Here she comes :D

Åkej, vad skriver man i ett sånt här inlägg egentligen?
Tror jag börjar med några bilder:För att inte sväva iväg alldeles för långt ska jag hålla det hela korkort :D
Gick upp 07.00 imorse, iväg redan två timmar senare för att inte komma sent. Som väntat var jag i Eskilstuna alldeles för tidigt så därför satt jag några timmar på McDonald's och väntade på att klockan skulle gå.

När klockan var dags fick jag träffa uppfödaren Pia, valpköparen Sussie och hela flocken guldisar :D
Jag skippar orden, för dem kan inte beskriva hur bra allting känns just nu.
Berättar istället att det är bestämt vilken liten rackare som hamnar hos oss. Fick små beskrivningar redan i förrgår om hur de olika tikarna skiljde sej åt, och jag visste redan innan vilken jag skulle hålla ett extra öga på. Och den blev det. Lik Gimmie enligt Pia, och det är preciis vad jag vill ha!
Jag är såå glad att jag kom i kontakt med Pia och att jag ääntligen ska få hem min drömvalp :D
Känns helt galet just nu, overkligt så in i bomben..

Avslutar med en bild på mej och lillan :D

Samma hårfärg har vi också :D

Julle har varit hemma hos farsan hela dagen. Imorse gick de långis i motionsspåren, och där var det visst cirkus. Han fick träffa en kamel där och enrligt rapport stod han fundersamt och vifftade på svansen :D Guldkillen!


Krutjulle :D

Åh vad jag gillar de dagar han har fräs i baken :D Dom har tyvärr blivit färre, men det är kanske inte så konstigt. Han är väl helt enkelt inte unghund jämt. Faktum är att vi är flera som sett lite gubbtecken på gossen den senaste tiden ;) Än är han då rakt ingen gubbe, men små tecken kan man se, och så får det väl va :D För bara ett halvår tillbaka fick han minst ett fnatt varje dag, så är det absolut inte nu.. för att nämna något. Men när vintern kommer, och när han får en kamrat på prommisarna kan jag tänka mej att även han kommer få lite prommenadlust!!

Jag tror han kommer älska att få en kamrat :D Någon att tjuvas med hela dagarna ;)

Cykelpass idag efter jobbet. Höll gossen mycket kopplad vilket jag gjort den senaste tiden. Litar verkligen inte på honom längre, så istället för att det ska behöva hända något allvarligt innan jag inser det så han jag bestämt mej för att hålla mer koll framöver :D Vid en 200m lång raksträcka kopplade jag loss honom, kommenderade sitt, trampade iväg av allt jag kunde och skrev fri när jag kommit iväg ca 50m. Då var det fart på benen kan jag lova :D Jag trampade så fort jag bara kunde medan Julle flög med älgkliv en meter brevid mej. Efter några sådana vändor kändes det som att hans löspringsbehov var mättat för idag. Så då fortsatte vi vår tur i normaltempo.
Älsklingsbjörnen!

Jag har dessutom ett namn gå gång :D Men vi får väl se vad jag tycker om det på tisdag när jag träffat dem!

Ha det bra!


27 augusti

Dåligt uppdaterat javisst.
I fredags skulle jag hälsat på hela gänget voffsar och männiksor :D men tyvärr blev stackars Pia sjuk så vi har skjutit på det till på tisdag. Känns i ärlighetens namn som en fördel :) täänk om Pia har bestämt vilken tjej som hamnar hos oss..? hihi.

Vi har prommenerat, njutit av de sista sommardagarna, jobbat endel och levt livet.
Har inget nytt att skriva egentligen. Försöker jobba så mycket som möjligt just nu eftersom jdet kommer bli lite mindre framöver med valips :D Vi har en ny chef (igen ja) som känns såå bra, allting känns verkligen så mycket bättre nu :D toppen! Denna månad fick jag dessutom in 14.800:- på kontot ;) inte helt fel för en yngling som jag. 80% åkte raka vägen in på hunkontot, men något ska jag allt unna mej framöver.

