Länk till nya sidan.

Bestämde mej för att göra en hemsida istället, så kika in där istället :D
Nya sidan

1.5 dygn

Jajjemän, då smäller det :D
Och det känns fortfarande helt galet overkligt - drömmer jag?

Mycket har fixats de senaste dagarna. Nu är lillen försäkrad, och jag valde tillslut agria med tilläggsförsäkring rehabilitering och medicin. Känns toppen :D och rabatt fick jag också eftersom jag var medlem i shu. Jag har lite av det sista att fixa imorn, men i övrgt är vi prepared for miracle ;-)

Min fina tjej till vänster :D

I helgen hade vi första träningsträffen med ungdomsgruppen inom ssrk också :D Vi var sju (om jag inte minns fel) tappra tjejer med retriever som var ute och prommenerade i regnovädret. Det verkar vara ett toppengäng, så det här kommer verkligen bli perfekt. Alla de andra hade en fot inom jaktträningen, och några var riktigt duktiga förstod jag på resten :D Så jag kommer kunna få kanonbra hjälp. Jag har redan fått tips på viktiga bitar att fokusera på, inget som har med själva apporterande att göra egentligen, men nog så viktigt.

En rolig grej var att en tjej suttit och suktat länge efter valparna i kullen :D hon blev en liiten aning avis när jag berättade vad jag skulle hämta hem på onsdag. Hur kul!


Det var härligt att se sju lösa retrievrar entra skogen. Och det var kanske ingen slump att Julle tydde sej mest till den andra goldenkillen Gibson :) Lika vovvar leka bäst kanske..

I övrigt har han inte fått mycket mer än långprommenader och allmänt mys. Han grejar det här med att prommenera och vara lyhörd på signaler trots att vi är två. Det är stora och kanonbra framsteg sen ett år tillbaka då han slarvade om det var någon mer människa med!

Nu, sängen. Ha det bra!


vorsteh-rejs

Idag bestämde jag mej för att tacka nej till jobb under dagen och ta med lillen på en riktig myslångis i skogen (det har han fått hela veckan, men ändå). I skogen mötte vi en man med två vorsthar (stavning?) som vi träffat en gång tidigare. Den ena, strävhårig och 16år gammal och den andra, en korthårig 2åring. Efter lite om o men släppte han sin yngsta, med gps kring halsen haha. Och det blev redigt med röj i skogen :D Jag har aldrig sett Julle leka så intensivt så länge förut.

Jag var mäkta imponerad över hur alla tre hanarna fungerade ihop. Julius fungerar iof fint med alla, men ändå, de var trots allt högre än honom vilket han kan tycka är läskigt. Gamlingen gjorde ju inte många knop, men Julle&Bruno sprang, rev och slet i varandra läänge. Sen tog Julle helslut, och grävde gropar som en tok för att svalka sej i. Det var en trött kille jag släpade runt på de resterande 6kilometrarna. Vi fick svalka vid hundbadet, och pausa på bryggan i solskenet. Bruno hade kunnat fortsatt leka i några timmar till - typiskt rasen kanske.. haha ;)


Vissa är smidigare än andra haha :D

Fast nog hörde jag en uns av förvåning när Brunos husse talade om hur lätt Julle var i kroppen och om hur smidig&snabb han var :) Det värmer i goldenhjärtat. Tänk vilken tur att jag fick en spinkis till showgolden.

Nu väntar en ruta för uppletande innan Lovisa med hund entrar huset. Det är föräldrafritt i hemmet till på tisdag :D haha, så extremt galet gött!!!

Nu blev det ett inlägg utan att jag nämde lillasyster ju.. men jag funderar, planerar och längtar efter den valpen varje dag.. om någon missat det :D och nu är dessutom mindre än en vecka kvar haha!

Ha det bra!

fina du.

Idag har jag tagit tag i Julles päls. På nästan fyra månader hinner den förväxa helt kan jag tala om. Men några timmar senare så är han snygg igen :D Det blev pinasmt mycket päls på marken faktiskt, men jag pep därifrån illa kvickt. Det var många som passerade och som inte sa något om att jag skräpade ner så det kanske kan gå bra ändå. Vi var allt ute i skogen trots allt. Men på en parkbänk på allmän plats :/

 

Vi passerade grisar och lamadjur på ditvägen, och det är så intressant tycker Julle. Men han behärskar sej så fint och sköter sej alldeles ypperligt. Lamadjuren ville nästan hälsa, medan grisarna snarkade sött i gräset och inte lyfte ett ögonlock när vi passerade. Dessutom kom två storvuxna hundar framfarande när vi var mitt i klippandet. Ena morrade högt på avstånd och den andra var ända framme, men det gick så bra så :) ägaren var riktigt trevlig, och Julle var endast lekfull, snäll och lugn.

 

På hemvägen gjorde jag en ruta för uppletande, med fyra föremål. Precis som igår så la jag belöningen i en skål några meter bakom oss. Igår försökte han sej på att komma in utan föremål och stod och tiggde om ett varsågod, men idag hade han förstått att man måste ha med sej en av sakerna för att få godiset. Det funkade såå bra, och han hade sån fart och sånt engagemang. Mer sådan aktivering blir helt klart famöver :D Att Julle gillar't är värt hur mycket som helst!

Ha det bra!


RSS 2.0