Skogen ;)

*Idag joggade vi faktiskt en annan runda. Tja så värst NY är den ju inte direkt, det är ju skogsrundan vi alltid GÅR fast vi sprang den idag haha. Det var för jävla jobbigt vill jag lova för vart tionde fotsteg sjönk ner flera decimeter, snacka om syra i benen :O*Nu på kvällskvisten skulle vi gå en halvlång nix i skogen någon km härifrån, men vi vände ganska fort. Julle var väldigt observant på något inne i skogen, vaktskällde emellanåt och var dessutom ruskigt sugen på att sticka dit. Fanns ingen annledning till att reiskera något, då jag är garanterad över att det var ett av byns rådjur.
Men jag måste säga att Julle är riktigt duktig  trots den grymma störningen. Han var trots allt observant på mej och det räckte lixom med kravlösa kommandon. Fast det vet jag såklart, jag skulle inte släppa honom lös i viltrika skogar om han inte lyssnade. Dessutom mötte vi två andra guldgossar och Julle nitade såklart (utan kommando) också passerade vi kopplade tillsammans XD*Nu har jag två dagar kvar i skolan, sen är det lov i 10 dagar :) Fy bubblan vad underbart. Jag ska lägga spår och köra uppletande med Julle vill jag lova. Hoppas att snön smälter snabbt :) Sen ska jag försöka få klart det hemliga trixet också. Och förhoppningsvis åker vi och hälsar på Sofie&Specsarn, vi väntar på svar :) Det skulle Julle gilla! Jag vet att de ska resa bort, men inte exakt när :)

Ha det bra sålänge ;)Sommar!

Tjenixen :)
Sen sist har vi joggat, prommenerat och småtränat lite som vanligt. Vi längtar sååå tills snön försvinner så det finns inte. Jag har dessutom sett några så underbara filmer att jag fan känner mej deprimerad. Jag vill också leva i en sån magisk värld... :( Haha, skämt åsido!

En bild som jag aldrig visat :) Gubben utanför sommarstugan!


Jag får vänta på våra magiska sommarkvällar vid stugan, det slår allt!


Julle har småbusat endel sen sist. Halt har han typ fått för sej att man inte behöver lyssnar på allitd, så det ska vi nöta lite på. Han har faktiskt gjort en hel hög med klockrena halter också, men jag vill ju att alla sa sitta :)

Jordens vackraste monster på en stubbe. Han sitter alltid som en råtta, men svansen rakt bakåt :)


Tänk vilken tur jag har haft, att lyckas få denna underbara goding. Julle var ju faktiskt redan tingad när vi ringde till uppfödaren, tja alla valpar var sålda utom Julle och en till som båda var tingade. Men hon tyckte vi skulle ha honom då den andra familjen aldrig svarade.. Vilken maximal tur :)
Something exciting :P

Vi är på gång, vi är laddade vi är tända vill jag lova :) Ett nytt trix är på gång, men vilket får ni inte veta. Det blir en överraskning när det är klart.Hittills har vi gjort två pass. Ruskigt korta men effektiva, det är så jag får jobba numer tror jag. Jullis har ju en LITEN (ehehe) tendens att bli övertaggad och aningen stressad när han ska erbjuda beteenden och det i sin tur leder till en jävla massa irreterande skall emellanåt, men just nu ligger han perfekt i aktiveringsnivå. Eftertänksamt, lugnn UTAN skall!!!!  Och den perfekta avslutningsbelöningen är hittad :) Kli på rumpan, då morrar han högljutt och riktar nosen i vädret, mums!

Today har vi gått långis is skogen i regnet. Fy fasen för att spatsera omkring sjäv jämt, jag vill ha en prommenadkompis NU XD

Jahapp.. Hare bästis!


Hundbrottning

Igår träffade Julle på en ny bästis i skogen. Julle fick syn på honom, nitade och lade sej ner ihoprullad till en boll. Vad betyder det? Jag är lite mesig och snäll, vad vill du? eller vadå?. I alla fall så kom Lucky fram, och jag sa bara varsågod till Julle för att se vad som hände, och det blev röj i skogen vill jag lova.

Lucky var ett år och blandning mellan Siberian husky, dalmartiner, bc. Stoor, skitfin och snäll. Först brottades de ett bra tag, och sen skulle det springas. Han hade såå kul min guldgosse.. Det behövde han, för han har inte lekt med någon fybent på flera dagar nu.

Se sicken sötnos jag har :) Hihi, öronen lite var stans.


Idag har vi klippt klor för första gången i år. Om jag inte glömt att jag gjort det tidigare. Han sliter dem bra själv, men idag var det dags.
Dessutom håller jag på och övergår till det nya fodret, även om det i princip är detsamma så gör jag det ifall. Han va dålig i magen flera dagar i februari nån gång, det vill vi INTE ha igen.

Och nu har jag något riktigt riktigt sorgligt att berätta :(
Jo, det är så att jag inte kommer vara hemma på julles treårsdag (stortjuter). Jag håller ju på och ska ta körkort. Tja, jag fyller inte fören i juni, men i alla fall ska jag gå en risk-kurs på kvällen den första april. Jag hade verkligen ångest där, men vi kom överens med att fira Julle den andre då jag dessutom är ledig. Stackarn! Han fyller lixom bara tre år en gång :O Inte för att Julle verkar bry sej när jag sitter och förklarar, men jag gör.


En bild från Julles 1årsdag :) Killen till väntrer är min ena storebror om jag aldrig visat honom innan :/
Dagen innan kom vi hem från Indien, och hämtade Julle utan att sett honom på två veckor. Födelsedag dagen därpå, lyckan är enorm :)

Det blir inte alltid som man tänkt sej.

1. Vi har köpt en annan mat åt Julle nu. Samma märke (EUKANUBA) men istället för golde retriever får han adult. Vi får 7kg mer för 50kr mindre, vilket kändes mer än rätt. Det är ju min mamma som betalar Julles mat så mitt samvete tyckte det var dags. Han behöver faktiskt inte det allra dyraste.

Handlarn sa att det fortfarande var ett riktigt bra foder som inehåller allt nödvändigt, men man har skippat endel extra tillsatser. Vi ska i alla fall prova med en säck så får vi se ;)

2. Julle & jag hade tänkt oss en låång nix i skogen. Pappa skjutsade dit oss och mamma skulle hämta oss tre timmar senare. Spårlina, leksaker och fika var nedpackat, allt för en lyckad skogsdag. Men turen blev kort kort. Detta var vad vi hittade några meter in i en dunge.

Jag kände att Julle var lite ofokuserad och inte riktigt med mej, men det hade ju sina förklaringar. Dock lyckades jag få stopp på honom innan han kom fram. Jag kopplade honom och ringde på pappa som hämtade mej på stört. Han tyckte det var bäst, det finns ju faktiskt varg i trakterna. även om denna säkert sköts under älgjakten och las ut till vilda djur. Jag tar iaf inga risker.

Kolla in gossens päls XD Svansen får mej att välta omkull, fyfasen va skön han är. Långhårig och igenväxt hela han. Dags att klippa nu igen!

Istället fick vi åka till en annan skog och då följde mamma med oss. Mysigt ;) Jag försöktre träna lite smått under turen och jag fick några saker klara för mej. 1. Julle ville inte alls leka idag. Dags att ta tag i "leka för godis" på riktigt igen. 2. Julle gjorde flera klockrena hoppstå, med 100% frysta tassar, fortsätt nöta Alma. 3. Julle har totalglömt bort spinn, han kan varken erbjuda det eller göra på kommando. Träna!

3. Veckan har flutit på som vanligt med motion osånt. Julle har varit som vanligt, förutom på joggingturen i fredags då han var väldigt off. Ville knappt med och sprang långt bakom mej osv. Antagligen för att han åkt bil hela dagen, för nu är han iaf precis som vanligt ;)

Ha det bästis!


Idag bjuder jag på bilder :)

Det va ett tag sen nu! Men vi har inte gjort något direkt banbrytande. Prommenerat massor, som vanligt. Joggat några gånger och småtränat lite grann..

