska försöka ta tag i det där nu, vi kan ju inte stå och stampa halvvägs i flera veckor.

Verkligen skitbilder. Men jag slänger väl upp dem i alla fall.


Idag blev det än så länge en långis med kompisen M. De leker så bra ihop, verkligen. Efter det hade jag en svart nöjd hund som fick ligga på gräsmattan och torka!!!


Tålmodigare hund får man verkligen leta efter. Där ligger han ihopkurad till en boll medan grannen sprikar staket och ungarna spelar bandy några meter ifrån honom. Folk och fä passerar och grabben ligger fortfarande och blundar. Egentligen kunde han lika gärna segla över staketet och ha kul. Men han gör som matte vill den godingen. Du är bäst bästis <3

Jag och grabben, på yngre dar ;)

Mycket motion + lite träning.

Igår hände inte sådär jätte mycket på hundfronten. Vi va och sa hejdå till våra tyska släktingar som åker hem och inte kommer tbx fören i maj. De är Julles absoluta favoriter utanför familjen så det var lite speciellt. När vi skulle gå till bilen gick han före ut, sen när jag skulle lyfta in honom i bagagen så stack han in i huset igen, sprang fram till en i taget och gosade lite. Sen vände han på klacken och gick till bilen igen. Det kändes verkligen som att han ville ta ett sista adjö för i år. Sötnosen...

Idag började dagen ganska sent. Men vi pallrade oss iväg på 1,5h långis mot sjön. Han gick lös halva vägen dit, för första halvan var det oflk framför oss som störde honom lite. På playan rejsade han av sig, jagade pinna och grävde i sanden. Vi tränade även några repetitioner av läggande och fot. Läggandet kan ha gått en aning framåt idag. Jag tror faktiskt att jag backade lite snabbare än vanligt och dessutom på en ny plats. Annars står det rätt still där just nu.

Hem gick han lös hela vägen så han fick sej en genomkörare. Men precis när vi kommit hem blev det 1h långis i skogen med grabbens kompis M. Sist de lekte var vi lite osäkra på om det var gruff eller lek. Så idag gick vi till skogen utan att de hälsade (Julle gick för övrigt kanoners i kopplet) och därefter släppte vi dem där. De lekte hur fint som helst. Inga tendenser till gruff. En gång blev de lite väl på varandra av lekhets så vi avbröt dom, men annars gick allt finfint.

Verkligen usel bild. Julle kritvit i solen och M svart i skuggan. De skulle bytt plats. Men det blev den enda bilden.

Nu blir det kanske bara lite läggandeträning. Annars ska vi vila ut i våra kroppar. Julle har sprungit konstant sen i morse ju.. Ha det bra!!!

Sista agilityn...

Oj nu har det hänt endel sen sist. Ska försöka skriva lite oftare istället för långt framöver, får väl se hur det går..

Vi har varit med träningsgruppen på en sista agilityträning. Den gick kanoners och jädrar vilken motor han kopplade på. Så nu har han fixat alla hinder, utom balansen. Det roliga var att han fick ett litet fnatt på banan och rejsade iväg till den långa, mörka, böjda tunnaln. Och där tar han mod till sig och rejsar rakt igenom. Snacka om chockad matte? Han har verkligen fått upp ögonen för agilityn. Synd att det var sista träningen nu. Sök nästa!

Vi har joggat rundan två gånger och han sköter sig som alltid. Båda gångerna har vi mött hundar, men jag behöver aldrig kommendera honom, han stannar upp av sig själv.

Sen har jag fått lite nytändning för lydnaden igen. Jag är så sugen på att testa ytterligare en gång, så jag har småbörjat lite med fot och läggande så får vi se. Vi tränara massor med gånger, men bara någon minut i taget. Det gillar grabben. Allt enligt klickermetoder.

FOT Här kör jag enkelt enkelt såhär i början. Klick för utgångsprosition. Svängar på plats och något enstaka steg framåt. Han älskar det. Flyger in i rätt position och skäller av glädje. Kan det vara klickerträningen som satt sprätt på honom tro!

LÄGGANDE Har vi kommit så att han erbjuder ligg när jag sakta sakta backar framför honom. Och detta på vår baksida så vi har inte kommit så långt om man säger så. Men vi köra sakta och noggrant.

Så nu ska det bli kul och se hur länge detta håller innan jag kommer på något nytt som passar oss bättre! Haha..

Slänger in en bild på grabben som valp. Ser ut att va en äkta sprattel-gubbe :)RSS 2.0