Sammanfattning:

Lördag:
Julius var med mig på fotboll hela dagen. Sista bortamatchen. Det ösregnade så i över 1,5h satt vi i en buss och bara funderade på om det skulle bli någon match. Men det blev, ca 10mil bort.
Stolt matte var vad jag var efter dagen..Han skötte sej kanonbra i bussen för det första. För det andra var han klockren när han passerade en galen jämthund och en lekfull tollare, passerade bara vid sidan och tittade på matte - underbara du. För det andra fick han vara lös nästan hela tiden. Han strosade omkring läng planens långsida med oss. Bästa lille knubbeplutt!!

Söndag:
Tog vi en låång prommenad längs lite nya olika stigar vi fann. En snabbtitt på fiskefestivalen som härjade i byn. Det var ruskigt mycket folk, men han skötte sig fint min gosse.
Därefter mera prommenad då vi glömt nycklarna. Lite titt på fotboll innan vi prommenerade hem. Spåret som var tänkt att hinnas med under helgen uteblev visst :/
Måndag:
Skola för min del, ända till 19,00 som vanligt. Julle fick dock flera timmar i skogen med mor&far i form av svampplockning. Han hade varit väldigt aktiv, alert och duktig.

Tisdag:
Hem från skolan, släng i sej en macka, packa in hund och åk på kurs. Julle hade varit en heldag vid sjön och fiskat med far&de andra gubbarna. Han hade varit jätteduktig (så jävla kul när pappa kommer hem och berätta för mej vilket otroligt underbar hund jag har.. jag gråter .) Kursen är en riktig höjdpunkt på veckan tycker vi :)
Burlekar och skvallerträning på schemat och jag känner mej väldigt motivarad.
Julle var sliten efter alla timmar av motion och det märktes. Han blev lättare frustrerad och tog till skall när skallen inte riktigt orkade. Men vi köre på, lite enklare än vanligt, betydligt högre belöningsfrekvens och lite mer gos än lek. Mer action blir under veckan vill jag lova :D
Skallerträning ska köras på både hund&katt, definitivt. Och den här gången ska jag inte tappa stinget halvvägs.

Nu ska jag slänga mej i läxböckerna igen! Fy bubblan vad ett lov vore välkommet..
Ha det!

Fräs under sulorna

Det var vad grabben hade under dagens skogsprommaned. Anåda vad han tog i. Fnatt efter fnatt efter fnatt. Det värmer verkligen att se, lycklig så in i bomben..

Den här sammanfattar bra tycker jag. En gammal skitbild från i påskas, men va fasen ;)
Inkallningen satt bra. Flera grymt lyckade, med en oerhört alert och pigg lekJullis!! Den första inkallningen gick dock åt skogen, jag vet faktiskt inte vad som hände. Men den glömmer vi efter alla lyckade som efterföljde!!!
En svampplockningstur väntade också, men vädret satte stop för det idag. Julius låg dessutom som en padda på köksgolvet, det får bli en annan dag.

Lite shejping väntar närmast, sen ett besök hos några släktningar!
Ha det bra :D

Min lilla älskling.

Han har varit duktig de senaste dagarna. Haha, som om han inte brukar göra det min lille prickfria guldgosse!
På tisdagen var Julius med pappa ute i skogen och plockade svamp i 1,5h. Julius hade fått syn på något djur och suttit och spanat i fleera minuter utan att röra en fena. Pappa sa att han blev rädd för han höll sig nära hela vägen hem och blickade reserverat in i skogen med jämna mellanrum. Stackars liten fis.

Därefter åkte jag och Julius på klickerkurs igen. Denna gång var det innomhus vilket var superskönt tyckte jag. Lite småhalkigt golv för Julius men till skillnad från hemma gick det riktigt bra. Ni ska se honom här hemma när han ska runda en hörna mellan köket och hallen. Han spänner sig rejält vilket gör att han fäller ut klorna och då blir det ju skithalt. Tur att man kan lyfta korven för annars skulle stackarn bli ståendes i köket ganska ofta. Ska dock tillägga att det allt som oftast fungerar bra :) Det är mest vid lek&träning haha.

Inkallning på schemat igår. Gossen skötte sej som en stjärna, ordagrant. Han grejade varenda en, trots extrema störningar för lillfisen. Han åt godis ur hand, han blev matad, han letade själv godis på golvet men kom som ett skott vid vajre signal. Efter alla miljaders miljarder positiva inkallningar är vi fasen värda detta, älskade älskade Jullebulle!!!


Idag har han varit och fiskat med pappa hela dagen. Tänk vilka sköna dagar de har emellan allt jobb :)
Han har varit lös hela dagen och pappa var alldeles upp i lågor i eftermiddag när han kom hem, för att Julius hade varit så duktig. Han hade liggit vid pappas fötter och tittat på, suttit brevid och kikat på de andra fiskarna, hälsat på en hanilsk goldengubbe på 10år (Julius gick dock bra, som alltid :D ), ätit köttbullar hos den andra hundens husse osv osv. Älskade pingla!!

