2010

JANUARI:
Vi började med våra joggingturer som regelbundet varade över 6 månader. Vi åkte och hälsade på hundvännerna ute på landet och vi började åka längdskidor.

FEBRUARI:
Bestod av motion i massor, men desto mindre träning. Minns att vi pysslade med hoppstå och sittfint och hur oerhört svårt det var för mej. Det går framåt för oss med andra ord med tanke på att vårt sittfint sitter son berget och hoppsåt't går framåt med stora steg sedan vi "började om" i höstas.

MARS:
Spring ute på isar, första mötet med Luckey som blivit en riktigt bästis och en ny variant på torrfodret.

APRIL:
Julius fyllde tre år, släktingar tittade hit över påskhelgen och allra bäst av allt. Brors cancertumör visade sig vara en muskelförslitning. Livet återvänder!

MAJ:
Äventyren i stugan påbörjas vilket betyder sommar för oss båda.

JUNI:
Första båtturen på favoritsjön, första doppet för matte, Julius lär sig simma och jag börjar jobba på ortens campingplats.

JULI:
Klrkort för min del, och en underbar vecka på gotland tillsammans med delar av familjen.

AUGUSTI:
En vecka på malta med mamma för min del. Skolan börjar, och det tufft. Vi börjar en klickerkurs för Sara och snacka om att vår träningsmetod lägger sej tillrätta.

SEPTEMBER:
Lite tjänstgöring på Iris valpträff och träff med många härliga guldisar på goldendagen.

OKTOBER:
Höst. Vardagen knallar och går. Trerriern Sune hänkar på några prommenader, småträning i vanlig ordning.

NOVEMBER:
En månad i inkallningens tecken. Mycket blöta prommenader och uppletanden innan snön kom.

DECEMBER:
Ur skolsynpunkt den värsta månaden i mitt liv. Mycket snöprommenader och trixtränande på och utanför klickerkursen.


Ett år där vi verkligen gjort framsteg inom klickerträningen. Men bättre ska vi bli, så välkommen 2011.

koppelgående.

Både igår&idag har vi nixat samma skogsrunda som vi gör väldigt ofta. Idag hängde Sandra på och höll mej lite människosällskap. Gossen har skött sej fint, och gick kalasfint och följsamt i kopplet. Så nu har jag fått en idé. Vi ska "börja om" med koppelträningen lite. Mest för skojs skull då det egentligen inte är någon fara med den. Han går fint, drar inte (kan allt inträffa ibland, men han kommer inte en meter framåt då), han håller sej åt vänster och bla bla bla. Men hur förljsam är han egentligen? Inte ett skit. Tar jag en oväntad väg eller stannar hinner han absolut inte reagera innan det 1,80m långa kopplet tar emot.

Blev inspirerad av en tråd på vovve, och nu ska han lära sej följa mej istället. Började lite grann på kvällsrundan men jag får grubbla lite. Julle trodde det handlade om fot, och dessutom är det svårt att följa matte lagom (dvs absolut inte snäv position, ögonkontakt och vinklade öron) när man går omkring och luktar på snön. Hur ska jag skilja på följa-john och rastning tro... grubblar vidare!
Hur som helst blir det kul att testa. Orkar jag inte (rätt troligt) eller blir det fel gör det inget eftersom han redan går kanonfint (bortsett fr. lite följsamhet då). Jag tror nog att hajjar vovven det där med att följa efter matte behöver man aldrig träna koppelgående sen.

För övrigt körde vi de första träningspassen på hur länge som helst känns det som. Några pass hoppstå. Försökte lära en riikgit stabil gosse kommandot, och mina tidigare erfarenheter säger mej att jag måste lägga ner massor^10 med tid för att det ska fungera. Klarar vi att sätta kommando på ett till beteende tror jag vi är på gång och kommer klara det bättre också.

Kanin (sitt fint) har vi verkligen kämpat med att få kommandosäkert och jag kan meddela att det sitter. Körde något pass med att skilja på kommandon. 9 kommandon inblandade och allt satt som ett smäck. Kanin är det enda av de kommandona som är klickertrännade, de andra lärde vi oss under hans första år. Och de kommandona sen den tiden har han aldrig några sådana problem med :) Dock var de aaningen svårare att lära in om man säger så. Det väger upp med andra ord :D

Avslutar med en bild på familjens baranaskara. Ola (till vänster) bor inte hemma. Och nu i farbruari flyttar Abbe (till höger) in till stan. Har vetat om det ett bra tag, men idag blev det än mer uppenbart när vi åkte till lägenheten och tog mått. Ensam-unge känns inte som något jag kommer uppskatta. Jajja, jag har ju Julius som är barn också :D

Ha det bra!


en erfarenhet rikare!

Julen var fin&mysig. En hög med härliga släktingar, lite julbord, massa julgodis och huur mycket film som helst. Fyra fylmer i sträck är lixom inga problem längre ;D.. Rekommenderar för övrigt The legends of the fall. Både jag och lovisa tyckte den var helt perfekt på många sätt.

Föruotm att Julius i vanlig ordning blev kallad både tik och yngling av två stoora goldenpojkars husse på julafton, och dessutom gjorde en klockren inkallning i samma veva så fick Julius mest bara vara. Njuta av att han alltid, under alla omständigheter sitter i centrum. Lycklig gosse! Lite godis och några tuggisar fick han av tomten.

juldagen skulle pulsklockan invigas i skidspåren. Men, den fungerade inte :( Den fungerar klockrent på resten av hushållet, men inte på mej. Börjar fundera på om jag är levande död eller något. Hur som helst är den bytt mot en likadan så får jag kika om denna funkar :)
Skidturen var perfekt. Förutom att det vid slutet av långspåret vi tog var en jävla massa folk. Helst vill jag åka ensam där, eftersom Julius trots allt springer i spåret, även om han inte förstör..

annandagen tog vi en koppelprommenad bort för att kika på motionspårens hundspår. Men mja, det skidspåret var för hund, prommenerare och pulkor. Så det var inte värst mycket till skidspår kvar :( vi som verkligen vill åka. Hur som gick vi på uppidupptäcksfärd och hittade en grusväg som slutade på den långa grusvägen mot sjön. Nere på den vägen kom gossen apporterandes med ett helt rådjur :O Mja kanskre inte riktigt haha, vilken superapportör isf. Men skellettet av skalle, hals, ryggrad och bröstkorg. Dutti viltfinnare :D

 

Igår skulle vi ta en långis runt halva värmland har jag förstått såhär i efterhand :) Vi gick in i skogen på en grusväg och efter 3km mötte vi på Ivan. En 1,5årig goldenpojk som (utan att överdriva, typ) var tre gånger så stor som Lucifer. Heeerre min gud :O De hade kul i alla fall, och bösade omkring ett bra tag. Lucifer var tvungen att säga till honom lite då&då för att bossa sig lite sådär, men de läste varandra så bra. Ivans husse&matte rekommenderade mej att ta samma väg tbx, det var tydligen lite längre än jag trott :)

På hemfärden träffade vi på blandrasen Krypa. Egentligen ska han väl inte hälsa på riktigt såhär många hundar som de senaste veckorna. Men träffar man på en bussugen golden ute i skogen går det ju inte att säga nej, och Krypa kom dessutom fram till oss utan att fråga.

 

Idag. Ja idag ja. Jag fick en fix idé om att gossen skulle fungera draghund idag. Vi åkte till skogen där jag tänkt köra på en grusväg. Och visst, om jag inte (såhär i efterhand) varit så idiotiskt idiot och kör rakt ut på en totalt oplpogad grusväg och kört fast. Jag kom flera hundra meter, men när jag skulle vända och parkera fick jag problem. Skit samma tänkte jag och drog på mej skidor och hund. Några hundra meter iväg stötte vi på ett jaktlag som väntade in älg+hund precis från det hållet vi skulle. Jakpott, vi vände. Även om de oerhört trevliga gubbarna sa att jag inte alls störde. De erbjöd mej hjälp med sina fyrhjulsdrivna jeepar så småningom. Julius och jag åkte omkring lite här&där i 30min innan morbror, far och bror kom gåendes från den lite större vägen med diverse skyfflar och liknande. Snacka om att jag belv utskrattad över att jag tydligen skulle sett att vägen var oframkommlig. Jaja, bilen kom loss tillslut, och då dök jaktlaget upp för att kika hur det gick för mej. Återigen utskrattad, fast verkligen på ett trevligt sätt :) Väl hemma drog mamma med mej på rea, nog med friluftsliv på ett tag nu..

Julius verkar för övrigt inte vara någon draghund. Det skulle vara om någon går några meter före med en köttbulle då..

Vårt skidåkande verkar inte vilja sej riktigt. men nu har jag fått nys om ett gärde lite i utkanten där det finns spår gjorda och där flera hundar brukar springa med. Vi får se när vi vågar oss på att fösöka. Nu ska vi ut och prommenixa. Fick en ny ipod (den gamla var trasig) i julklapp och nu är den laddad med massa gött.. Så nu ska vi prommenixa på!!!

Låångt blev det visst. Men ha det bra!


GOD JUL(le)

God jul :) mycket mer orkar vi inte skriva en dag som denna.


jullefin.

Drog mej upp ur sängen redan åtta i morse av någon konstig anledning. Julius har fått över tio klickerpass under dagens gång, fördelat på krypa, hoppstå och stänga lådor.
Krypträningen väntar vi med till nästa kurstillfälle tror jag, eller om jag hittar någon annan lösning på att han bara kryper mot mej, då jag sitter på golvet.
Hoppstå går jättebra :) Men det känns lite strängt att träna stadga på snön i den här kylan. Julius vill ju så gärna vara till lags, så  nu kör jag mest kommandoträning samt stabila skutt när matte spatserar baklänges.
Stänga lådor kör jag mest i brist på fantasi. Räknar inte direkt med några jätteresultat, men redan nu har vi kommit betydligt längre än för några år sedan när vi testade. Julius tycker ju inte det är det allra beksämaste med sånna trix. Men han är modig ändå min blåmes :)

Morogonen började med en trimmning av gossen. Jag har den senaste tiden funderat på vad sjutton som hänt med pälsen på bakbenen. De har varit tussiga och riktigt stygga. Men när borsten åkte fram förstod jag varför :) Nu har han i princip ingen lång päls kvar på benen alls. Långhåret på magen(som fortfarande var ganska kort) är kapat, bringan är kortkort och öronen är underbart valpiga igen. Jullefint värre!

Därefter drog vi oss ut på en riktig konditionsprövning (för grabben). Själv latade jag mej på cykeln. Efter en bra uppvärmning i kylan trampade jag iväg, 5km i galopp/trav (grusväg) i rätt högt tempo för gossen. En paus tog vi med lite hoppstå-tränig. Han ruchade på som vanligt, galopperade framför mig nästan hela tiden. Ibland stannade han för att lukta men märkte snabbt att matte hinner lååångt och det tar tid att hinna ikapp. Borde köra sånthär lite oftare faktiskt. Förrra vintern åkte vi både skidor och joggade, nu går vi bara. Skidorna ska fram i mellandagarna så ska vi försöka rota fram några hundvänliga spår också.

Nu sitter jag här och försöker komma på lite rim. Rimtävlingen är julaftons höjdpunkt i den här familjen och jag brukar va riktigt på hugget, men i år funderar jag på att skita i tävlingen. Jag vet inte..
Ha det bra!

vilket skämt.

Hela klassen skulle bli bjudna på frukost idag som en liten avslutning på ett närliggande hotell. Jag beslöt mig för att åka bil till stan och samåka med bror som skulle handla klappar. Dessutom skulle vi köra in bilen på service då den signalerat för elfel i motorn sen igårkväll. Men självklart startar inte bilen, den andra bilen har mor i stan, tåg går det inga på hela förmiddagen och bussen var redan körd. Det var bara att ringa och avsäga mig kalaset :(

En aningens enklare frukost käkades på hemmaplan innan jag&gossen tog långturen ner mot sjön. Sviiiinkallt var det. 22 visade mätaren. Julius bryr sig inte det minsta utan älskar kylan, jag höll ärligt talat på att ringa ambulansen :) Mina händer har aldrig varit kallare någonsin. Jag kunde inte knyta kängan vars snören gått upp och jag orkade inte svara i telefon. Mera kläder nästa gång!!
Förövrigt kom Lucifer apporterandes med ett rådjur nere vid sjön. Funderade på vad han käkade på och vipps kommer han knatandes med ryggrad, bröstkorg, hals och huvud av ett rådjur (bara skelettet tack och lov). Vi lämnade det där mitt på cykelvägem så man kan ju fundera vem som hoppar högt där efter oss XD

Nu har familjen julstökat hela eftermiddagen. Julius har tränat några pass hoppstå och krypa. När vi kryptränar ser det lite kul ut. Jag måste lixom sitta på golvet (kanske ska försöka stående) och eftersom han hela tiden kryper mot mej måste jag hela tiden backa bakåt. Så han kryper mot mej medan jag kryper baklänges genom halva övervåningen. Det blir väl snyggt när vi ska visa upp det tricket? :D

Julius ligger och myser med sitt märgben. Jag ska strax se andra delen av planet earth med far :)

Men när jag ser gosbilden måste jag bara gå och snosa upp min lille gosse ett tag först!

Ha det bra i kylan!


Busungen.

Lucifer har blivit en riktig lite busunge igen :) Han har nämligen lyckats snika åt sig lite mat på egen hand förstår ni. En gång från en byrå, en gång från köksbordet och en gång från soffbodet. Vart ska detta sluta? :D Grejen är den att jag skiter fullständigt i det. Han är ju bara huur söt som helst när han går på jakt ;)
3ggr utspritt på mågra månader och står stolarna vid köksbordet törs han inte gå dit alls, så något värst problem är det knappast. Att ett rovdjur jagar skinkmackor på köksbordet är väl inte så konstigt XD

I måndags åkte jag hem under den långa rasten och tog en långprommenad i skogen med gossen. Vi njöt bådatvå, men konstraterar att vi inte gillar att prommenera under tidspress. Vi vill helst kunna luffsa omkring utan att ens behöva fundera på tiden :)

I morse var det månförmörkelse :) Jag såg inte ett piss från lektionssalen men pappa var ute och kikade :) I natt steg han upp klockan 04.00 bara för att plåta en månbild åt mej. Jag sa att jag skulle göra det då fullmånen var grymt vacker, men att jag inte hann med det inatt. Då gjorde han det åt mej. Snacka om omtänksamt :D

Det enda jag gjort är beskärt. Snacka om magisk. Kanske för att jag gått astronomikursen och plötsligt förstår vilken jävulsk lite mikrodel lilla jorden är.

Idag är det tisdag :) Efter en slapp men lång skoldag behövde mormor hjälp med handling och nu är klockan halv sju. Över 20 minusgrader ute, så jag tror jag skiter i långisen faktiskt. Lucifer ligger och gnager på ben och jag känner för en soffkväll framför planet earth som jag fortfarande inte sett :)

Ha det bra!

 


fy faaan.

Vilken hund jag har, det är knappt sant!
Vad fasen vi än pysslar med så ger han allt. Jag önskar jag kunde ge honom lika mycket som jag får av honom.Kursen den här veckan uteblev, och hur det blir över jul vet jag inte :) Ska kolla upp det!
Så onsdagen bestod av ca 100% matteplugg. På kvällen skulle vi rasta. Och upp dyker två rådjur mitt i centrum :O Jag funderade länge på vad det där var för hund haha. Julius var lös, och passerade rådjurens passage max 20sek efter, lyhörd till tusen och såå duktig. Älskade <3

På torsdagen stannade jag hemma från skolan för att plugga. Satt med matten i huur många timmar som helst innan jag&Lucifer spatserade på långis mot sjön. På vägen ner upptäcker jag två rådjur som ligger och vilar i en dunge max 20m ut. Julius passerar lös både en och två gånger. Det märktes att han kände vittring. Han är verkligen klockrent bra.

Fredangens matte-slutprov gick riktigt bra. Jag hoppas x 10^8 att jag får ett VG. Får jag det blir jag överlyckig, får jag det inte kommer jag bryta ihop. Matten för gymnasiet är klart, fysiken för gymnasiet är klart och strax är kemin för gymnasiet klart. Visserligen är det de ämnen jag gillar, men de är ju verkligen tunga.

Idag bestämde vi oss för att prommenrera mot sjön igen. Kände inte för någon skogsis konstigt nog. Vägen till sjön är lång, Julius springer på i sin takt och älskar det precis som allt annat. I ärlighetens namn blir jag tårögd precis varje gång jag ser honom nere vid stranden. Han boktavligt talat flyyger fram, har inget mål eller bestämd riktning utan bara släpper loss. Tassarna kan spreta åt varsitt håll och ögonen lyser. Men kan känna hur lycklig han är!

Vi är precis i början på den långa cykelvägen, Julius står 20m bakom mej och nosar medan jag knatar på. Tror ni inte att en räv hoppar fram. I världens fart, max 1m bakom Julius och forsar förbi och vidare in i skogen. Jag skriken halt, som en reaktion och kallar in på momangen. Räven har inte hunnit många meter förbi Julius och jag ser hur han lixom tar sats för att rucha efter, men istället tvärvänder han och rivstartar mot mej.Jag behöver inte säga mer egentligen. Han fick en jävla bra belöning som han var värd gånger tusen.
Egentligen kanske det inte var en så stor grej. Jag menar det där händer ofta fast med katter under våra prommenader, och nog var jag väldigt säker på att han skulle komma (jag kallar inte in med den signalen om jag inte är säker), men man ska fasen glädjas åt allt som går att glädjas åt :D

Nu väntar en liten powernap för oss båda tror jag :)

Ha det bra!Lucia

Snacka om att vi går mot jul :) Lucia idag för sjutton, men tyvärr infinner sig inga julkänslor än. Hoppas dom kommer till helgen när plugget är klart.
Slutprovet idag gick kalas, faktiskt. Inget jag behöver oroa mej för, även om det finns några små förhoppningar om att ett visst betyg ska stå på lappen. Matten har börjats med idag, och 1/3 av boken har gåtts igenom noggrannt.

Fotolektionen skippade jag idag, eller som det brukar heta: Jag jobbar hemifrån ;) Så luciaförmiddagen firades med en låångis i skogarna.

Julius var härligt busig i vanlig ordning. Men dessvärre kastade jag bort en tennisboll som aldrig återfanns. Kastade den 20m rakt framför mej och undrade om gossen lämnat luktsinnet hemma när han efter drygt 14min inte levererat bollen. Fick pulsa mej ut i djupet, men icke. Attans, nu har han ju bara 10 bollar kvar :/

Lite krypträning såhär på kvällskanten och han kryper som en gud (sålänge jag sitter på huk och han får krypa mot mej), alltid något. En rastning med 15min lekspurt med kelpien Indra, och nu väntar en vaarm dusch.

För övrigt rekommenderar jag att ni ställer klockan och stiger upp och tittar på meteorregn (tror jag det hette). Det ska vara mest synligt nu inatt, och tydligen väntas ett jädra spektakel på himlen :) Missa inte den!!! Själv sätter jag klockan på 01.00 och hoppas att det kan vara lagom.

Ha det bra!

hemma.

Nu är jag hemma efter en helg på klassresa i huvudstaden. Stressigt utav bara h*lsicke. Sprungit omkring med en karta i handen hela fredagseftermiddag och lördagförmiddag. Fram och tillbax till olika sevärdigheter och knappt någon tid till att käka. En teater som var kass och liksaså ett museum. Ett annat museum som var heeelt klockrent, en underbar klass, och en drös med julklappar som är shoppade, så i slutändan var allt prefekt i alla fall :D

Julius var ruskigt saknad. En natt utan honom och det känns verkligen. Helst plötsligt blir det en konstig känsla att man har en hund att gosa med. Älskade plutt.
Dagen har vi spenderat med lite bus/prommenad i det vackra vädret. Till en början smet grannens Australiske terrier och Engelska bullterrier in på gården, Julius blev överlycklig och de tre grabbarna skuttade omkring i snön i en jädra fart. På prommenaden därefter träffade vi på Mosart, och det blev ytterligare lite släppa-loss-lek. Härliga vänner han har min gosse, charmknuttar hela högen!

Vi har tränat lite kryp och lite hoppstå under dagen. Mest för att se hur vi ligger till, men vi måste nog hårdköra de sista dagarna nu om vi ska ha kommit någon vart på kursen på onsdag.

Kvällen har hittills spenderats i fysikboken. Slutprov på fysik-breddning kursen imorn, och jag kan säga att det blev inte riktigt så mycket plugg i Sthlm som det var tänkt XD Jag har i ärlighetens namn lite smått panik, vilket sällan inträffar.

Imorn har jag superlågng dag igen (om jag inte skippar foton, vilket känns lockande). Veckan består av ytterligare ett slutprov (matte e), ett delprov (biologi b) och en inlämning (svenska b). Så jag har att göra om man säger så. Vi får se hur prioriterad julle blir..

Ha det bra!

 


2 x YES

Sen sist:
Söndagen spenderade jag&gossen hemma hos familjen Karlsson hela dagen. Prommenerade en lånigs i skogen (dock utan Alicekompisen), pluggade, pratade framtid och hade det allmänt mysigt. Resten av familjen kom hem, plus Alice och gissa vem som blev glad då om inte Gullius :)

Måndagen, låång skoldag. Hemma vid sjutiden och då genast iväg till lovisa igen som fyllde 18 och firade det med att panga hem ett körkort. Dubbel-grattis och mys. Hem, rasta hund, packa inför morgondagen och sova!

Tisdagen var perfekt :)
Yes nr 1: Började med ett hopps-stå pass med gubben på köksgolvet. Helt jävulskt klockrent var det. Magiskt känsla, även om det egentligen såhär i efterhand kanske inte var så speciellt. Men man kan inte glädjas för mycket :D Började med att kommendera under baklängesmarch ibland och han greppade klockrent, stod stadigt och klarade fina nedstamp. Snyggt värre!
Yes nr 2: En underbar långprommenad på det. Vi var på strålande humör båda två (vilket vi är jämt numer tycker jag :D). En kopplad sådan. Gubben frågade om lov för hur mycket som helst och var sådär allmänt busig som jag bara äälskar :) En voffse som studsar upp och nyper vantarna eller slänger upp rumpan i vädret för att man ska klia. Bästa bästis <3

Rudolfs röda mule är en hejjare på att sno åt sig köttbullar vill jag lova :) La en på hallgolvet igår medan jag rushade ner för att lämna en telefon. Och när jag kom upp var köttbullen mystiskt borta :D Varken jag eller Julius har en aning om vart den kan ha tagit vägen. Konsitgt ;)

Ikväll är det klickerkurs :) Funderar på att ta upp något mer beteende. Känns lite tjatigt att ta samma igen, där jag vet själv ungefär hur jag ska komma vidare. Åtminstone tills nästa tillfälle.. Fysikplugg innan dess.
Ha det bra!


4 december

Vi är tillbaka på banan (dvs friska och tbx i vardagen). Svinkallt och snöigt ute, men mysigt. Julius är störtförtjust, och det är väl egentligen jag med. I alla fall för en period.
Kurs i onsdags. Äntligen lite extra motivation :) Vi valde hoppstå och det gick riktigt bra. Han fann det snabbt och var riktigt riktigt stabil när det gäller stadgan. Kommandoträning väntar (yihaa, det som vi är så jävla bra på, INTE). Det behövs, och är ju helt perfekt att träna på det jobbigaste under kursen :)

Långispremiär sen i lördags blev det på torsdagkväll. En kopplad sådan, inne i samhället så mja, halvkul.
Fredag däremot blev det skoogen, och det uppskattades av någon ;) Jesus vilken liten clown han är. Lek och lite inkallning i halvmörkret. Lite lite hoppståträning på kvällen innan vi skickade in de sista inlämningarna för veckan och tog helg. Somnade i soffan vid nio, härligt värre :)

Julius trodde inte sina öron när jag talade om för honom attt mamma skulle följa med på långisen. Det hör ju verkligen inte till vanligheterna. En härlig sexkilometare i kylan. Julius har problem med att det bildas snöbollar under tassarna. Ska klippa håret där lite extra, så är förhoppningsvis problemet väck.

Hoppstå har körts idag med blandat resultat. Förutom att det tog säkert 3min för honom att hitta beteendet i hjärnbanken hade han svårt att hålla tassarna stilla vid nedstutset och stördes grymt av att jag la på ett kommando. Men vi jobbade vidare, och nog blev det bättre än i morse, men ingen framgång sen kursen egentligen. Svårt att veta när jag ska kommendera. Gör jag det för tidigt blir det tjatigt och osammanhängande (vilket jag visserligen ska testa nu. Tjatigt eller inte, det kan knappast bli krångligare än vi redan har det), säger jag kommandot under uppstuts blir han störd och sätter inte tassarna stabilt och snyggt i marken :/ Problemas!

Ska träna med kvällsmaten sen och förhoppningsvis inte backa alltför många steg :) Just det. Kommenderade kanin (sitt fint) lite spontant förut. Han gör alla beteenden han kan, men inte kanin. Yes, jag har verkligen lyckats med mina två miljoner repetitioner för att få kommandot att sitta. Nog var det enkelt som en plätt att jabba tbx allt på några sekunder.. Jag tröstar mej med det :D

Glögg och peppisar väntar. Ha det bra!

 
RSS 2.0