Ett bildregn

Idag bjussar jag på ett smått bildregn.

I tisdags tog gossen, pappa och jag i mer hårdhanskarna och lyfte i båten :) Tog en dagstur med lite fiske och massor med sol&bad. En aborre var blev det, och dessutom årets första dopp/simtur ute på ön. Fy fasen vad jag älskar den ön ska ni veta, där ska jag leva i sommar bara jag får ledigt någon jävla gång.
För övrigt: Kolla in Julle på bilden XD Kan man va sötare? Allt verkar hänga lite halvt på sne :D

Här står Julle i fören och flinar medan matte håller i honom :D


Julle: Jaa matte vad vill du? Jag har faktiskt inte tid..
Kolla in rumpan XD snacka om fluff.

Jahapp, nästa dag :) Efter jobbet tog vi oss en nix ut på piren där vi satt och snacka med lite vänner i solskenet. Gossen var med och tiggde mariekex och spanade in flygande border collies :) Och sprang som en sate i gräset förstås!

Nu ikväll har vi varit och rejsat loss i skogsdungen. Tränade lite inkallning och halt, men mja vi var inte riktigt på topphumör så. Nog för att han lyssnar, men ingen av oss orkade engagera oss sådär fullt ut ;) Imorn jobbar jag kväll, så på¨förmiddagen vlir det lite träning kan täknkas :)
Ha't gött ;)

Julius har simmat!!

Japp, ni hörde rätt. Igår var vi ett gäng ute på sjön med motorbåten. Klantig som jag är glömde jag såklart kameran men det gick ändå. Julle var som vanligt ruskigt modig i båten, han ska upp och klättra på kanterna så att man riktigt får hålla i honom emellanåt. Längst fram ska han stå med framtassarna på kanten, baktassarna på sittbrädan och nosen en halvmeter framför fören. Man får riktigt hålla i honom..

(En favorit från förra året)

Ca 20m från standkanten så lyfte jag i Julle. Han simmade iland och pep som en schäfer för att han tyckte att vi var otillräckliga för honom. Stackarn, ni skulle hört honom. Hur som helst så beslöt jag mej för att helt enkelt hjälpa Julle över den läskiga tröskelns om han blivit ståendes vid i ett år nu. Han vågar ju inte släppa tassarna från botten. Så jag hjälpte honom, gick brevid honom när han simmade och peppade hihi. Efter några gånger på det viset kom det frivilligt :) Dock måste jag locka med något riktigt frestande samt själv vara i vattnet, men det är iaf ett stort steg :)


Samma visa upprepades idag och han hämtade till och med en pinne ca 10m utanför simgränsen. När han väl simmar går det kalas, det är bara gränsen som skräms lite grann, men detta ska vi greja gossen och jag ;) Som ni ser har han ju fortfarande flytväst, men men får väl ta ett steg i taget :D Några gånger fick jag hjälpa honom, och 2ggr klarade han att att börja simma själv. Ska tillägga det att tvingar man min hund till saker han inte vill, då går allt åt skogen. Det går lixom inte att ha den attityden till grabben får då samspelar han inte för fem öre. Med detta sagt förstår ni att jag inte tvingar i honom att simma, han behöver bara en hand på ryggen som hjälper honom!

Nämen shit, nu började ju fotbollen för 15min sen :O

Ha det bra!


Jobb

Okej, dagen började hemsk. Julle&pappa drog iväg ut i skogen för femkilometers-rundan som brukar ta ca 1h. Idag var de borta i nästan 2, utan mobil och båda bilarna var upptagna. Jag var helt 100% säker på att Julle fått nys på nåt rådjur och försvunnit.. men de dök upp :D Julle hade skött sej lika underbart som vanligt, hur kunde jag tro något annat? De hade bara träffat lite folk längs vägen!

Därefter tog Bullpojken och jag oss en lite nix mot dungen där han borstades&klippte naglarna. Som ni ser behövdes det ;) Lite bus och mys i gäset och vipps var det dax att jobba för min del. Precis hemma från jobbet nu. Jobbar i receptionen på en camping om jag inte sagt det och det behöver väl knappt nämnas att det är endel folk på campingen i dessa tider. Hugaligen!

Nu ska vi sova gossen&jag :) Imorn väntar jobb för min del 15.30-22.00 det är väl ändå undebrara tider på midsommarafton? Haha, jippie! Innan dess ska vi hitta på nåt skoj :) God natt, och GLAD MIDSOMMAR!

