october.

Lite träning här&där men inget speciellt har blivit av.
Motion i vanlig ordning med är härlig gosse. Under förmiddagen låg han ute i skogsrisen och knaprade på något gott. På mattes kommando kommer han inlevererandes med en stooor höftkula med tillhörande lårbensrester.
Lätt att det var älg. För det fick gossen ett halvt grisöra som jag lyckligtvis stoppat med mig. Härligt, för han blev lika glad för det än för höftkulan :)
Inte första gången vi hittar något sliskigt. Jag fasar fortfarande för den dag han kommer in med någon människorest, hoppas man slipper något sånt :D
Idag apporterade han däremot inte, lite märkligt tyckte jag, men men på kommando klarade han det galant!

Igår tog vi med oss grannterriern Sune på en långis. Julle ruchade lös i skogen medan Sune satt fast i Julius gamla valpsele+spårlina. Dom fullkomligt äälskar varandra. Härjar som galningar, och Sune blir ruskigt frustrerad av att inte hinna ikapp snabbe Julle med de så korta benen. Haha, härliga pojkar!
Sen måste jag bara skryta om Julius. Han var klockren i kopplet. Var följsam, frågade om lov innan han ville nosa, och höll sej nära hela tiden. Bra gjort tycker jag med tanke på att bästisen hela tiden sprang några meter framför (längre koppel) och härjade i dikena. Duktig bästis!

I eftermiddag har hela familjen varit och hälsat på nyopererade bror som behövde lite umgänge. En jävla massa fikabröd och mycket glada miner som alltid i hans sällskap. Julius har slickat massor med skålar och blivit ompysslad som vanligt, alltid i centrum, det är Julle det :D
Nu knaprar han märgben, medan jag ska slänga mej framför en film. Trött i bött efter grådagens krogrunda och Julle efter allt fikatiggande.
Ha det bra!!

wiihoo!

Vilket dygn vi haft :D
Men först: Jag har gjort en liten lista på saker och ting jag och grabben ska jobba vidare med. Och vi har redan börjat intensivt.

Koppelträningen. Nog för att den i princip redan är klockren, åtminstonde i vardagliga situationer. Det är i lite mer uppspelta och ovanliga situationer som vi ska jobba mer med. Dessutom ska han gå oftare vid sidan. Det gör han aldrig annars utan får alltid gå som han vill då han har ett inbyggt sunt förnuft den gossen. Men mer sidanträning ska bli, det kan vara behövligt ibland.
Inkallningen
ska jobbas vidare med (såklart) den kommer vi aldrig släppa någonsin!
Lek ska vi göra i mängder.
Stanna kvar måste vi träna på. Det lärde jag honom när han var valp och har sen dess knappt tränat det alls. Han klarar det fint, men vi ska jobba betydligt mer på det. Framförallt i stående position, där är det jättesvårt.
Julle - funderar på att träna in att han ska reagera på sitt namn. Han gör ju inte det, om han inte är uppmärksam på mig (som i träing, inomhus, om han inte har annat för sej osv). Men jag har inte riktigt bestämt mej. Vi behöver det ju faktiskt inte då vi har kommandon som sitter. Men kanske ändå :/
Stanna i fart. Den sitter som ett smäck i hund/spring situationer. Men aldrig om det handlar om intressantare störningar. Inte så märkligt då jag aldrig belönar med annat än en liten fjuttig godbit. Där ska vi börja jobba på riktigt.
Förutom detta ska vi såklart shejpa vidare i maaassor och försöka att alltid ha lika extremt skoj som vi haft det senaste dygnet. Alltid!

Imorse steg vi upp vid niotiden och gick en timmes-prommenad. Lite grann i skogen och mestadels i samhället. Korta-koppel-träningen har redan börjat och det går kalasbra. Han förstod direkt vad som lönade sig och gick låånga sträckor med kinden vid mitt knä och var följsam till max. Massor med frågningar fick jag också, precis som vi ska ha det. En inkallning - klockren med härlig lek som belöning och tre perfekta träningspass innan jag åkte till skolan. Bästa Julius..