Sommar på sjön.

Idag var det tävling i rallylydnad för Linnes och sheltienäsorna :D Hade jag inte jobbat hade jag varit där och hejjat. Vilda grejjade uppflyttningspoäng och Teja var enligt rapport underbar i attityden. Så kuul :D

Ha det bra!

Vi är glada :)

Åh vad vi är glada. Av massor med skäl :)
För att nämna en grej så är pappa äntligen fri från alla spår av cancern. Tack för det världens bästa pappa <3

Igår åkte vi till bhk och tränade med Linnéa som var förbi :) för en gångs skull hade jag en plan. Jag hade finulat ut ett nytt trick, att hålla handen. Jag hade som mål att få det hela färdigt innan valpen är hemma (utan anledning egentligen) men han grejade det hela på samma kväll. Uppskattar att vi hinner med ca 5 x 3min träning under en kväll. Med andra ord behöver jag bli betydligt bättre på att planera träning ;) Hur fel ska jag inte ha skrivit i min planering av valpträning då haha..

Söt är han i alla fall :)

Jag gjorde somså att jag först och främst fick till ett "sitt fint" i utgågngsposition. Inget krångel eftersom han kunde båda bitarna sen tidigare. Därefter shejpade jag fram så att båda framtassarna håller om min vänstra hand. Först framifrån men sen i utgångsposition. Plättlätt faktistk, med en så klok hund :)
Han fick springa några agilityhinder också. Jag kan ingenting och inte han heller, men kul har han . Är det ingen annan där så kan vi väl roa oss :D Och framförallt när han är så galet på topp som han var igår . Hela kroppen spratt av glädje och leklust. Bästaste Jullebullen!!

Idag fick han följa med oss och fiska/slappa vid bryggan hela dagen. Satte fast kopplet i en spik och där låg han i flera timmar utan att lyfta på ögonlocken :) Behändig värre ;)
Nu har vi nyss kommit in från en 7kilometare runt orten. Vi träffade på en tioårig goldentant som vi tog följe med en bit. Åh vad hennes matte tyckte att Julle var fin, och åh vad hon tyckte att han var trevlig, även fast han inte ville hälsa på henne. Stolt som en tupp JA :D

Sist men störst :D Kan man ens med ord beskriva hur galet söta dehär är? Jag kan verkligen inte förstå att allt närmar sig. Fyra veckor som kommer kännas som decennier, men den som väntar på något gott :D

15 augutsi.

I torsdagskväll tog vi tåget mot Kristinehamn igen för träning i parken. De (som ska tävla i rallylydnad den 27e) placerade ut en bana för träning och den gick även vi några gånger. Jag tränade alltihop med externbelöning vilket verkligen visat sig vara Julles melodi. Han taggad och alert vilket gillas :D Den här gången fokuserade jag också lite mer på att han skulle utföra sina moment perfket ändå.. i andra fall kan han få för sej att slarva och slaffsa lite när belöningen ligger på annat håll. En träningssak som vi ska fixa till :D Tar mej en funderare på om vi ska sikta in oss på en rallytävling så småningom ändå.. det vore kanske inte så fel och dessutom ger det oss någonting att träna riktigt strukturerat inför..

Helgen har jag spenderat i Smögen med fina vänner :) Jullebulle har fått vakt av mor&far. I förrgår hade han fått en lånigs runt stan och igår hade han tittat på fotboll och rejsat loss rejält med någon lurvig liten hund över planerna. Jag tror han haft det bra :D

Han blev glad när jag kom hem gossen :) På kvällskanten tog vi vägen förbi skogsdungen för ett uppletande. Förstra föremålet in gick kanoners, men andra tappade han fokus då han inte hittade. In med hunden, tagga upp honom och ut igen så gick även den fint.