 


Klarat teorin :)

Till att börja med klarade jag teorin idag :) Endast 2 fel. Inget plugg så långt ögat kan nå framöver! Uppkörningen dröjer dock ett tag, långt in i juli efter vårt gotland besök och allt.. men en sak i taget.

Idag har Julius Joggat 5km, prommenerat 5km i skogen och tränat vardagslydnad på gräsplanen i en timma. Det var faktiskt lite kul för när vi joggade vyklade en man ikapp oss, han frågade om jag var idrottare för han tyckte att jag sprang så rätt :) Han hade tränat måånga i just friidrott tydligen :) Kanske nåt att satsa på? (eller inte)Det var andra dagen i rad nu som vi kör en timma vardagslydnad på morgonen. Jag glömmer lätt bort just vardagslydnaden och kör enbart aktivering annars, men nu ska vi putsa :) Vi har mest tränat svåra inkallningar och halt (stanna från fart). Idag var han ruskigt aktiv så då passade jag på att träna lite fritt följ, varför egentligen? Jag menar vad sjutton ska jag ha det till men ändå..


(Visst är han söt; flygig päls och en fluga på huvudet, godingen)
Jag måste bara säga det att fy bubblan vad kul vi har tillsammans grabben&jag. Det räcker lixom med en leksak så kan vi busa omkring, sprattla på rygg och naffsa varandra i kindfläsket i flera timmar i rad :) F*n vad jag älskar denna guldgossen!

Den största dagen i mitt liv..

Idag för exakt 3år sedan åkte mamma&jag till Säffle och hämtade hem världens bästa Julle. En 11veckor gammal namnlös liten goding, tänk vad snabbt det har gått :)

Dagen firades med lite aktiviteter som grabben gillar. Efter frukosten begav vi oss på prommenad mot skogen där vi först gick ett ca 300m långt spår som jag la ut igår, körde lite shaping på några stubbar samt gjorde 3st märgbens-upplet.

Spåret gick rätt kasst, men vad gör det när han tycker det är kul. Shapingen är jag bara förvånad över hur snabbtänkt han är. Det räcker lixom med tre klick så balanserar han på alla möjliga stubbar, och uppleten gick kalasbra. Märgbensupplet ska vi köra massor i sommar, för shittans vad han gick igång på det mattes pojk :)

Därefter la vi oss i solen, stekte våra bleka kroppar och smällde i oss vattenmelon. En rastningsrunda och sen var det dags för mej att trampa iväg de 7 kilometrerna till campingen där jag ska jobba i sommar. Lite mer information och tider väntade (har redan varit på en utblidning) och jag börjar nu på lördag :) Dessutom får jag ledigt första veckan i juli då famlijen åker till gotland, det blir grejer det ;) Jobbet känna faktiskt förjäkla bra. Det verkar ruskigt skoj och dessutom är alla så oerhört trevliga. Jag är supernöjd än så länge :)


Väl hemma begav ajag&gossen oss till sjön. Han sprang på som vanligt hela vägen dit, och där nere träffade han Smira, som var en vacker flatflicka. Hon var galen i att simma ska ni veta, Julle blängde mest surt på henne och tyckte att hon var tramsig :) Haha.. Hon var inte så leksugen så Julle kämpade rejält för att få igång henne. Sen prommenerade vi hem och gossen gick lös precis brevid mej HELA vägen hem. Snacka om att han var trött när han inte ens orkar nosa på över 3km. Nog för att han alltid går lös den vägen, men för tusan inte fot hela vägen frivillit :O Inte ett ljud sa jag till honom mer än "dutti gosse" så nu ska han få sova medans jag åker till affären och handlar grillmat :)



Ha det bra!

18

Idag blir man då 18år gammal :) Göttans!!!
Gossen och jag började med att springa femkilometersrundan innan frukost. Väl inne i skogen träffade vi på Lyra, en siberian husky som han rejsade omkring med ett bra tag, så ett uppehåll i springningen blev ju :/ De sprang och sprang, Julle doppade sej i varenda pöl och hade almännt trevligt med den vackra damen :) Det var lite lustigt, för husse berättade att en annan gubbe som också går den runden (brukar jogga om honom ibland) hade hittat ett rådjursben uppe i en gran för ett tag sen, haha. Minns ni? Det var ju jag som slungade dit den när Julle kom apporterandes, haha!