Nu ska Julius få mat och jag ska resa mig från denna stol för första gången sedan klockan 14.00. Har nämligen suttit med läxor här, så nu väntar idol efter Julius prommenad :)

Ha det bra!

film

Igår var jag på valpträff :) Alltså ingen valpträff med Julle utan springertiken Iris valpar som numer är över året.
Det var så himla skoj att träffa alla igen, eftersom jag ändå spenderade så mycket tid med dem när de var små.
Jag kan meddela att det var full rulle på gården med 8 springrar och en goldentant.
Roligt värre!

Julius fick leka av sig även han i slutet. Då kom mamma&han och hämtade upp mej och kvar var då 4springarar och tanten såklart. Tror ni han var lycklig när han som enda gosse sträckte ut längs gräsmattan med 3tikar varar 1 i hölöpet som jagade honom vilt. Ni skulle sett honom XD Han hade ett självförtroende som hette duga!


Idag började dagen med en låång sovmorgon. Därefter ett pass slamomträning igen och idag gjorde gossen framsteg. Vi kan snart sätta ihop det hel, men bra mycket mer flyt skulle behövas. Jag ska fråga experten på tisdag.
Här kommer i alla fall en liten film på hur vi låg till imorse. Faktum är att jag redan här börjar tjuva med att sätta ihop det. Jag ska klura ut om vi är riktigt redo för det än innan jag kör så på allvar. En lite morgonseg Julle dessutom, men vad fasen gör det ;D

Därefter 2 timmars svampplock i skogen. Julius härjade bra, medan vi hittade 2 papperskassar med trattisar, och då lämnade vi hälften kvar i skogen. Helt sjukt mycket svamp!
Julius och jag spenderade några timmar hos min vän Sandra, och nu ska vi strax följa valvakan. Jag ska även hinna packa till både morgondagen och tisdagens kurs, och massa annat också!

Ha det bra sålänge!

slalom

Dagen har bjudit på skola såklart, och nu sist en långis i skogen.
Grabben fick sträcka ut ordentligt och härja ur sej lite energi. Under nixen körde vi 4st korkorta shejpingpass såklart med slalom mellan mina ben fotfarande. Det blev en ruskig framgång. På höber ben går han numer igenom hela och vänder upp mot mej som jag vill, men på vänster låste det sej totalt. MVi ska se om jag kan rätta till det lite senare under dagen. Han var alert och arbetade aktivt utan att skälla :) Det går verkligen verkligen åt rätt håll när det gäller frustrationsskallen i de sammanhangen, de finns knappt längre. Yippie :)

Nu ska jag köra en riktig myskväll med poprkorn och film med familjen&Lovisa! Härligt värre efter denna hemska vecka!

Ha det bra!

Kurs

Jahapp, igår var det kurs igen då :)
Julius&mitt trick som vi skulle lära honom blev slalom mellan mina ben. Egentligen är det inget trick jag är sådär jätte förtjust eller imponerad av, men jag kom för sjutton inte på något annat ju..
Och hur gick det då? Mja, helt okej men inga sensationer så. Jag hade en bedrövlig tajming och klickade fle endel så grabbens fel var det verkligen inte. Vi har jobbat vidare lite här hemma, och en riktig framgång blev det förut, men vi får se om den sitter fortfarande!


(Julius med en dejt på goldendagen.)
För övrigt skötte han sej okej på kursen. Det var mest innan när han fick hälsa på några hundar som tutan sätter igång. Han klarar helt enkelt inte av att hålla igen munnen när han blir bussugen, men det går ju över snabbt. Han låg tyst och stilla och tittade på de andra ekipagen när det inte var hans tur, och han arbetade ruskigt fint när vi körde. Han erbjöd en hel del utan att tappa tålamodet och brista ut i frustration så jag är stolt över gossen.

Idag har vi gått en långis  i skogen. Det var menat att bli en power nix men jag vette tusan om man kan räkna det till den kategorin. Det blev mest såsa omkring, köra  vårat shejpingpass någon gång samt slunga iväg boll så långt jag kunde :)

Nu ska Julius få mat, rastas och sen ska vi se på Idol :) Och nu ska vi träna i reklampauserna som vi blivit beordrade!! Ha det bra!Julius

I söndags bar det av mot skogen för svampplock och diverse skogsaktiviteter tsm med mamma och Julius såklart. Han sprang på bra i den blöta marken så det blev ett riktigt pass för gossens lille kropp. Han hade ruskigt kul när vi körde kurra gömma med honom båda två. Ett tag skickade vi honom mellan oss med ett stoort avstång och endast kontakt på telefon. Det är till att vara vågad :)

Ett stycken ca 700m långt personspår fick han som han klaradet ganska fint. Delvis var det perfekt och delvis rätt kasst. Men han hittade slutet ;)
Även två stycken rutor med uppletande kördes med 4 fynd i varje. Han hade väldigt bra fart både in och ut, samt sökte ruskigt ihärdigt trots att det emellanåt tog ett tag att hitta. Min duktiga lilla plutt.

I måndags fick Julius dock en vilodag från sin matte. Jag har ju som tidigare nämt låånga dagar då, hemma lagom till 20.00 så då blir det bara mat, rastning och sen sova i princip. Men en långis i skogen fick han av pappa. Han hade sprungit på bra, men inte riktigt härjat loss som galningen kan göra ibland.
På kvällen bjöds det på ben!

Idag ska vi på klickerkurs ikväll. Det ska bli kul. Dock måste jag åka tidigare för att hinna köpa en klicker, min försvann i skogen :(

Ha det bra :D

Goldendagen!

Idag har jag, Julius och mamma varit på goldendagen. Massa aktiviteter såsom apportering, tipsprommenad, lydnad, 5-kamp och utställning fanns men vi var bara åskådare. Jävlar vad imponerad jag blev av apporteringen. Hundarna var så jäävla alerta och klarade varenda jävla övning så enormt snyggt. Dirrigeringarna och markeringarna :D jag dööööör! Jag VILL ha en jaktgolden, det som får mej att tveka är att de kanske är lite väl flamsiga och energiska? :/ I träning javisst, men det kanske blir för mycket i vardagen. *jag drömmer*

Julius skötte sej klockrent, sökte massor med kontakt och träffade massa häliga artfränder att ståja runt med. Att han är vackrast av dom alla råder det verkligen inga tvivel, även om många jaktisar var gudomliga.

Det som imponerade mej mest under dagen var att man inte hörde ett enda litet tjaffs. Huur många hundar såg man inte som halv slet sej eller ploppade fram till andra hundar, sånt händer ju hela tiden på såna där tillställningar. Inte ett enda tjaffs på hela dagen! Julius fick besök av måånga guldisar, allt från valpar till stoora hanar, det enda som hände var att han vifta på svansen, om den inte redan viftade (vilket är troligt XD).Snacka om en välsinnad ras!

Imorse gick han 5km i skogen med pappa så han var alldeles lagom under dagen. Nu har vi just kommit in efter några upplet i skogsdungen utanför knuten. Först gjorde jag en ruta sär tre fynd var utlagda. Det ena såg han när jag slängde ut, de andra var gömda. Han skickades ut, och trots att han var seg efter dagen hade han jättebra fart ut, sökte på fint och kom in snyggt. I sista skicket fick jag tvåggr ta in honom igen och skicka om då han var helt fel ute *tänk om vi kunde dirrigeringar*. Men tredje gå¨ngen gillt och han gick ut helt rätt min guldpojk.
Andra rutan klarade han själv. Det andra fyndet vlåg lite knivigt till i jmf med hur jag brukar placera dom men han fixade det min älskade valp.

Nu ska jag iväg medan Julius ska vara ensam hemma en stund.
Ha det bra!

glad glad glad

Vilken entré vi gjorde på kursen i tisdags :)
För det första åkte jag på tok för sent och fick till och med köra för fort vissa sträckor. Vi kommer springandes till cirkeln med ekipage, Julius galopperandes en meter före mej. Ni kan ju gissa hur det lät när han var så tokuppspelt samtidigt som labradoren brevid leker med sitt koppel, han blir ju skitavundsjuk. Anåda vilken trut han har min lille. Ett glädje-utfall mot bästisen Specs också. Folk måste tro att jag har en mördarhund, men jag hoppas dom får se vilken ängel jag har så småningom :D

Kursen i övrig gick bra. De flesta övningar har vi redan klickat fram, men kontakten går ju alltid att förbättra :) Han gjorde bra ifrån sej, men vi behöver träna mer på bland annat att lystra till sitt namn i sådana situationer, i skogen är ju en annan femma.

Igår gick vi 7km powewalk igen, och shit va skoj det är! Julle sköter sej fint. Mestadels i koppel igår, men han fick lukta av sej ordentligt lös vissa sträckor också. Hans andra spela-över-av-glädje grej blev när pappa åkte förbi oss med bilen, stack ut huvudet genom rutan och tjöt&hade sej till Julle. Ni skulle sett gossen, han såg ut som tjuren Ferdinand när han precis satt sej på getingen, mitt på storgatan. Det var bara att stå där i några minuter och låta gossen lugna ner sej. Underbara gossepojk. Vi älskar dej lika mycket!!!