Om ~1,5vecka är jag i Eskilstuna och hälsar på det här härliga gänget :DJag behöver nog inte tala om att jag längtar..


Pias ord från bloggen:
"Jag kan konstatera att det här är en kull med väldigt mycket "tryck" i - det här gänget blir något alldeles särskilt att jobba med! Hur detta ska utveckla sig de kommande veckorna, det kan man verkligen undra;-)) Jag är glad åt att alla valpköpare har haft hund förut som de har jobbat med, jag har nämligen på känn att dessa valpar inte skulle passa som nybörjarhundar. Jag tycker mig märka en viss skillnad mellan den här kullen och Gimmie's tidigare kullar, de tidigare har varit milda och mjuka och har inte gjort mycket väsen av sig vid den här åldern."

Gulp. Sväljer hårt och känner nervositeten komma smygande. Det här kommer bli alldeles alldeles toppenbra :D Och det är endast 4,5vecka kvar :O

Ha det bra!

imponerande.

Vi har Alice här under dagen och kvällen. Spännande att se hur allting fungerar och hur Julle beter sej när en annan hund är i hans hus och i hans saker. Det har verkligen gått över förväntan.

Att Alice äter mat ur hans matskål på hans matplats, att hon gnager på hans märgben eller knuffar ur honom ur hans bädd verkar inte göra ett dyft. Härligt, och förvånande. Kanske för att hon är en tik.. han har ju mest hankompisar. Dessutom han han fixat det galant att prommenera fint i helslakt koppel :) Tumme upp!

Hehe, bedrövlig bild, minst sagt. Men ändå.. hundarna är ju finfina i alla fall :D


9e augusti

Igår tog vi först en prommenad till mormor för att klippa gräset, och det obligatoriska fikat såklart. Därefter gick vi långis i reservatet, vilket var länge sen :D Det är mysigt där, men det var ruskigt blött och lerigt. Det gillas av Jullebulle som hade redigt med eld i baken då temperaturen var under femton :P Det är så härligt att se honom få fnatt och bara rejsa runt, han ser så oerhört lycklig ut då :D På hemvägen drog han några varv med Mosart på grästomten också.

På kvällen tog vi bilen mot Kristinehamn för träning med ett härligt gäng. Vi satt länge och kikade på när sheltiesarna rejsade på agilityplanen. Vilken fart de kan komma upp i alltså, framförallt den svarta av dem ;)


Fortsätter att förundras över folks träningsfilosofier.. Igår var den en kvinna som först och främst smällde till hunden på skinkan när den tappade fokus. Därefter skrek hon "Hååålll fast" så det ljöd över hela klubben då hunden släppte apportbocken.. Effektiv och rolig träning, knappast. Men vi tycker, tänker och tränar olika, så är det bara :D

Gossen gick en helt rallylydnadsbana med externbelöning. Så lång har han aldrig gått med den sortens belöning, vilket resulterade i att han efter ~10 skyltar tappade position och funderade över om han skulle få ta belöingen snart eller inte. Med mera träning på den biten så fixar han att hålla ihop en hel bana. Externbelöningen gör honom mycket mer taggad, och enligt resten av gruppen gick svansen på högbvarv rakt igenom :D Han styrkor är definitivt säkerheten i allt han gös. Han är alltid sansad och eftertänksam - gullet <3

Det är tävlning i Karlstad den 27e, jag ska inte va med, men de andra ska. Jag måste försöka fundera ut vad jag har för mål med Julle. Utan mål blir träningen bara lite halvdan tyvärr. Fundera får bli..

Ha det bra!

dit som en pannkaka, hem som en sol.