En timmas prommenad nu när jag kom hem, halva i skog och halva i samhället. 2 inkallningar varav den ena fick mej att gråta (av glädje). Massor med kamp/jaga boll som belöning. Och en grisörabit som han glatt käkade upp i mattes famn. Lite borstning också. Som framgår av bilden har grabben en mastig bakdel pälsmässigt, och den verkar vilja släppa just nu.

Lite träning återstår. Sen ska vi sjunka ihop i sängen och titta på någon film. åh just det, lite läxor innan det också. Men imorn :) Då jävlar får vi ledigt i hela 9 dagar. Sååå rättvist!
Här kommer dock en liten hålla-fast film från gårdagen. Det var inte riktigt tänkt att jag skulle lägga upp den här, så jag fjantar mej endel ;) haha. Just fasen. Har jag berättat att jag den senaste veckan lyckats träna Julle med hans foder tro.. I alla fall har det aaldrig gått under alla år med Julle då han spelar över totalt och inte klarar av något i det tillståndet. Men se :) här klarar han alltihop detta hihi. Det är anledningen till att han får rätt mycket emellanåt!!


det här ÄR julius.


Älskar't i bott. Sinnesstämningen när han gör den här manövern. Underbart gullkelig kombinerat med tjuvbusig. Älskade guldunge <3

Två dagar har jag tappar humöret och låtit det gå ut över Julius. För första gången på över 8veckor. Trodde jag kommit över den delen och att jag kunde behärska mej, men tydligen inte. Såå jävla besviken på mejsjälv att det finns inte, hur i hela helvette..

Första gången igår när vi stod i korridoren och väntade. En till hund anländer varvid jag ska ta med min Julle för att ställa mej lite längre inåt. Den andra hunden vill intensivt till Julle samtidigt som golvt är ruskigt halkigt. Julle vill inte följa med, utan visar stort intresse för den andra hunden. I ALLA sånna situationer vet jag så förbannat väl vad som är bäst att göra. Endera vänta ut kontakt och klicka-belöna, eller i som denna situation passat bäst att locka med honom bara. Helt odramatiskt! Men i stället tar kräket till mejsjälv tag i kopplet och släpar gossen på det hala golvet hela vägen bort till änden. Julle frustration växer och går (såklart) över i en jävla massa skall. Däreftet slänger jag ur mej ett riktigt fult ord. Låg vaken och vred mig hela natten, hur fasen kunde jag säga det ordet till den som ställer upp för mej mest på detta jordklot.

Som om det var nog. I morse på morgonprommenaden. En katt i sikte och tre ungar som cyklar förbi oss och ropar: hej Julle. Ingenting har inte skulle klara av, han är riktigt stabil i många situationer. Men han blev lite ofokuserad, katter är fortfarande en träningssak för oss, men att passera dom ens lösa är något problem. I alla fall börjar min irritation där. 50m längre fram hittar han någoting ätbart på marken, och istället för att fråga som vi tränat på i mängder slänger han sej fram och börjar sluska. Där tappade jag allt i vad behärskning betyder. Blev bara allämnnt grinig och släpade med mej gossen, slet med honom när han stannade för att undra vad fasen jag ville oså. Han märkte min irritation så jädra väl. Stackars älskade gosse!

Inte för att jag egentligen gör någonting mot Julle, men bara att jag ens blir frustrerad på HONOM gör mej så oerhört besviken. Jag vet såå väl att allt han gör "fel" beror på mej. Alla ofog beror på att jag lärt honom fel/inte lärt honom rätt. Jag veet det.
De senaste två veckorna med plugget och dessutom ett hjärtskärande besked om världens bästa pappa har tagit kål på mej, jag hoppas det är vad som spökar!!!

