30 mars

Minnet är lite sisådär. Var tvungen o gå tillbaka o kika på när jag senaste skrev o vad tusan jag gjort sen dess.

I söndags var det hundträning som gällde med rallygänget. Fokus på konövningarna, tysksvängen o liknande. Till en början en seg hund, delvis en för taggad hund, frustrerad hund vid shejping osv. Han kan trots detta sköta sig riktigt fint, och skulle kanske kunna klara sig ganska fint på tväling även då han (jag) vaknat på fel sida. Men när man vet att han kan bättre blir det hela lite jobbigt. Konövningarna är den allra största utmaningen för vår del. Att ofkuserat gå slalom mellan koner utan att slänga blickar på dom är ju skitsvårt.

Älskade du!
Vi har börjat på ett nytt ligg också. Julius ligg ser ut som så att han sätter sig ner, lägger ner ena tassen och tillsist den andra. Det skall vi ha kvar, som kommenderas ligg. Men vi ska ha ett nytt (kommando oklart) som betyder släng ner framtassarna (ungefär som buga) och sen bakkroppen :) Vi måste bara träna lite mer!

En joggingrunda igår. Grabben ville inte följa med. Jogga i koppel :O Pyttsan heller. Lös gick finfint, men den sista koppelbiten blev med andra ord gaanska jobbig. Att släpa 28kg som drar en baklänges och samtidigt försöka komma upp i bra hastighet är tungt. För övrigt ligger på 180 i puls rakt igenom vilket känns lagom. Dessutom gick det så mycket lättare nu andra gången :D
Idag har jag varit iväg o jobbat mitt första pass på donken. Jävlar anåda vad svårt det var. Man ska ta beställning och servera på under 60s. För mig tog det 2min, och då hade jag en annan som hjälpte mig plocka ihop beställningen. Plugg på knappar och liknande blir innan löradg då jag kör nästa pass.. Julius fick pass av mormor under kvällen vilket hade gått skitbra!!

Nu ska jag sova!

första.

Veckan har bestått av många långisar, och endel träning. En timma tsm med Sara och några pass härhemma. Mitt tidigare"problem" var att grabben var en aning seg o omotiverad. Jobbat som tusan på det o nu är det tvärt om. Taggat i bott vilket leder till en massa slarv istället. Lagom är bäst, så nu gäller det att hittar rätt för oss :) Blötfoder som externbelöming, är tydligen föör mycket.

Nåja, fart&fläkt skare va.

Igår var vi iväg till k-hamn för träning med rallygruppen, och käk på restaurang för människorna :) Vi tog tåget dit o det gick hur bra som helst. Han la sig ner under vissa perioder, flåsade inte alltför överdrivet och var väldigt skötsam. Han imponerade också på mig under prommenaden till träningsplatsen med sitt exemplariska koppelgående. Han fixar nästan alla situationer tillsammans med bara mej såå bra nu. Nu gäller det bara att han ska fixa det lika bra när vi prommenerar med fler. Vilket han gjorde jättebra den lilla biten vi spatserade iväg nästan hela gänget. Tumme upp!

Restaurangbesöket var kanoners ;) Kul med lite icke hundaktiviteter tsm ibland med.
Träningen gick dåligt, men också bra. Övertaggad^8 voffse som tappade behärskningen. Han var lycklig, han var mån om att hela tiden göra rätt och han var jävligt lekfull. Men en liiten aning för mycket av det goda. Dessutom  tog han fel skål då jag skickade honom mot hans belöning o lyckades på så vis sätta i sig flera deciliter av Kosmos finskurna falukorv. Korvbitar sprutade iväg runt omkring honom medan han frenetiskt kämpade för att lyckas få i sig så mycket som möljigt på kortast möjliga tid. Knasbollen min, men är man en golden så ska man va matglad. Finfin stadga, finfin kontakt. Roligt hade han, och det är väl ändå det viktigaste, finslipandet tar vi en annan gång. Godingen!

Första springrundan för året avklarad. Förra året satte jag igång den 25januari, men i år hittade jag inte den motivationen. Vi får se vad det blir utav det hela, om vi kör på hårt som förra året med 2-4ggr/vecka eller om vi bara kör när vi har lust. Det spörs. Innan klockan var 08.30 var vi hemma igen efter 4,7km löpning+ 1,3km uppvärmning i form av gång, härlig start på dagen kan man säga. Grabben knatade på fint, men det skulle ju inte skada om han höll sig framför mig och motiverade mig lite extra istället för att springa bakom. Lös var han, så det kvittar. Men ändå.
Idag SKA han klippas :/ och jag ska plugga.


Något i stil med den här frisyren önskas. Det lär ta ett tag då han ser ut som en förväxt pälsboll just nu.


Ha det bra!

sammanfattning:

Torsdag: 2,5h ute i den skinande solen. En runda som vanligtvis tar en timme kortare ;) men i gott sällskap av Sandra drygade vi omedvetet ut på tiden.
Riktigt riktigt bra träning på kvällskanten också. En något för het kille, men skitbra för mej att lära mig hur han ska tränas i sådana situationer. Korkorta pass, tre repetitioner o burvila emellan. Massor med lagom lek och en kanonfin bana på fem skyltar som avslut. Gårdagens träning har gjort susen!

Fredag: Endast en koppellångis och inte mycket mer. Spring i ny skogsdunge på kvällskanten och mys i soffan.

Lördag: Underbar långis i det kanonfina vädret. Ett par timmar som sprang iväg och en gosse som imponerade. Lös som kopplad, lugn som uppspelt. Härlig nu runda som ska prommeneras oftare.

Söndag: Träning med klickergänget. Fokus på fot + svängar och ligg-momenten. Gick finfint måste jag säga. Han har så lätt för att koncentrera sig och håller fokus så jävla bra, älskade pingla. Ska jobba mera på uthållighet i fotträningen, det gjorde vi idag och det gick framåt. Upptäckte en ny favoritbelöning också. Blötfoder på burk, mumma sa gossen som ville tugga sönder hela externbelöningslocket.

Plugg väntar. Har skjutit en uppgift framför mig läänge som dessutom ska var inne på torsdag :(

Ha det bra!


dubbelt upp.

Biologiprovet är äntligen över. Kort dag i skolan, likaså imorn :) Härligt!!

Efter skolan mötte vi upp Sara o Dagmar för ett träningspass. Han gjorde en fin uppvärmning, och enligt Sara en fin bana. Samt en halvbra bana. Vi ville bara testa på om voffsarna kunde hålla ihop hela 15 skyltar. Och det ska han nog fixa bara jag blir säkrare på vad allt betyder, och på bra underlag. Sittmomenten kördes igenom, och de gick bra. Men jag har en lista på saker som ska tränas på.
Koppelprommenaden tillsammans gick däremot halvbra för Julius. Han drar ju ruskigt sällan, men man märkte att han gick för sej själv och inte riktigt med mej :( Såfort de lämnat vår sida var han klockren, och likaså över byn när vi spatserade tillsammans med ida&sandra. Bussturen gick också fint. Märkligt att han inte kunde gå lika klockrent brevid Dagmar. Men nästa gång gillt.

Hemma fick jag några timmars projektarbete gjort och kände mej riktigt nöjd. Så med humöret på topp drog vi ut på ett 30min träningspass gossen&jag. Och jag höll mej till det planerade schemat :D När det gäller stadga av vanlig form är han riktigt duktig. Att sitta kvar trots hundar, människor, godisar eller bollar som flyger funkar fint. Men att sitta kvar när matte är tyst och tittar på honom är ju skitsvårt. För då tror han att det är fel om inte belöningar kommer hyffsat snabbt, och vipps så erbjuder han något annat beteende. Men på kvällspasset gick det framåt, mycket. Både ligg och sitt i olika positioner. Massor med lek också! Att träna gubbis ger en verkligen en energikick, härligt!

Jullis sover. Och jag med strax.
Ha det bra!

15 mars

Oj helgen gick visst fort, och likaså starten på denhär veckan. Vi började vår ledighet med en riktigt härlig tur i lördags. 2,5h ute i det mulna vädret, men skogsspring, spring på isen, lek med voffse och uppletande av tre föremål i skogsdunge. Finfin lördag. En mysig kväll hemma hos Lovisa på det så var dagen fulländad.

Samkordinerade framtassar var det här.

Söndagen tillbringade vi tillsammans med rallygänget i Kristinehamn. Numer har vi en planering som ska följas och tränas efter framöver :) Dessutom lärde jag mig att buren är ett plus när vi åker iväg och tränar. Killen har skitsvårt för att skilja på täning och vila annars, vilket gör honom trött av att gå och koncentrera sig hela tiden.

En av de få bilder som merparten av gänget iaf är med :)

Åsså sötisen Teja.

Idag är det tisdag. Vi skulle varit iväg o tränat med Sara och Dagmar under dagen, men antagligen kör vi imorgon istället :) Ska se om jag kan få ihop lite planering för det passet innan.
För övrigt har jag varit på en jättespontan anställningsintervju för McD. Får väl se vad det bir utav det, men vore perfekt med ett extrajobb under vår och höst. Helst iiiinte sommaren tack, vi ska ju till Norge!

En långis i skogen med Lovisa o Alice också. Den började dåligt med att gossen stod o käkade något läänge. Jag tappade humöret och skrek på honom (gjorde aldrig ngn inkallning så skyll mej själv). Men resten gick fint. Han var duktig. Gick dock kopplad delvis där jag vet att rådjuren håller till som mest.

Nu tuggar han ben, och jag ska fortsätta plugga om hjärnan som jag aldrig lär bli klar med.
Ha det bra!


äntligen helg.

I tisdags gick vi en lånigs med Lovisa&Alice igen. Koppleprommis i stort sett hela, svinkallt och en jätteduktig Julius. Han fixade det såå fint. Hoppas detta fortsätter så bra. Alice höglöpte vilken fick min lille kastrat lite ur fokus någon gång, men även det klarade han skitbra :)

I onsdags gick vi en långis själva, och efter det körde vi lite kvällsträning som jag har film på. Helt okej resultat tycker jag. Älskar den flamsiga och snubbliga atityden, och positionen duger gott&väl för en rallylydnadstävling. Kan tillgga att jag låter tjatig på gubben i filmen. Men eftersom han så gärna vill in i buren och lägga sig för att få sina godbitar så måste jag ropa på honom för att han inte ska lägga sig. Gör jag inte det ligger han kvar i buren läänge innan han prövar något nytt vilket känns oscysst. I slutet sparade jag en liten snutt på en glad Julius som hälsar på pappa. Propeller till svans, en konstant gapande trut och en ålande isbörrnskropp. Jag gillar't.


Igår var en lång dag för gossen. Vi började med att ta tåget till stan där han sedan skulle tillbringa dagen hos bror. Han gick på tåget helt själv, han skötte sig på tåget och han gick som en dröm i kopplet över torget och över stan. Samma visa hem, men då tog vi bussen. Härligt att han klarade dagen så bra!! På kvällskanten tog vi en tur till mormor där vi satt o babblade bort tiden. Julius bjöds på falukorv, rån och bulle haha.

Oså idag är det äntligen helg. Haft en tung vecka i skolan, så nu ska jag slappa järnet i helgen och vila ut med mina finaste. Vi är nyss inkommna från en långis ute på isen, med massa lek och stoj. Clown är väl det minsta man kan kalla honom. Gör mej dock påmind om att det finns saker vi måste träna på för att vi ska ha ännu trivsammare prommenader, så nu får jag verkligen ta tag. Att lystra på sitt namn till exempel. Han är ju inte naturligt lyhörd för fem öre, och även om jag kan kommendera så vill man ibland bara ha ett ord som betyder kika hit. Samt stanna/halt som jag vet är riktigt illa emellanåt. Vi stör ingen annan för fem öre, men ibland vill man själv känna att saker sitter perfekt.
Hur som, bjuder på två bilder på min guldgosse:

Ha det bra!fullt ös

Jobbig helg, kan man säga. Jobbat fredag, lördag och söndag 13h/dygn i snitt vilket har tagit på orken. Julius har varit ensam hemma betydligt mer än vanligt, men han verkar ha tagit det ganska bra. Hela familjen har om vart annat tittat till honom, tagit ut honom och varit hemma några timmar då&då.

I lördags backade jag upp bilen på baksidan så att han skulle kunna ligga i bagagen med öppen lucka och titta in på mej, men nix det passade inte. Gläffsande om vart annat så tillslut körde vi hem honom istället. Dessutom försökte sig Susanne på att ta med honom på prommenad, och han följde gladeligen med främlingen men de kom inte många hundra meter innan gossen ville tillbax. Korkade goding. En sju kilometare på lördagskvällen för att rensa hjärnan fick avsluta dagen.

Själv ser jag ut som faan själv, men det är ruskigt svårt att inte tycka att gossen är söt på den här bilden :) 7månadersbuse med gigantiska öron.

På söndagen tog vi en paus vid ett-tiden och mötte upp vårt härliga gäng på IKEAparkeringen för lite rallylydnad. Fotgåendet med externbelöning på schemat, något som vi alltid kan träna mera på. Att gå mot externbelöningen utan att slänga några blickar emellanåt var visst svårt för lille Julius. Underbar soligt väder hade vi dessutom!!

Idag har jag studiedag :) Härligt, och den har ägnats åt några timma projektarbete. Mitt på dagen gick vi en sväng över isen med Lovisa&Alice. Gossen var sprallig. Och skötte sig bra i kopplet på grusvägen hem. Lite krångligt att behärska sig i början, men det tar sig fintfint.

Nu ska jag ta ett varmt bad och därefter lägga mig och läsa min bok som är skitbra just nu. Imorn ska jag träffa Hans på studiefrämjandet så att vår rallylydnadsgrupp ska få våra böcker snart.

Ha det bra!!

soligt?

Soligt väder väntades, enligt väderleksrapporten. Men icke! Riktigt tjock, tät dimma och ganska kallt. Men vi trotsade det dystra vädret och tillbringade fyra timmar ute på Vänerns is.

Julius började med att totalskälla ut en stor, skäggig gubbe iklädd världens största flytoverall. Han skulle busa med gubben, vilket resulterade i en skällade Julle som inte vill närma sig karln. Ute på isen springer han iväg. Lååångt ut i dimman. Jag vågar mig inte på att ropa inkallningssignalen, utan ropar alla andra ord jag kan komma på. Och ja, han kom tillbax när han var klar. Jag borde borde borde testa inkallningen på så långt avstånd så jag iaf vet om den fungerar.. men samtidigt vill jag inte misslyckas.

Hur som helst får jag kommentaren av bror (som för övrigt endast träffar Julle några ggr/månad och dessutom inte "känner" honom för fem öre. Att som hyffsat okänd person slänga sig över Julle och morra, om än på lek, det gör man bara inte om man förstår något så litet av vad som kallas hundsspråk). Hur som helst säger han: Julle blir fan bara olydigare och olydigare. Det var bättre på den tiden du tränade lite med honom.

Slag under bältet. Fy faaan vilken kommentar att slänga ur sig när man själv till hundra procent gör exakt raka motsatsen av vad jag säger att han ska göra för att Julle ska lära sig av situationer och dessutom när jag det senaste halvåret tränat mer med Julle än någonsin. Den kommentaren grävde sig så jävla djupt, och jag kan fortfarande inte smälta den.

Utöver dessa två incidenter så skötte han sig kanon. Tragglade lite koppelgående vissa delar med mkt störning iform av far&bror ett femtital meter framför oss på varsin spark. Inkallningar som satt som smeck och ett riktigt riktigt gott uppförande då han frivilligt, lugnt och tyst hälsade på några främlingar. Jag älskar honom iallafall, som fan också!


Nu ska vi lägga oss under täcket och mysa. Ha det bra!

 

 

 RSS 2.0