kom igen

Nu har vi brutit ihop.
Dax att komma igen!

Vi kommer, av flera anledningar inte att tävla i helgen som planerat..

hjälp.

Det drar ihop sig :)
Veckorna har varit tuffa, men de har lönat sig, och imorn tar vi lov!!
Biologiprovet visade full pott, och historiaprovet G med två poäng över gränsen. Pust. Ungefär lika mycket plugg på bådatvå och ungefär lika avancerat, men konstigt att man kan bli gladare för historiaresultatet. Det var dessutom mitt första G-prov, så nu är den bubblan spräckt hihi. Märker att det är enklare med plugg då man finner en liten uns av intresse iaf, historian är med andra ord rätt tuff, för min del.
Imorgon har jag essä-opposition, i eftermiddag lämnade jag in mitt projektarbete för nästsista gången. En sista kritik på det, samt lite småfix sen är även det klart. Yes!

Läste dessutom på min valps hemsida att det så småningom verkar dra ihop sig till löp. Okej jag ljuger faktiskt lite, det var tikens "syster" men enligt Pia brukar hon alltid dra med sig den andra. Det hoppade till litegrann i magen. Shittans, det drar verkligen ihop sig :D Jag läängtaar!!!

Gossen har tagit det lugnt men långprommenader har det blivit, och en långis i skogen på cykel. Jobbigt tyckte gossen som flåsade rejält. Högt tempo (eftersom han var lös) blir kanonfin intervallträning. Dagens långis uteblev. Gossen kramade husväggarna över storgatan och ville inte följa med. Det var helt enkelt för varmt för gossen som busat av ser både länge och väl ute på gården tillsammans med matte. Istället tog vi en prommenad till mormor.

Imorgon väntar rolighetet :)
Ha det bra!

sökt

Hm.. sisådär på sista ansökningsdag till universitetet slänger man iväg sin :) Typiskt att jag ska vara ute i sista minuten. Jag ska ju inte plugga till hösten, ska ju vara hemma/jobba med valp, hihi :D
Men söka är alltid bra ifall livet tar oväntade vändningar.

Min favoritbild :)
Civilingenjör i teknisk fysik, i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Karlstad.
Civilingenjör i väg och vattenbyggnad i Göteborg,
Civilinjengör fysik öppen ingång i Stockholm.
Haha, jag kommer säkerligen inte in på någon av dem, men något annat vill jag inte tänka mig. Inför nästa år kan jag göra både högskoleprvoet och matte/fysikprov för att komma in.

Trodde mig få en hektiskt eftermiddag, och spatserade därför ut på långprommenad i skogen med gossen redan 06.30 imorse, kändes lite öde. Åker till skolan och gör historiaprovet, vilket jag inte grejade för fem öre :/ Håller tummen här!
Hemma tidigt då jag slapp svenskalektionen :) Gossen har borstats, ska tränas en sväng och få mat.
Därefter beger jag mig med mina godaste vänner för 50dagars studentfest. Hoppas på en lika perfekt natt som 100dagars.

Ha det bra!

Operation ringklockan.

Julius har bjudits på en prommenad med pappa idag. Pappa har fått komma hem från sjukhuset, o förstöker komma igång med en liten prommenad var dag. Gossen gillar't :) Och sköter sig så bra enligt rapporter. Pappa var imponerad, gossen hade tydligen lyckats passera en chihuahua på cykelvägen utan att stanna upp o fundera på om man ska våga eller inte.

Därefter påbörjade vi träningen av operation ringklockan. Ringklockan skapar reaktionen stormskäll av allt vad du äger o har, rusa dit o lugna inte ner dej fören du skällt ut personen ordentligt o insett att den inte är värst farlig, i gossens kropp. Har alltid löst det hela lite enkelt genom att strö ut massa godis på golvet när det ringer på, o det funkar ju bra för stunden, men reaktionen hos gossen förändras inte.. konstigt nog.
Så inom en (förhoppningsvis) snar framtid ska ringklockan/knackningar betyda, spring till hudkorgen och ligg kvar till du får fri :) Det gäller bara att få det i bruk, haha vilket var det lilla problemet, eller inte!

Världen vackraste guldgosse :)
Jag har avvänt target i hundkorgen, sist jag testade använde jag hundkorgen som target. Gossen har alltid lätt för att plocka bort dem, så därför beslöt jag mej för att köra såhär. På tre pass har vi kommit såpass att gossen kan springa till sängen och trampa på locket från hela huset. Det gick såå smidigt och bra, mäkta imponerad matte. Ett sådant pass till ikväll, därefter ska vi gå vidare :) Hoppas på att detta leder någonvart nu!

Därefter har vi tagit en rask sjukilometare med härlig musik i öronen. Middag väntar, plugg måste vänta, och sängen väntar. Imorn är det NP i svenska b. Halleluja för att slriva uppsats hela dagen, vilken onödig, aptråkig skit..
Ha det bra!

rådjur

Regning o svinkall dag :( blää för det.
Vi tog en långlångis i skogarna när jag kommit hem efter dagens två lektioner. Kilade in på en ny avtagsväg o därmed blev turen än en bit längre. Mysig skog detdär.