Ser ni vilken underbar päls Julius har fått :) Så vacker så. I vintras var han halvt snaggad och halvt trassellång, så nu har det växt ut ruskigt snyggt. Antagligen för att han jag&mamma sover ute hela sommarhalvåret och bygger upp våra underpälsar haha, jag tar det en annan gång ;)

För övrigt har jag nyss gjort en kontroll av vardera bil här hemma. Upptäckte en jädra massa: en glödlampa, bromsservon och kylarvätskenivån på den ena. Fläktremmen (eller hette det nåt annat tro?) och framdäcken på den andra. Haha, märkligt då den ena är nyservad, som om bromsservon skulle vara trasig då. Jag måste kolla upp detta med körledarn imorn..

 

Nu är den fotboll, hoppas på Tyskland. Släkten tippar hela skiten och jag har mina planer på att ta hem alltihop i år :) Ha det gött!

SOMMARLOV!

Du jädrar är det sommarlov. Tyvärr får jag inte riktigt dedär vibbarna.. Ska ju jobba endel denna sommar, dessutom måste jag plugga så förbaskat mycket teori den nårmaste veckan satt det känns inte så ledigt riktigt än... Men det kommer :D

I onsdags började jag och grabben dagen med att gå till sjön :) En lååång raksträcka hela vägen dit, massa rejs på playan och raksträckan hem igen.

Väl nere på playan blev jag först lite irriterad när grabben inte ville leka, jag vet att det är fel men jag kände lixom hur det växte inom mej ju mer jag försökte. Jag sket i det och lite senare skulle jag träna vinka snabbt med gossen. Han kan det, men kommandot måste sitta bättre. Grabben fattade inte ett skit hur mycket jag än trixade. Varje gång jag tog ett steg bakåt la han sej ner och då jag redan var irriterad slog det lixom över. Istället för att bryta och göra något annat skrek jag sitt till honom. Och stackarn som inte är van korrigeringar blev helt förbytt där nere. Helt loj, satte sej och slickade på mej (det händer bara inte med Julle). Han vägrade leka eller strosa omkring som han älskar. Hur fasen kan jag va så dum.. Jag vet att jag har världens känsligaste hund som HATAR när han inte lyckas vara mej tilllags, och ändå kan jag inte behärksa mej.

Tillslut erbjöd han lite hoppstå, och vi badade fötterna tillsammans så allt kändes bra tillslut. Världens dummaste matte!

På kvällen åkte Julius, jag och pappa 5mil till ett litet tjärn där han skulle fiska. Julle och jag roade oss med kameran och annat mys. Han skötte sej bra gossen, sprang omkring hejvilt och lekte rövare :) Vörldens bästa guldgosse, jag ska aldrig mer skrika åt dej!!!

I torsdags blev det skogslångis, besök hos mormor och ett spår vars liggtid var 21h. Det gick väl helt OK med tanke på vilken plats jag valde, megamånga hundar rastar där varje dag, och jag la spåret på en stor stig. Dessutom var starten borta. Haha!

Idag fick jag somsagt sommarlov. Kvällen ska ägnas åt mina vänner, vanligtvis jobbar jag ju fredagkvällar men idag tog jag ledigt. Julle ska vara hemma med mina föräldrar den ängeln, men imorn blir det aktiviterter igen. Ha det bra! :)


En hurtig dag!

Idag har gubbengos varit hurtig må jag säga. Innan 9 imorse hade han gått fem kilometaren med pappa i motinsspåren och sprungit fem kilometer med mej. Han var uppe med tuppen :)

Dagen har spenderats ute på gården. Jag har varit ledig och suttit endel med teorin och gosse har haft sina anledningar till att slappa under kork-eken! Jag somnade såklart ute på en filt och vaknade inte fören vid två, först då fick gubben mat den stackarn och då jädrar var han hungrig.

(Det var tänkt att jag skulle fånga Julles ögon i samma ögonblick han var framme vid skålen, men det gick åt skogen, det var anledningen till att fokus ligger en bit ifrån skålen. Men jag tyckte det blev lite som en undereffekt detdär. Det blev faktiskt bättre än skarp skål.)

Häromdan efter ett joggingpass drog jag med mej bror&gosse till hundbadet. Där satt en kvinna på en stubbe och frågade om han gick ihop med andra hanar. Javisst sa jag, och genast ropade på sin hund som visade sej va en leonberger. Julle är halvvägs ut i vattnet när den sluter upp intill honom och stackarn blir ju helt förskräckt. Han markerade med morr att han inte ville veta av den andra hunden. Jag mår lite dåligt över att jag sa till kvinnan som jag sa, men det stämmer ju. Det är bara det att min gosse behöver lite tid för att hälsa innan det går att busa loss. Framförallt med stora hundar. Men jag höll i Julle tills de kopplade sin (de skulle ändå gå) och sen badade gossen loss ensam. Han var inte många cm från att simma, så detta ska nog gå i sommar :)

Nu på kvällen har vi gått ett kort spår med foderkulor i. 0min liggtid och som jag befarade låg Julius som en rem  flygandes på två ben. Missade säkert massor med matbitar, men dem tog han på tillbakavägen. Då vet jag i alla fall att han behöver lååång liggtid, det går inte att halvgöra för min del..

