Advent!

Jahapp.. Sen sist har vi lärt oss att snurra åt fel håll. Snurr åt vänster kan han sen tidigare, men nu har vi shejpat in en snurr åt höger åxå. Det tog lite tid, men tillslut. Förhoppningsvis blir vi båda bättre :)

Annars har vi promenerat en hel del såklart. I söndags traskade vi igenom centrum på skyltsöndag och han gick kanoners brevid mej trots folk och fä överallt. Han går nästan bättre då, för han måste koncentrera sig lite mer.


Julius hälsar Glad advent till alla med sin rosa nos. Konstigt nog är den kolsvart hela sommaren, men på vintern är den rosa! Knäppnos... :D

Hundträff..

I onsdags slutade jag skolan redan vid tolv, så jag hann gå ett spår med grabben innan det blev mörkt. Och det gick väl helt okej. Jag menar han hittar ju alltid till slutet även om han rejsar i 400km/h och har nosen högt. Han kör väl någon slags egen sökvariant. Han hittar och han har skitskoj, det är därför jag gör spår åt honom. Sen får han använda den metod han vill haha!I trosdags slutade jag däremot skolan vid fem. Men jag pallrade mej snabbt som tusan iväg på hundträffen. Äntligen kunde jag komma. Bussresan gick bra, förutom att jag verkligen måste tvinga in honom på bussen. Först släpande jag in honom och skulle själv gå på efter honom. Men då backar han flera meter ut så hela kön får backa de också. Det såg lite skoj ut och de skrattade åt honom.. Min lilla husgud!

Han lekte med Specsarn och Svea lite grann i början. De hade verkligen skitkul. Och jag är så glad att Julle hittat en brottarkompis äntligen. Alla andra ska springa och jagas, så stackarn blir ju sist alltid. Men Specarn förstod sig på Julle han.

Sen tränade vi lite och jag fick så perfekt hjälp av Sara för att lära grabben backa. Skitbra men någon som kan så man kan fråga. För övrigt så kan jag inte förstå hur kass jag är på att tajma rätt. Jag klickar fel och fel igen, jag är förundrad hur grabben klarar av att lista ut när jag är så otydlig. Det blir något att jobba på för mej det..I övrigt så har grabben gått långa skogsprommenader hela veckan. Idag först 7km på morgonen och sen 45min vid sommarstugan. Och sen har vi nött backa i mängder. Han backar numer kanske 1m. Men med tanke på vad mycket vi tränat så förstår man verkligen att jag är kass på tajming och höja/sänka kriterier oså. Hade man vart bra hade vi vid det här laget fått ihop att helt freestyle program. Men förhoppningsvis blir man bättre så småningom...
Sen har Julle blivit klippt också. Sist var vid brors student om jag inte minns fel, så det behövdes om jag säger så. Hår finns det gott om på min pojk, men nu är lite borta iaf. Vi hörs!!!

Uppletande!

Igår bar vi oss iväg mot skogen för att köra uppletande jag och grabben. Tre stycken körde vi och det gick kanon. Han tycker det är superskoj, och han använder verkligen nosen, och inte ögonen nu. Det är bra!!! Dessutom kommer han in med sina fynd direkt, snabbt och utan tveksamheter. Det gick fort att lära in :)


Här kommer han in med sitt upphittade fynd. Riktigt kvalité på den bilden ;) INTEIdag gick vi mot sjön med hundkompisen. Häromdagen cyklade vi dit och så tappade jag vanten påvägen, så då passade vi på att ta med den hem igen. Julle va faktiskt den som hittade den, och han kom raka vägen till mej för att visa. Duktigt kille! Han skötte sej hyffsat idag. Några klockrena inkallningar, där är jag nöjd. Däremot ignorerade han två stycken halter. Visserligen var han mitt i ett goldenfnatt, men han MÅSTE lyssna även då. Jag måste finslipa... Jag ska ta en repetera vardagslydnaden en dag till helgen tänkte jag :) Det kan behövas fräsha upp endel!


Kolla vilken godbit jag hittade :) Bullen har fått nys på en snöflinga!

HäljHejhej!
Hela veckan har min käre far gått 7km i motionsspåren med Julle. Så jag har kunnat ängna mer tid till allt skolarbete oså. Lite småträning har vi också hunnit med. Bland annat har jag klickat fram ett kommando jag kallar puffa :) Han tar helt enkelt höger tass och knuffar ner en flaska så att den välter. Jag kände verkligen att jag behöver komma igång med lite klickertrix. Nu har han använt tassen, nästa får väl bli något med nosen kanske...

Just det, han har lekt med Fanni, Betti och Molli också. Vi råkade på den på fotbollsplanen och där fick han busa. Betti och Molli är alltså Iris två valpar som nu är 13 veckor. Jag fick hejda Julle lite emellanåt så att han inte skulle krossa de små, men han anpassade sig ganska bra själv :D Hundträffen i stan blev det ju inget av heller denna veckan. Vollybollträningarna är numer vid den tiden så det blir svårt att hinna med dem tyvärr. Men jag ska prioritera hundträning några gånger!

Idag kärde vi tre stycken upplet. Första gick kaputt då han inte förstod att han skulle komma med prylen. Andra gick bättre men fortfarande lite tveksamheter. Tredje gick kanoners. Han behövde helt enkelt lite uppfräshning när det gällde uppletandet. Han använde verkligen nosen idag, annars kan han ibland springa runt som en gasell och hoppas på att få syn på den, men idag kopplade han på nosen....


Hittade denna goding i mitt skafferi :) Snacka om helskön, Julle verkar kunna sova lite hur som helst :)

Nu äre häääälj :) Ha de bra!!!

Svininfluensa, I'm back!!!Då har man (antagligen) drabbats av den så kallade svininfluensan också. 7 dagar av mina 9 lediga låg jag till sängs med feber och sådan hosta att jag trodde hela lungpaketet var påväg upp. Men nu är jag tillbax :) Lyckligtvis slapp jag missa massor i skolan, men jag är långt ifrån så utvilad man borde efter en ledighet.. Och stackars gossen har fått levt på enbart skogsprommenader med far i huset, men han klarade sig finfint!!

Vi har hunnit med endel prommenader och bus sen sist. En gång med Fanni, Iris och numer Betti som är 10veckor gammal. Fick bara en bild på de alla, och den knäppte jag med vänsterhanden i all hast. Därav den dåliga kvaliten, men vem bryr sej :)Sen har vi varit ett X antal gånger i skogen med Alis och Salli också, men inte heller där blev det något värst i bildväg.

Vi har tränat några pass med lydnaden också. Dessvärre har vi fastnat med läggandet, trampar på samma ställe vecka ut och vecka in. Så vi har fokuserat på fritt följ. Det är så jäkla skoj när Julle är så het som han är för tillfället. Han är som värsta border collien och kör så det sprutar efter tassarna. Världens bästa guldgosse!!!! Jag har bestämt mej att filma lite oftare och försöka lägga in någon här någon gång. Hur man nu gör, så det får ta lite tid. För övrigt är skolan igång, och redan måste kilovis med läxböcker med hem. Men imorn har jag sovmorgon :O Jag kan gå upp 06.50 vilket inte borde vara sovmorgon, men är. Ha det bra...

RSS 2.0