Jag hör hur det prasslar till ordentligt i skogen en bit upp, jag kallar in gossen som är ruskigt intresserad o står o tittar på något som jag inte ser, han tvärvänder på inkallningen, men stannar upp efter en meter o kommer därefter springandes mot mig i en jädra fart. Jag platsar gossen o går fram o kikar men ser inget och skickar därefter iväg Julle på ett hopp&lek. Gossen rusar in i skogen, jag tänker inte mer på det. Ca 15 sekunder senare rusar ett rådjur ut från det hållet, över stigen o in i skogen på andra sidan. Först då upptäcker jag att Julle är utom synhåll (vilket inte är särskilt svårt i tät skog) och ett tiotal sekunder senare kommer även han rusandes från samma håll och han stannar upp vid mig.
Frågan är hur man ska tänka kring dethär :/
*Inkallningen var riktigt bra med tanke på störningen. Det viktigaste för mig i inkallningen är den omedelbara reaktionen, o den satt som perfekt. Sen stannade han visserligen upp en sekund innan han gasade på i kalasfin fart tillbax till mig. Men jag känner mej ändå riktigt riktigt nöjd.
* Det jag är mindre nöjd med är att han rusar efter. Jag sa hopp&lek och vifftade medhänderna, så helt fritt fram hade han ju såklart. Och hade jag fattat vad som hände hade jag såklart kallat in igen.. Helt klart en tabbe av mig att jag inte förstod vad som pågick.

Skvallerträning på rådjur vore helt klart någonting för oss, men det känns svårt att genomföra. Rådjuren visar sig inte sådär jätteofta för oss..



Jajja. Utöver detta grejade gossen 5st inkallningar av mycket hög störning. Sådaana som jag aldrig skulle välja att ropa inkallningssignalen i, om det inte varit för att jag visste vad gossen hade i skallen. Klockrena och alldeles perfekta inkallningar. Här var jag lycklig må jag säga :D En liten bit fick han gå kopplad också, där det inte kändes som jag hade riktigt samma fina kontroll på läget.

Väl hemma har det pluggats i massor. Ett pass rallylyndnad ute på gråden var det tänkt, men gossen var seg och slö :( I sådana stunder önskar man bara att min räservalp redan var hemkommern, men än är den int ens tillverkad :)  Problem av detta slag lär knappast existera med nästa :D Lite shejping istället, och det ville han mer är gärna vara med på. Det nya läggandet går skitbra, och kommandot håller på att befästas.

Nu väntar duschen, ha det bra!

11april

Fasen vad underbart det är i skogen nu :) Varje dag njuter vi av att spatsera omkring där!!
I förrgår och nu imorse gick vi en helt ny liten runda i skogen. En åttakilometare i alldeles perfekt terräng. Dessutom finns det massor med avtagsvägar längs med som vi måste prova på också. Härligt!

Gubben har varit sådär alleles perfekt i skogarna sedan sist. Lyhörd, lekfull lydig och sprallig. Känslan är på topp, och nu ska vi bara lyckas med att behålla den känslan nästa gång vi prommenedrar med Lovisa&Alice.

Insåg häromdagen att jag verkligen tjatar på min hund. Tjatar hit o tjatar dit o ropar och har mej. Så jag bestämde mej för att verkligen sluta upp och istället springa och glömma mig bakom träd och stubbar titt som tätt, precis som jag alltid gjorde när gossen var liten. Det har fått en förvånansvärt bra effekt :) Somsagt, känslan har varit på topp de senaste prommenaderna. Ibland gäller det bara att gå tillbaka till det allra enklaste och tänka om.

Igår tränade vi med Sara&Dagmar. Dagmar var på topp och visade sin allra finaste sida :) Gossen var seg o alldeles för varm, vilket inte var så konstigt för termometern visade visst 17 grader, och vi tränade delvis i solen. Resultaten var ändå helt okej enligt filmerna, han är med och är fokuserad. Men känslan och attityden kändes desto sämre. Jag har alltid sagt till mejsjälv att skitsamma hur resultatet ser ut, bara attityden är bra. Och just igår var det tvärt om :(

Nu ska Julle lämnas ensam hemma några timmar!
Ha det bra.

skogen.

Snacka om att våren har slagit till, fy bubblan vad härligt :)

Tre långisar i skogen sen sist. I onsdags, vilken var första turen var gossen såå lycklig över att få spurta omkring med mossa under tassarna. Det lyste om hela honom :) I torsdags prommenerade vi med Lovisa&Alice. Grabben var skötsam o lyssnade på de allra flesta kommandona, men han var något i sin egna lilla värld. Dessutom fick han för sig att jucka på Alice några gånger. Har funderat lite kring det o tror mej ha en ide på hur jag ska tackla sådana situationer. Dessutom krävdes det två inkallningar i en situation längs prommenaden. Dags att börja träna lite mer igen, och framförallt, att använda inkallningsignalen lite mer. Den tynar liksom bort om den aldrig används!

Idag passade vi på att köra ett upplet med fyra stycken leksaker utlagda. Härligt engagemang, men med stekande sol o hängande tunga var det inte lätt att lyckas genomföra alla inlämningar i galopp. