Plajan!

I måndags var det gratis tandvård på djursjukhuset så bror fick komma in med Julle till staden och följa med. Tyvärr var det lite annat folk som också tänkt passa på medan det var gratis, så efter att ha suttit i 30min och det fortfarande var 35nr innan oss så drog vi hem.. haha.. Men det blev i alla fall lite "träning" eller vad man ska säga för Julle. Såklart glömde bror ta med koppel, men jag hade Julles bilbälte som jag hållde i. Han skötte sej kanonbra, och jag överdriver inte om jag säger att vi var 2hundar/kvadratmeter.. Det var många hundar som snosade på gubben och skällde ut honom när han så snällt passerade brevid matte.. Sen la han sej ner och sov medan hundar fick gå över ryggen på honom. Hur kan jag ha fått en så oerhört snäll och lugn gulsgosse, tack bästis!

Hur som helst så har ju grabben rätt snygga tänder, några små gula partier längre in men annars inget. Vi har en burk plaqueoff i skåpet, den ska vi börja med igen så får vi se :) Jag passade på att väga gossen hos vet. och nu ligger han på 28,7kg. Han är fin nu, han kan stanna där tror jag, möjligtvis lägga på sej lite lite till, men det kvittar lixom. Smalare får han inte bli, det är det flera som sagt nu!

Jogging måndag&tisdag -en prickfri guldgosse utan några som helst krångel.
Onsdag - Nix till sjön med matte&sandra. Flera inkallningar och halter med bra resultat. Grabben fick som vanligt världens guldfnatt nere vid playan. Det får han när han får något blött på kroppen. Han tyckte det var skönt att bada av sej all dagens värme. Han gick riktigt fint&lugnt i kopplet också. Mattes bästis, hur fasen kan han vara så underbar?

När vi kommer hem från prommenaden så tänkte jag slunga iväg tennisbollen åt gubben de sista 100metrarna då jag såg att det inte kom någon bil. Jag tar i som satat och ska dänga bollen i marken men träffar såklart rätt på julles vänstra sida av ansiktet. Han skrek&tjöt högt som sjutton och blev livrädd stackarn, förstås då jag tog i allt jag hade. Jag ville så jävla gärna bara slänga mej på marken och gråta och trösta gossen, ömka honom fast att jag vet att det är fel. Men istället kastade vi lite mer boll, i början ville han inte gå i närheten av den mammas stackare. Men innan vi gick in helt stog jag och och studsade den hårt precis brevid hans ansikte, och slungade iväg den långt så att han fick hämta den, och det gjorde han med glädje. Just studsarna var fortfarande lite läskiga, men det ska nog försvinna. Faasen vad jag borde skämmas, stackars lillen!

Oh jävlar nu är klockan 20,00 nu ska jag till Tv'n. Ha det bra!

Helgen i bilder.


Nu är vi hemma efter en härlig helg på landet tillsammans med mormor. Vi har rejsat på maskros-ängar, badat,solat,spårat,lyssnat på åskan och haft en alldeles underbar kravlös helg :)

(Julius tar tillfället i akt och visar upp sin ståtliga svans, den är såå tjock nu att det är helt sjukt)
På lördagen blev det såklart massor med motion för gubben. Han har sprungit runt och härjat i diken och på åkrar samt luggit och tittat på när matte klippte mossmattan. Ett dopp fick han ta sej innan helvetet bröt loss. Blixtar&dunder, magiska under - vill jag lova!

Söndagen bjöd på vackert väder :) (haha bilden är från lördagen) Mera spring&bad för grabbens del och även två spår. Det ena gick kaputt, det andra gick kanon. Det som gick bra, var ett sånt jag hade lagt foderkulor i varje fotspår. Det tog visserligen extremt lång tid, men vad sjutton. Jag har ju knappt sett Julle spåra i annat än galopp innan, så jag är nog bara ovan XD

Nu är det ny vecka, vi får se vad den bjuder på :) Nu ska jag gå och pussa ännumer på världens bästa hund, för f*sen vad jag älskar honom!
Ha det bra!

Stugan blir..

Japp, helgen spenderas vid sommarstugan med mormor&Julius, precis så bra det kan bli. Vädret väntas väl inte bli det bästa men vi ska nog hitta på endel skoj i alla fall..
Kanske några spår på söndagen, och lite uppletande idag. Och massor med spring i skogen förståss!