Kursen igår, sista tillfället. Gick kalasbra och var verkligen jättegivande när det gäller framförallt att hålla fast saker. Nu kör vi hårt med det :)
Gubben skötte sig fint, slappnade av bra, och jobbade med lagom energi när det var hans tur. Bästisen!
Sorgligt att vi numer inte har något på tisdagar :( riktigt riktigt sorgligt. Jag känner verkligen att vi kommit låångt framåt i vår träning. Frustrationsskall exsiseterar knappt längre och smart har han blivit också. Förhoppningsvis har även jag blivit lite bättre :D Den bästa kursen vi någonsin gått! Tack Sara.

Idag började vi dagen med några pass hålla fast/sitt fint. Sitt fint är klockrent nu, han sitter enkelt i 10s, men där försöker jag lära honom ett frikommando. Det går sådär just nu, jag ska traggla vidare.
Hålla fast gick hur bra som helst förut. Jag kunde hålla i leksaken, han höll ett fast grepp och drog bakåt, jag släppte leksaken i någon sekund, tog tag i den igen och drog medan Julle fortfarande höll fast den. Kalas :D Det här kan bli bra tror jag!!!

En långis i skogen har vi gått också. Den kändes inte speciellt bra faktiskt. Någon konstig känsla mellan oss, kanske från morgonens händelse. Men 7st inkallningar, alla hur klockrena som helst och en hund som slet och slängde i leksakerna som en gnu. Så på något sätt var vi ändå ett team. Men att fråga om saker fanns inte idag. Inte ens hemma när han hade torkat pälsen och väntade på att få springa och kika i matskålen som vanligt. Inte ens när jag satt framför honom hemma i vår hall, det tog säkert över en minut.
Jag skyller mejsjälv. Vissa dagar är kaputta och idag var ingen klockren sådan.

Nu väntar lite kvällsträning, senare ska vi sjunka ihop i mattes säng och gosa.
Jag älskar dej gubben!

Har ni kommit hit ner är ni fasen bra ;)

snart är vi där.


Japp, nosen börjar bli rosa igen, vi går mot vinter. Konstig liten nos har har gossen. Koolsvart som bebis, men den blir bara mer och mer rosa, på sommaren är den dock fortfarande ganska svart, men på vintern :O Rudolf med röda mulen..

Idag har vi prommenerat samma stadsrunda som igår. Fy sjutton vad vi tycker det är trist utan skogsisar. Grabben var hur uttråkad som helst när vi gick, delvis ville han inte med. Energin var i bött på oss båda.
Vi en äng vid utkanten av stan gjorde jag en ruta med 4 fynd. Men den taskiga energin vi båda hade funderade jag på hur i helsicke detta skulle gå.
Men:
På mitt kommando flyger han ut på ängen och jobbar till max. Ruskigt ostrukturerat men jag blev bara såå lycklig av att se den glädjen av vår lilla favvoaktivitet, oavsett hur trist vi hade det innan. Efter flera flera minuter hade han fortfarande inte hittat något och jag började funderar på hur han skulle orka. Det gjorde han, men den sista fick jag hjälpa honom väldigt mycket med. Han har inte kommit på det där med att vissa fynd kan ligga så långt rakt utanför matte.
Levereringarna har aldrig varit så underbart härliga som de var idag. Hela kroppen slog voltrar när han hittade något och han bokstavligt talat flöög in i famnen.
Massor med underbar lek och spring över ängen innan vi traskade vidare. Det verkade som uppletande-tänket satt i hela vägen, för han kom apporterades med flera plastpåsar under hemvägen.

På en gräsplan lite senare gick jag rakt ut kanske 50m och placerade ett där när Julle såg tydligt. Skickade ut honom för att se om han klarade det men icke, inte 50m. Rakt ut i kanske 30m sen började han fundera på om han sett i syne och sökte av sidorna istället. Men efter några vändor gjorde han en chansning och fann den :D Vi ska göra fler sånna så kanske han hajjar att man kan behöva gå längre ut ibland!!

Nu sover gossen och jag ska har städat mitt rum. Ska sätta mej och kolla igenom fysiken för sista gången inför morgondagen. Imorn skiter jag i fotolektionen och slutar 11 istället för 19 ;) det är jag så jäävla värd efter de här helvettesveckorna!
Håll en tumme för mej imorn förmiddag. Själv litar jag på att ödet vill att jag klarar det här. Longitud, lattitud, abberrationer och refraktorer.
Hoppas på att formelsamlinges grekiska förvandlas till svenska sådär i lagom tid imorn.
Ha det bra!!

skoogen.