God natt :)

 


Sommar!!!

Ja, nu för sjutton kan man inte säga annat än att det är sommar! Fy fasen va göttans :)

Gubben däremot tycker det är lite väl varmt, han har luggit som en padda på gräsmattan hela dagen, och strax ska vi ut och jogga. Det blir andra gången han går utanför fabriksgatan 29. Han har rejsat runt huset med grannterriern Sune ett bra tag däremot, så helt stilla har han inte varit.

Igår gick gubben vid motionsspåren med min far :) Han sprang på som en dåre enligt rapport. Bra gossen!
Imorn börjar jag seent ;) Så kanske blir det jogg, kanske hundbadet. Den som lever får se!
Ha det bra!

Märklig hund.

Gullet är nyklippt. Efter att ha stått stilla i drygt 2h på en prakbänk är han riktigt snygg den gossen, han ser ut som en valp igen! Tyvärr blev ingen efter bild bra, men det kanske kommer ;)

(En innan-bild alltså)

I lsöndags var vi riktigt förskräckta hela familjen för Julle var ruskigt olik sej. Det började med att mamma och jag tog fram en tennisboll och och började rulla på terassen, Julle får syn på bollen (som jag olyckligtvis råkade dänga in i skallen på honom förra veckan) och flyr, verkligen flyr in i buren och lägger sej. Han vägrar komma ut trots godis, mat och allt möjligt. Till slut kommer han av nyfinkenhet.. Då har han helt plötsligt fått för sej att en del av terassgolvet är farligt och springer en omväg runt allt för att komma in, hela dagen. Bollen kom han springandes med spontat flera gånger under dagen så vipps va den inte farlig längre. Tills vi var ute på gatan och jag slungar iväg den, han rusar efter men i samma stund jag ropar "ge mej" (vårt apportkommando) tvärvänder han och flyr bakom bilen och vägrar komma fram. Såhär efteråt har jag konstaterat att han inte alls är rädd för kommandot heller.. vad 17 hände egentligen.. Stackars mattegrisen! Men vi har inte ömkat för fem öre, och bollen leks det med dagligen, hoppas det bara var något tillfälligt..

Dessutom har han blivit biten av en schäfertik i veckan. Han var med mamma, och skulle hälsa på en gammal tant. Vipps så högg hon. Allt gick bra och han har hälsat på trevliga hundar efter det så inga men består. Men det jag tycker är mest förbryllande är hur Julle betedde sej när hon högg. Istället för att sätta emot går han iväg, lägger sej ihopkurad till en boll och piper stackarn.. Hur tusan kan han, snacka om vänligt inställd den gossen! Efteråt säger ägaren (som vi för övrigt känner halvt) att hon har svårt för andra hundar, och är sur. Så det handlade inte om att gullet var för på eller så, som om han ens skulle vara det. Han är så försiktig så det är inte sant, vill han ens gå fram till en okänd hund så är nosas det en bra stund innan det blir lek. Han har nästan lite väl stor respekt mot andra hundar, vi kan ju absolut inte passera hundar utan att han ska tvärnita och länge stå och fundera över om han törs eller inte. Trots allt klarar han av att läsa dem bra, och leker fint med de flesta, hamnar i bråk händer inte. Nog om det..

Sen han blev klippt i söndags är det hur många hundägare som helst som frågat om han är valp. Det är så sött tycker jag, charmerande. Stamkonversationen är liksom:

-Är det en hon?

-Nej en han.

-Okej, men han är inte gammal va?

-Nej han är drygt 3år.

-men jaha, jag trodde det var en valp.

ALLTID samma visa :) Kul när han blir bortåt 10år haha ;)

Hur som helst så är det två saker kvar i skolan för min del. Sista provet på fredag, sen jävlar ska vi börja leva igen jag&bästis. Körskoleskiten knallar på bra för övrigt, igår klarade jag halkbanan. Jag kan ju säga att det var tur att jag satt ensam i bilen, som bil nr 1 och en extrem migränhuvudverk såg jag nog ut att ha prakinson. Men efter någrta åk var nervositeten borta, det var ju inte mycket att klara direkt. Men verkligen lärorikt!

Ha det bra!

 


RSS 2.0