Vi längtar så förbannat till barmark så vi kan börja lite mer på riktigt. Jag vet att vill man så går allt även innan, men usch vad jag hatar att få snö inanför skorna osådär. Fy bubblan, vi väntar hellre så man kan vara ute utan jacka också. Med några tröjor borde det väl gå i april :)
Eller en resa vore ju inte helt fel. Shit va det skulle sitta perfa nu ;) Bläddrar dagligen igenom mina gamla bilder, idag bjussar jag på tre från Malaysia. Vi var där i tre veckor i april 2007. Där hade jag ingen aning om att det fanns en liten guldgosse hemma i Sverige som väntade på mej. Mitt lille lyckoguld :D

Vadå härligt? Det är fasen vykortsvarning på denna. Bortsett från den fula, ofärdiga hyddan där ute.


Min mor och jag fångade en haj, oerhört smal, trots att den faktiskt var bortåt 70cm lång. Den ser arg ut!


Det var på den tiden jag var besatt av fotboll, men sen kom Julle :D och det är jag förjävla glad över.


Igår när vi joggade till sjön stod det en vägskylt efter ca 1/4 av vägen. En sån där trekantig hög som min midja ungefär. Och jag höll på att få lämna Julle där. Han vägrade följa med pga den där läskiga skylten. Han morrade och skällde med svansen rakt upp och rest ragg. Stackarn :( Alla andra som passerade skrattade åt honom. Efter mycket möda fick jag förbi honom, för jag vill inte tvinga honom heller. Men han vände sig om en bra bit efter för att kolla så att inte skylten kom jagandes. Är det inte typiskt min mesJulle!

Vi joggar ju somsagt även hemvägen numer. Och där är det jäkligt trafikerat=koppel på. Får han bära mattes vante går det kalasbra, men annars sätter han sej när och ska INTE följa med, väldigt märkligt. Jag förstår att han ser det som ett arbete och det där, men va fasen skulle han inte kunna hänga med utan att bära för. Hur gör vi i juli? XDHa det bäst!
Jag är med valp..

Lugn, jag ska INTE skaffa valp ;)

Idag gick vi nämligen en nix ner mot sjön och traskade omkring i skoterspåren nere på isen en stund. Halvvägas framme möter vi en farbror med en gigantisk goldenhane. Jädrar vilken bjässe det var, säkert över 40kg. Det var rottweiler storlek på den skallen vill jag lova. I alla fall så inviger han vår konversation med:

Titta X vilket söt valp, hur gammal är hon? Och jag får lite tveksamt tala om att HAN faktiskt är 3år XD. Det blev endel skratt oss emellan när vi jämförde de båda guldgossarna. Tyvärr var han hanilsk så de kunde inte leka, men de fick i alla fall titta på varandra.

Personligen tycker jag att Lillian(Julle) är rätt stabbig av sej, men nehepp.


En mysig 2 timmars nix var det i alla fall. Stekande sol och jätteduktig guldgosse. Idag var han såpass pålitlig att han fick gå lös även förbi mötande. Jag brukar koppla då av någon anledning som jag inte vet, men idag bevisade han att han faktiskt klarar att gå lika fint förbi även utan koppel. Mattes bästa pärla någonsin <3

Där hemma sov vi sked i över två timmar i soffan. Solen stekte in genom fönstret och Lillian snarkade i örat på mej. Myspropp!

Sen sist har vi som vanligt joggat endel, och prommenerat massor. Tränat en hel del också faktiskt. Mest firtt följ men även lite annat smått och gott. För övrigt längtar jag så förbenat till barmark, vi är såå taggade på att spåra och uppleta igen. Fy tusan vad vi längtar :).

Julle i Säbytorp, 1år 1månad och 10dagar gammal :)


I lördags Lyckades Julle fullständigt tömma vår organiska soppåse som var placerad vid ytterdören för att tömmas. Han lyckas få i sej bland annat ett gigantiskt paket med räkskal och 2 bananskal. Resterande har vi ingen aning om vad det kan ha varit. Inga ben i alla fall... Stackars Lillia, att gå omkring hungrig hela dagarna. Så synd om honom. Inte konstigt att man tvingas sätta i sig rådjursbajs när det inte hinns annat :( Hundbajs vill han lyckligtvis INTE ha och det tackar jag gudarna för!