I fredags blev det skogsrejs för grabbens del, första gången på en vecka. Förra helgen var det bara halvskog :)
Han hade spring i benen, något så enormt också. Men de klart, han skulle ta igen 4 dagar utan lånigis!!
En uppletanderuta med 6 fynd i som gick kanoners kanoner. Lycklig över att vi var igång igen.
1ggn när han hittade ett fynd och var påväg mot mej fick han nys på nästa, och vände riktning för att hitta det innan han levererade till mej :( men jag tror inte det blir några problem, han kom på sejsjälv rätt snabbt att det var "fel".
Lite träning längs prommenaden också. Här kommer en film på vårt sittfint-projekt.
Mot slutet försöker jag slänga in lite omvänt lockande. Och jag skrattar verkligen åt mejsjälv när jag ser det såhär efteråt. Har testat sen dess med betydligt högra hand och öppna/stänga istället för att sätta den bakom ryggen, och ja, tajmingen blev liite enklare då. Det är bra med filmer :)

Föresten, när började Julle hoppa? :) Haha märkligt värre, att han lixom hux flux erbjuder det en tre-fyra ggr.

 

Idag är det ju älgjakt igen :( så en 7km långis blev på byn. Julius gick lös en bra bit och sprang visserligen hejvilt över en gräsplätt, men annars är det rätt tråkigt med sånna prommenader tycker vi. Idag har vi tränat lite vidare på sittfint, och tro det eller ej burlekar för första ggn sen 2 veckor. Han kom ihåg den gossen :)

Plugg har 3/4 av dagen ägnats åt också, men i veckan ska vi njuta av varandras sällskap.

Sista kurstillfället på tisdag också, vi bubblan vad synd. Vi blir verkligen så oerhört mycket mer motiverade när vi tränar tillsammans med andra. Hoppas vi inte tappar gnistan efter det här, men det tror jag inte för just nu är grabben i en sån perfekt attityd till den här typen av träning (mestadels, haha inte på kursen i tis).

Ha det bra :)


ont om tid.

Egentligen har jag inte tid att sitta här. Fy fasen vad de här två veckorna tar kål på mej.
Att det ens är lagligt att ha så här mycket i skolan, jag förstår inte..
Nog om det. Kurs igår:
Julius var enda hunden, men Sofie och Sara var där också såklart. Tyvärr var Julius hur trött som helst igår. Jag blev riktigt orolig efter ett tag. Han var inte omotiverad, utan helt slut. Han ser helt annourlunda ut om han är omotiverad, vilket det är sällan här när det gäller shejping. Jajja, lite sittfint träning, och lite lek för godis blev i alla fall som vi ska jobba med i veckan :)

(älskade myspropp)
Att han var trött bekräftades hemma. Han somnade direkt efter kvällsmaten+rastning, vid runt halv nio, och låg helt deckad i sovrummet till halv nio på morgonen när jag gick upp. Enligt rapport hade han inte gjort något spec under dagen som gjort honom trött. konstigt konstigt..

Idag var han piggare :) Sittfint gick bra idag, men att hinna med omvänt lockande går inte för fem öre. Jag fördröjer klicket lite, så att man måste sitta en sek innan det kommer, och ska köra så lite och sen försöka igen. Hoppas det funkar. Han var i ruskigt härligt mode förut ;) Erbjöd i mängder och tröttnade inte fast han inte fick klick, och blev heller inte frustrerad. I ärlighetens namn är han nästan alltid i rätt "läge" nu förtiden. älskade pingla!!