Även idag gick vi 7km powerwalk, denna gång i skogen så grabben skulle få ut lite mer av det hela. Han sprang på bra, och skötte sej fint. Nu har han just fåt sin kvällsmat och varit ute en dryg timme. Jag hade tänkt att lägga ett spår till morgondagen då jag slutar tidigt, men tiden försvann vist. Vi kanske kör lite upplet innan gästerna kommer då :) Vi bakade cheescake jag och Julius förut, han satt nämligen brevid mej exakt hela tiden. Diskade alla bunkar och var ett perfekt sällskap. Nu ska vi se idol!

Ha det bra!

bästis

I söndags gick jag&Julius i samma skog som dan inna, dvs kring bhk. 1h och 40min denna gången. Jag var lite slö sen gårdagen men Julius sprang på bra och härjade. Ett bra upplet, ruskigt bra med lek och en alldeles underbar gosse i övrigt blev det.
Därefter åkte vi på en skitbra fotbollsmatch och där bjöds det på korv och gossen som vanligt. Inte undra på att han älskar att hänga där ;)
Väl hemma rensade jag bland mina träningskläder och fick ett ryck. 7km powerwalk blev på kvällskanten innan vi somnade brevid varandra.Desto mindre bjöds det på igår då jag började skolan 8.30 och slutade 19.00. Grabben var dock och plockade lingon i några timmar med pappa, samt tog en cykeltur på fotboll igen. Själv mötte jag upp honom vid planerna och hujedamej vilken sprätt det blev i de små ulliga benen. Älskade älskade gossepojk!!

Ikväll ska vi iväg på klickerkurs. Det ser vi båda fram emot :) Grabben har laddat upp här hemma med en massa slöande, så nu jädrar!!

Ha det bra!

Rejs

Nu är vi just hemkommna från ett pass i skogen. I 2 timmar irrade vi runt kring bhk och hittade hur många nya fina stigar som helst. Vi hann ju inte direkt prova alla, men några. Och där ska vi verkligen gå oftare. Bil krävs ju för att komma dit, men det har vi ju oftast hemma :)

Det blev ett riktigt pass för grabben idag för vi gick fort vill jag lova. Upp och ner för ravinerna i en jädra fart.. Tungt av blötan också. Jag slutar aldrig förundras över hur in i helsike smidig han är? det kommer jag nog aldrig komma över. Dessutom hade vi så oerhört kul. Han bjöd upp till mängder med lek och var ruskigt lyhörd.

3st upplet lägs vägen och fy bubblan vilken rackare :) Ut i en jädra fart, en noggrannt och ihärdigt sök och en jädra fart in precis som häromdagen. Ibland kan han tröttna i söket om han inte hittar efter några minuter men nu höll han på länge. man ser verkligen glädjen i honom när han hittar den :) Och direkt till mej med världens skutt. Tack baklängeskedjing!!!

Ful bild jag vet, men kolla gossen XD Man kan inte ägna en sekund åt någon annan utan att han blir svartis :) Höga proterster!

Kvällen tillbringas i staden, då bästis fyller myndig. Nu har jag höga förväntningar på kvällen, medan Julle såklart ska vara hemma han. Ett märgben är han värld efter den ruskigt roliga prommenaden idag.
Ha det bra så länge!

klick klick

I tisdags började vi en ny kurs :) En klickerkurs för Sara Moll som vi tränat med lite förut och första passet bestod av teori, så Julle fick vara hemma han. Det kändes väl som teorin var rätt bekant med repetition är alltid bra. Nu ser jag ruskigt mycket fram emot detta. Han ska få bättre stimuluskontroll, jag ska försöka jobba bort frustrationen som med jämna mellanrum dyker upp och jag ska framförallt nå målen jag sätter upp. Hur många miljoner beteenden har vi inte som är halvklara!!!

Det verkar va ett roligt gäng :) Nu ägnar jag en vecka till att klicka för allt allt och allt. Det är ruskigt kul att se hur gossen själv utvecklar beteenden och formar dem. Oavsett om jag klicker för allt så tar han alltid in på något spår som slutar med något helt nytt. Han är begåvad min Julius.

En för jävla kul kväll ute på ankan på onsdagen och Julius blev omhändetagen av resten av familjen.
Torsdag: Prommenad tillsammans med Lovisa och hundarna Sally&Alice. Alla tre hade en sån jädra energi att det var helt sanslöst, anåda vad de härjade. Julle hade för en gångs skull riktigt kul med lille Sally. Annars brukar hon hålla sej på egen hand och inte vara intresserads men nu var de ett riktigt busgäng alla tre.

Gammal bild från förra året på gänget. Nu ska grabben och jag ta oss en lång prommenad någonstans. Frågan är vart, jag är så oerhört trött på samma gamla rundor nu. Får försöka hitta något nytt :)

Ha det bra!

RSS 2.0