Endel fysik- och körkortsplugg måste också göras, hoppas nu verkligen att det blir av :)

I veckan har Julle prommenerat endel med pappa i skogen, även med mej såklart. Joggat har vi däremot inte gjort sen i måndags *skäms* så det måste vi verkligen göra vid stugan. Två dagara i rad har grabben blivit utan långis, så nu passar det bra att ta igen det för gossi.
Och nu till FRAMGÅNGARNA:
1.
Vi shejpade in ett nytt trix, nämligen vinka. Vid "hejhej" lyfter han höger tass och vinkar två vink. Det gick oerhört lätt må jag säga, men det som förvånar mest är att kommandot satte sej efter bara sisådär 10repetitioner. Jag överdriver inte när jag säger att det krvädes det tiodubbla när det gällde korsa-tassarna-trixet. Helt galet!
2. Kattproblemet som inte längre är nåt problem. Tja, vad var det? Kanske 1månad sen som vi började skvallerträna på katter. Det var nämligen så att var de inom 15m inärheten av oss så slängde han sej dit och skulle på dem. Nog för att det gick att få både stopp på honom och göra inkallningar, men det var ändå oerhört frustrerande. Jag kan nu tla om för ar att vi minst 10ggr den senaste tiden stött på katter på avstånd närmre än 1m och det enda han gör är att ställer sej och tittar.. Skvallrar gör han inte än, men efter klick-godis för titt på katt så följer ha hellre med mej därifrån, det är iaf en start :) Hur kul som helst!

Nu ska jag ta mitt lilla pick&pack inklusive lille rumpnissen och dra till himmelriket ;) haha!
Ha det bra :)

Spår:

Den så kallade studiedagen är strax förbi, nog har jag jobbat med en del fysik, men matten, vars slutprov är redan på torsdag orkar jag inte med.. Fy bubblan vad tråkigt det är, det är bara att hoppas på att man har en bra dag på provet. G kommer jag få så oroa er inte för min skull inte ;)

Imorse gick jag upp tidigt för en körlektion, men pappa passae på att ta med grabben på en långis vid motionsspåren. Julle hade sprungit som en sate, precis som vanligt och skött sej ypperligt :) Kul när det går så bra för dem. Det är annat än första året vill jag lova. Pappa envisades nämligen med att inte koppelträna, han trodde att det räckte att jag gjorde det, så det var Julle som var ute med pappa och det slutade i att de inte gick ut tillsammans.. Och nu springer han lös i skogen och lyssnar så fint trots folk&fä.. Skitkul!

(Förstår ni vad jag menar när jag påstår att min gosse kan ha ett lite mesig uttryck ibland?Endast 1litet år)
Igårkväll var jag ute i skogen vid 22-tiden och la 2 spår, det var faktiskt en aning läskigt när det började skymma. Jag la ett vanligt spår när jag gick med märgben som belöning och sen tänkte jag testa ett spår med foder i varje fotsteg.
Och hur gick det då? Jo det gick kanon :) Efter 13h liggtid gick vi, alltså 8h mer än vad grabben är van men han klarade galant. Det vanliga spåret hade han såklart lite hög fart, men ändå betydligt lägra tempo är vanligt. Nog virrade han till det någon gång så jag fick hjälpa honom lite, men det gick ändå bra. Skitnöjd med det. Det andra gick också bra faktiskt. I början struntade han såklart i foderkulorna men då stoppade jag så han bara kom vidare om han åt upp kulorna först och det fungerade bra för att vara första gången. Det ska vi testa massa fler gånger :D

Nu på kvällskvisten gick vi ut och sprang, precis som igår kväll. Igår drog vi till med ett jädra tempo, herre vilken sprutt vi hade i benen. Idag blev det dock lite saktare, men ändå snabbare än vårt medeltempo. Grabben var dock ruskigt trött efter dagens aktiviteter så han sprang mest på stigen brevid mej stackarn.. Nu ska han få ett ben den gossen och sen ska jag bädda ner honom i min säng :)

Shit, jag har verkligen en tendens till att fastna i detaljer :/ Ha det bra!

Julle har vart på kollo..

Nu är vi hemma efter en skön helg vid sommarstugan. Vi kom dit vid 23 efter mitt jobb i fredags och stannade tills idag, söndag förmidddag :)

Jag hade planerat något spår och lite annnan nosträning, men det sket sej. Vi hade ingen lust någon av oss så Julle fick nöja sej med maten på gräsmattan somvanligt, och en massa spring i skog&mark! Nosen har han använt i alla fall kan jag lova, han älskar nämligen att strosa omkring och lukta i skogen.

Under lördagen blev det flera prommenader till udden där Julle fick plaska omkirng i vattnet och spana på Kanadagäss medan vi satt och njöt av värmen. I linne och uppvikta jeans kunde vi sitta ute på bryggan och glassa i solen. Flera timmars plugg blev dessutom gjorda, dock var det inte i närheten av allt jag planerat att hinna med, men va tusan..



(min nya favoritbild )
Jahapp och när vi skulle åka hem var detta vad vi stötte på i skogen:
Okej nu ska jag sätta igång med mer plugg, ikväll bler det jogging för vår del, senast var i onsdags så nu behövs det.
Ha det bra!

Hej igen :)

Oj. nu var det ett tag sen. Plugget tar nåt enormt mycket tid just nu.. så datorn måste vänta, även Julle får stå åt sidan lite mer än vanligt.