Sen mår jag lite halvkasst över att gossen inte fått långis sedan i söndags. Och imorn hinner jag under inga omständigheter. Jag ska plugga tills mina blodkärl spricker. På fredag ska vi iväg till skogen iaf, och så ska jag försöka fjäska hos pappa så att de går ut i skogen imorn.
Till helgen funderar jag på en helhelg vid stugan. Inget vatten, kolsvart vid sju, knappt några grannar och bara jag&Julle, jag grubblar. Fysik-breddningplugg blir i mängder då när historian är avklarad, och arbetsro är ju något man får där i alla fall. Gå några spår och köra upplet. Jag vill vill vill men vi får la se.. Man är kanske inte så kaxig när man väl sitter därute i bochen :/

Julius behöver för övrigt klippas. Han ser ut som en gammelgubbe stackarn :)
Ha det bra sålänge. Back to work!!
fysträning.

Är vad helgens tecken gått i. Desto mindre med annan träning dessvärre. Jag får vekligen inte tappa burträningen nu känner jag..
Usch, veckan bjuder dessutom på 3prov, varav det värsta ämnet som exicterar på detta klot (=historia, haha säg det till brorsan som är historielärare. Det är min egna lilla hemlis).
Lov om två veckor, då jävlar!!

(What, menar du det? haha)
Igår fick ju Julius först 5km med pappa i motionsspåren. Lös i skogen yihaa, Julius behövde det efter den här veckan med älgjakt. Sen fick han 7km powerwalk med mej, men han ville inte riktigt följa med, fast jag slet allt med honom :) Han blev allt nöjd, för sen fick han leka med en terrier lite. Eller mja, Julle rusar hit, dit upp och ner och vill leka medan den andra stod blixt stilla och tyckte han var larvig. Om nu detta kallas att leka? ;)


Idag gick vi efter några timmars plugg 8,5km powerwalk. Ner mot sjön där gossen fick doppa tassarna, mer ville han inte idag :D vidare mot slalombacken och med en jädra speed uppför den. Pulsen var maxad vill jag lova, men någon mjölksyra kom aldrig. Tänkte detta kunde vara bra träning för Julle men nää på honom märks det ju inte. Han ruchar vidare och undrar va fasen jag stannade vid toppen och andades ut för. Korkade lille galning :)
Jag hade honom kopplad under backträningen. Tänkte att det var mer styrka jag var ute efter, skulle han vara lös skulle det bli mer intervaller om jag känner honom rätt, och det fick han ju hela vägen dit och hem.

Nu har vi varit hos mormor hela eftermiddagen. Det älskar han, och hon med för den delen :)
Ha det bra sålänge!!

kallt.

Torsdag bjöd på endast en nix till mormor där vi satt med samhällskunskap. Härligt med experthjälp och mysigt sällskap alltid. Julius fick fika som vanligt och ett hejdundrandes fnatt ute på gräsmattan när matte jagade honom och skulle blåsa honom på magen ;)
Dessvärre träffade hans ena tand (oavsiktligt) en närv på min handled. Det var millimeters millimeter från ett svimmande vill jag lova. Anåda vilken värmeomsställning och vilket illamående. Hur kroppen kan reagera vid smärta egentligen, facinerande. Tror gossen märkte av det hela för han stack farm och började slicka mej i ansiktet, vilket han aldrig gör på någon..

Igår blev det prommenad till sjön tillsammans med mattes sköna tvillingkompisar. Julius sprang omkring medan vi stannade vid varje färgglatt träd. Han var dutti, men han hade kanske inte sådär extremt roligt.

Just det, i torsdags när jag drog en film på kvällen körde jag burlekar samtidigt som planerat. Gossen somnade för första gången i buren. Alltså för första gången under träning, annars sover han ju i buren på natten om han vill, vilket är hela sommrarna och ibland under vintern. Lyckligt i alla fall :) Nu ska jag börja sätta på ett kommando på det hela, och fortsätta nöta på :)

Baklängeskedjningen har gått kalasbra. Det här med att sätta sig vid plastlocket har han fattat. Vi har inte hunnit träna så mycket på det, men de pass vi kört har det gått framåt.
Och idag lär vi hinna med massa träning! Just nu är Julius vid motionsspåren med pappa.

Ha det bra ;D

det nya objektivet är kommet.