Märkligt. Börjar min femte månad på jobbet. Jag har alldeles perferka kollegor, timmarna rasar iväg, varje jobbpass känns kort och jag får mycket beröm av chef och kamrater. Men ändå går jag alltid dit med en känsla av oro, som en liten klump i magen. Varje gång. Men efter varje avslutat pass är jag alltid glad och känner att jag kunnat stanna kvar längre ifall det behövts. Märkligt och jobbigt. Ibland vill man vara så mycket till lags att det får gå ut över en själv istället. Jag är helt enkelt orolig över att någon (främst kollega) ska bli missnöjd och sådan har jag alltid varit.Men det kanske ger med sej, eller rättare sagt det kanske trappas ner till rimliga nivåer om sisådär ytterligare fem månader ;-)

Det finns en hundskrutt här på jorden som alltid är nöjd med sin matte, oavsett :D och det är nog hundarna ensamma om.

Idag jobbade jag 8h på morgonen/fm. Julle var hemma med mor&far och fick sej en långprommenad runt orten. Fick rapporter om att han skött sej finfint. När jag var hemma var temperaturen riktigt hundvänlig så vi gick ut i skogen och drog några rejs här. Lite inkallningsnötande (som har haft uppehåll ett bra tag) som gick riktigt bra :D Han kan den där skitungen ;-) Imorgon väntar långis på morgonen och spår på kvällen!

Julius som en liten valp :) 11veckor och precis hemkommen - bästis <3Ha det bra!

6 ausugsti

Bilder!!

Nu har jag nämligen fått instruktioner om hur man gör :D Hihi, är de inte alldeles bedårande..


Det finns filmer på dem också, och en film på en valp ur förra kullen som tränar lydnad. Helt galet vilket tempo och vilken attityd en hund kan ha, sådant som jag aldrig hittat hos min gosse..


min latmask.

Jag har alltid dragit mej för att kalla min hund för latmask. Hur låter det och vad tänker folk då, att jag har en riktigt tråkig hund troligtvis.. men faktum är att det är precis vad han är. Nog har han rejält med eld i baken och nog är han riktigt träningssugen ibland, med betoning för ibland. Och nog är han en rolig hund, men man kan inte komma ifrån att han är en riktig latmask..

Mera bad, mera fiske, mera cykling, mera lånprommenader i skogen och mera kantarellplock har det blivit :D Igår tänkte jag vara schysst och fixade iordning en ruta med fyra föremål för lite uppletande ute i skgoen, men nää, för jobbigt tyckte Julle. Visserligen 25 grader varmt, vi hade prommenerat en dryg timma också. Men trist, slutade med att jag själv fick leta reda på föremålen. Knäppis! Normalt är uppletande en av de få saker som gör honom riktigt på hugget, men värmen tar hårt på isbjörnen.

Cyckling tycker han i alla fall är kul :D sålänge han får vara lös vill säga!

Idag var det kantarellplock som gällde. Vi fick ihop högst fyra deciliter :/ haha. Dessutom var det alldeles för potthett för att va i skogen mitt på dagen. Så istället blev jag irriterad på allt, tjatade på Julle en massa och tyckte att han var nonschig.

Väl hemma tog jag mej i kragen och fick mejsjälv att inse att jag egentligen gör allt precis fel mot vad jag strävar efter. Jag förväntar mej att gossen ska tigga om belöningar när jag endast har med mej torra, äckliga morotsgodisar på prommenaden. Jag förväntar mej att han ska hålla stenkoll på mej bland buskar och träd när jag själv går och tjatar&tjatar och kommenderar precis hur han ska följa mej och så vidare. Våra träningspass är dessutom allt uton intensiva och strukturerade..

Nu ska jag göra en liten plan. Vardagslydnaden måste underhållas, precis som alltid och vi ska se till att få till lite rolig och glädjefylld träning med latmasken :D Nu på kvällen har jag varit ute och tetstat lite lydnadsapportering, så nu vet jag preci s hur jag ska göra med lillasyster för att få till perfekta gripanden ;-) Testkanin är ju helt perfekt!!

Ha det bra!

RSS 2.0