I onsdags joggade vi, torsdag&fredag&lördag gick pappa 5km på motionsspåren i skogen med Julle, söndag gick vi långisrundan i skogen och idag har vi joggat (även det i skogen som alltid). Haha vilken snabbsammanfattning ;)

(Världens vackraste pärla, f*n vad jag älskar dej)
Igår gick vi även ett spår för första gången på ett tag :) Och det gick åt skogen, tänk så passande :) Ca 200m långt, mad 5h liggtid. Grabben var nåt så förbannat intensiv och ivirig att allt gick snett, men han hade förbaskat kul i alla fall, det är det viktigaste för mej.
För ett år sedan när vi spårade blev jag mest irreterad varje gång på att han inte fattade hur han skulle göra och att han slarvade. Även om jag inte visade det för honom så blev jag oerhört frustrerad inombords och såklart märkte han det också. Men numer känne jag bara att vi ska hitta på nåt kul  tsm, och det gör vi ju varesej det går bra eller inte, dessutom vet jag att det är ungefär 50/50 om spåren går bra eller inte för oss :) I helgen ska jag testa en ny teknik får vi se, jag ska lägga mat i fotstegen, tror det kallas IPO-spår eller också är jag helt ute och cyklar..

Hit, till sommarstugan ska jag i hgelgen tillsammans med dessa tre. Precis som för exakt ett år sedan. Bilden är från den helgen och HERRE vad vi njöt av våren då, hoppas det blir detsamma i år ;) Jag har planerat in nåt spår, massor med skogsprommenader och såklart lek med bästiesn Alice :) Jag längtar! Det kan hända att det blir deras sommarstuga om det skulle vara så att de andra har planer för våran, men isf blir vi bara på andra sidan sjön :)

Nu ska jag plugga mer kemi. Jag längtar till provet på onsdag så jag blir av med ett till, då är det bara att hugga in på nästa.. Jo just det, jag har fått sommarjobb också :) Så jävla bra ändå!!! Mer om det senare.

Ha det bra! 

Internet igen!

Okej, nu har nån grävt av en kabel på byn, så internet har inte fungerat. Men äntligen :)

I fredags gick vi den utökade skogsrundan (6,6km) och jag kan meddela att rådjursbakbenet hänger kvar i granen. Julle visste precis var det var och stod en lång stund och glodde upp i granen tills matte kom ikapp honom. Han var väldigt lyhörd och alert mattes guldgosse! Enligt rapporter hade Julle klarat reketerna precis lika bra som vanligt, världens modigaste hund (eller inte XD)

(I en såhär brant backe tvingade matte upp mej )

Igår gick vi till sjön där grabben skulle få ta årets första dopp :) Mja något dopp blev det väl inte direkt, men magen var i i alla fall. Det var svinkallt kan jag meddela. Dessutom hade dumma jag SJÄLVKLART ställt in alldeles för kort skärpdjup på kameran. Jag tyckte att jag blivit duktig på det där och inte behövde kontrollera att det var lagom, men icke. Istället blev hela jä*la bilderna suddiga. Jajja, man lär sej av sina misstag.

Dessutom sket Julle i en inkallning. Men stora vägen precis intill och en blåst utöver dess like är det svårt att veta om han inte hörde eller hur det var. Men jag utgick från att han ingnorerade. Det värsta var absolut inte att han sket i inkallningen, det värsta var att min tunna med tålamod rann över och världens dummaste matte korrigerade grabben som fan. Inte fysiskt alls, men jag skrek åt honom medan han låg ihopkurad på gräsmatttan och såg ledsen ut. Jag ångrar nåt så förbannat efteråt så det finns inte, hur fasen kan jag skrika på den som ställer upp mest för mej i hela världen. När "felet" dessutom beror på mejsjälv, jag skulle kunna skära av min högra hand för att få allt det där ogjort men ibland får jag spel och klarar inte av att behärska mej.
I alla fall så lekte vi hur mycket som helst på plajan efter händelsen och Julle bjöd till med drag&morr att jag nästan var tvek om det var på lek (vilket det såklart var). Vi hade förbannat kul även på hemvägen och jag hoppas att han förlåtit mej. STACKARN!

(En av mina nya favoriter. Varken bra eller vacker men fy bubblan vad skarmig. Den viftande svansen, de öppna ögonen och sanden på fötterna är detaljer söm GÖR bilden. Fasen vad jag älskar dej plutte)
Nu är vi precis hemkommna från en springrunda. Halvvägs inne i skogen mötte vi Sally och Alice (tibetansk spaniel & Springer spaniel). De härjade runt en stund innan vi fortsatte år varsitt håll. Dessutom var Julle tvungen att passera två stora läskia boxrar, hugaligen XD. Julle grejar koppelspringet på slutet galant nu, ingen tendens till att vilja bryta mönstret för att nosa. Dock är det för varmt för att bära pinne, men han klarar det bra. Han ser så söt ut när tungan fladdrar ut ur ena mungipan.

Sen kan jag meddela att Plutte numer väger 28,6kg. Han har allså gått ner lite grann. Han är bra nu, men får absolut inte gå ner något mer. Så lite mer mat blir framöver!

En sista grej: Min springträning ger resultat. Jag förbättreade min 5kilometare med 3,5min på idrotten i fredags, och det med lungorna proppade med slem(okej det var onödig info), dvs ingen toppeninsats. Så det känns skitkul!

Ja, har ni tagit er hit ni då jädrar är ni bra :) Ha det bäst!

RSS 2.0