Yepp nu är det här!!
Ett 18-105mm, previs vad jag behöver. Bländare 3,5-5,6. Klickade hem det för 1600:- på tradera. Mitt tidigare är ju betydligt bättre, med bländare 2,8 hela vägen, men det är så dyrt att jag drar mej för att dra med det i skogen :)
Det här kan jag lixom göra vad jag vill med, går det sönder så gör det lixom!
Så skogsbilder blir :D 18000 eller 1600 är en viss skillnad.

Kurs igår, och enda hunden :O Så en privattimma typ. Vi testade lite allt möjligt, och just nu jobbar jag på baklängeskedling. Han ska springa till ett plastlock och sätta sej där. Det går kanoners!!

Tidigare i eftermiddag vad han dock omöljig, på ett för underbart härligt sätt. Ni skulle sett honom.
Frivilliga sitt kopplade han ihop med endast sitt på den  bruna mattan.
Därefter slängde han sig i bädden och låg där och väntade på godis,
Därefter ruschar han in i sovrummet och slänger sig i sängen och väntar på godis.
Generalisering av burlekar i bott här, älskade ko :D

Mera kedjing blir, därefter 7km powerwalk med Sandra och tillsist Trojafilmen och burlekar undertiden.
Svekskaprov imorn, antiken så tyckte Troja skulle passa bra, vi får la se ;)

Ha det bra!!

framgång.

Gårdagen bjöd till en början på röj i stugan. Båten rengjordes och släpades av 6pers upp på land.
Julius ruschade fram och tillbaks, grävde efter sork i mossan och tuggade på pinnar.
Ett 30 minuters pass av burlekar i parken (såklart med massor av lekpauser). Inga jätte framgångar så, men heller inga baksteg. Han grejade 2min med gömd matte, och bort emot 3 med en matte som gick omkring och pysslade med eget. Dutti gosse! Egentligen klarar han säkert det dubbla, men vem vågar chansa?

Därefter bar det av mot skogen igen där ett spår väntade. Men först ut en ruta med fyra stycken fynd i. Första omgången gick bra, förutom att han istället för att komma till mej med dem fortsatte att leta efter nästa, så tillslut hade han flera stycken fynd som han inte kunde leverera vidare samtidigt. Hm.. Ett enkelt ge mej får honom på rätt tankar direkt (favvo kommandot ju) men ska jag behöva kommendera där tro. Jag funderar på en lösning. lite enkel repetition hemma kanske räcker :)

Andra omgången var han grym. De första tre fynden fann han relativit snabbt, några vändor fram och tillbaks bara. Men de sista. Jesus vad han kämpade. Synd att jag inte tog tid, men hur länge som helst sökte han. Utökade avståndet hela tiden, och verkligen slet stackarn. Tillslut fick jag hjälpa honom lite, och gick själv dit. Då visade det sig att det hade åkt ner i mossan hela 2dm (rena dyn där), så jag lyfte ut det igen sen skickade jag en gång till. Och då gick det vägen :) Han var helt slut efter det sista skicket där, flåsade som en kossa mammas plutt.

Därefter väntade spåret som gick åt helvette. Men va fan gör det när uppleten gick så kanon ;)
Du skiter vi i spårandet för i år, uppletande is da shit!!


Dagen har bjusit på massor med burlekar, såklart!
Och vet nu vad? Gossen la ner huvudet, två gånger idag :) Yihaa!
Han äälskar vverkligen den där buren ska ni veta. Han går dit såfort han får chansen,, hinner inte ens leka klart (belöningen) innan han ska dit igen. Så efter träning stänger jag buren så att han inte tror att vi ska träna hela tiden, då sitter han brevid och piper gullet :)

Imorse var vi uppe vid halv nio och trampade oss igenom 7km powerwalking också!
Nu är vi värda en film.
Ha det bra!!!

familjekär i bott.