Ha det bästis :)

Pimpling & träning.

Idag har jag Julius och min käre far varit ute på Värnen igen :) Idag skulle det fiskas men det gick inget vidare. Det blev 2 borrar och en mört. Allt så smått så steget mindre skulle varit ett romkorn ungefär.

Julle fick springa av sej som en gasell över isen. Fnatt hit och fnatt dit. Han har jagat flygande vassblad och smörgåspapper. Idag är jag skitnöjd med världens bästa. Han var hyperlyhörd. Det räckte med namnet för att han skulle komma skjuten ur en kanon. Även om jag ska vara nöjd när det fungerar på kommando så känns det ännu bättre när man inte ens behöver säga kommandot för att han ska hajja lixom.

Annourlunda bild :) Ofta vill man ju ha en sån här pose längre till höger i bilden så att det inte ser ut som hunden tittar ut ur bilden på samma sätt. Men detta kändes så mycket kaxigare när jag satt och jämförde. ja, jag föll nog mer för denna ;)Vi tränade en aning fritt följ och jag säger bara herre gud. Han går ju som en dröm. Han hänger med klockrent i högersvängar. Vänstersvängar klarade han klockrent och vek tom in bakkroppen sådär snyggt utan att vi direkt tränat på det. Halter satt också fint, ibland kan han dock hamna lite långt fram där. Det beror ju på att jag belönat genom att kaste godis framåt en lång tid då han alltid var efter ett tag. Så nu får jag nog ändra lite på det igen. Kanske belöna från yttersidan ett tag igen...

Jädrar vilken kyla det va ute på sjön. Det blåste så jag trodde min hud skulle få köldskador. Jag fick värma grabben lite ibland när han inte höll igång kroppen trots hans polarhunds-päls XD inte för att han frös, men jag är ju så nåjjig, han får inte bli sjuk.

Såhär skönt kan man ha det i mattes tröja ute på sjön.


Nu ska jag och julle ut och träna för kvällsmaten ;) Jag funderar lite över vad det ska bli. Han är rejält trött så kanske något lite passivare :/ Hmmm...

Dessutom behöver jag ett nytt trix att klicka in. Jag skulle behöve lite tips :) Det där med att lägga armarna i kors tror jag är för svårt. Vi har lixom inte kommit någon mer vart och det är svårt atttyp belöningsplacera så att det blir rätt också. Så kom igen nu. Kom på ett rolitgt trix vi kan klicka in som ligger på vår nivå (Ja ni vet hur långt vi kommit :D)

Ha det bäst :)

Motion & träning vill ja lova.

Dagen började med några timmars utevistese vid Värnens kant. Jag, Julle och pappa skulle ut och pimpla, men pga för mycket vatten på isen (lite längre ut) fick vi fika intill en stugvägg istället. Jag klippte Julle en aning, vi tränade endel, lekte massor och sprang som bara sjutton. Träningen blev lek för godis, några hoppstå, lite kanin och endel stanna kvar :)

Snacka om vacker himmel.


Världens bästa kompis :)


Väl hemma gick Julle kvickt och la sej i sin bädd, men jag drog upp honom igen och iväg på en joggingrunda. Rundan är numer utökad till 4,5km ;) Allt som allt blir det som vanligt 6km, men själva joggingen har gått från 3 - 4,5km. Jag är stolt haha.
Inte för att det är speciellt långt. På min gamla fotbollstid sprang vi alltid 8km 2ggr/vecka hela somrarna så sträckan är inte så lång, men jag känner mej ändå nöjd att jag gör det såpass ofta och på eget bevåg så att säga :) Så idag har Julle fått två långisar igen!

Grabben är dessutom grymt hundleksugen, vi måste snarast leta upp någon lämplig kompis. På senaste tiden har han bara snabblekt med två mötande bishon frisé och grannens tre småttingar.

Imorgon ska jag ställa mej på mina slalomskidor för första gången på 4år. Skidorna är för övrigt inställda på 36kg så vi får väl se hur det går, jag kanske tappar dem i varje kurva haha. Julle ska passas av bror.

Vi hoppas att jag både lever och är hel när jag bloggar nästa gång ;) Ha det bra!

RSS 2.0