Det är vad grabben är i alla fall. Vi är ute och spatserar kring stan och på andra sidan tycker han sej få syn på två familjemedlemmar. Jag kan hålla med om att det var lite likt, men ändå inte.
Hur som helst ska grabben under alla omständigheter dit. Han gläffser och sliter. Hur familjekär får man bli. det var max 2h sedan han umgicks med dem :)
Dock var det inga problem att få honom att avbryta. Ett hit, och sidan så spatserade vi vidare.
Älskade gosse!!!

En fotoprommenad på 2h, nu är det myskväll med Lovisa framför tvn som gäller.
Vi får se om Julius bjuds på något mer under kvällen.

Sug på den svansen ni ;) säger Julle!!!

Jullebulle

Härligt med fredag må jag säga :)
Veckan har varit lite halvaktiv för Julle, inga tokkörningar men heller inte helslappt.
Måndagen bjöd på långis i motionsspåren med pappa, jag slutade sent som vanligt.
Tisdagen var det ingen kurs denna veckan, så vi körde lite burlekar hemma. Grabben prommenerade 5km med pappa i skogen och 6km med mej och hundkompisen Alice.
Onsdagen bjöd på knappt någonting. Lite burlekar men ingen långis.
Torsdagen blev det heller ingen långis. Jag hann helt enkelt inte allt. Men en timmas träning ute på gården blev av och jädrar vad skön han är. Han stannar i buren i flera minuter med gömd matte numer. Klockren var han! Slängde sig in i kamplekar, fick fnatt efter fnatt när jag jagar honom och slänger sig på rygg för att bli kliad. Vi hade verkligen såå kul igår.
På kvällen var det dags att säga hejdå för iår till våra goa tyska släktingar som åker tillbaks till Tyskland. De kommer dock tillbaks om ett halvår, men det är alltid lika tråkigt när de åker.

Morgonen har bjudit på ytterligare lite burlekar.
Haha, när vi satt och åt frukost hela familjen funderade vi på vart gossen var (han brukar alltid hålla sig inom säkert avstånd ifall något trillar ned), och då ligger han i bruen ute i vardagsrummet och väntar på fri. Lille älskade gossen :)

Nu ska jag till skolan för två lektioner, sen tar vi hälj med allt vad det innebär. Grabben ska få vad han förtjänar :D
Ha det bra!


From sratch i burlekar.

Igår under ett burlekarpass kom vi riktigt långt. Vi höll till i parken, och det fanns ingenting jag kunde hitta på att göra för att lura ur grabben ur buren. Han låg kvar klockrent fast jag spatserade hemåt, fast jag skallrade met matskålen utom synhåll, kastade bollar och hade mej.
MEN
vi börjar om trots allt. Jag har hittils inte brytt mej om att han ska ligga helt inne i buren, och tillåtit tassarna på kanten då det är så han alltid ligger. Men det resulterade ju i att han kryper längre och längre fram (belöningen kommer ju där) och till sist var det bara halva kroppen som låg i buren.
Så idag har jag tränat in från början, och det gick till en början åt fanders. Han fattade inte alls, och jag har kommit på att det är för höga krav. Han kan helt enkelt inte ligga med tassarna heelt inne, han klarar det inte platsmässigt såvida han inte ligger ihopkurad vilket han inte gör när han är alert.
Så tillsist, nu tolererar jag tassarna ute, men bara tills leden, dvs kanske 1dm. Han har förstått det bra hittills, nu ska vi försvåra. Igen!!

Igår var Julle med mej, mamma och mormor på marten i Arvika. Jesus vad folk såklart, men gossen slutar aldrig att imponera. Han var lugn och fin, och prommenerade väldigt fint med tanke på omständigheterna. Han fick massor med korv av vildhasse osckå :) Och huur många komplimanger som helst. Gud vad folk tycker att han är vacker, hihi. Klappad blev han av hur många som helst, främst små barn som vill känna på isbjörnen :D

Idag har vi varit i skogen på långprommenad och plockat svamp.
Jag har pluggat i mängder och städat rummet i 3h..
Nu ska vi knapra chips och se på film, men först lite burlekar med grabbens kvällsmat!
Vi hörs!

RSS 2.0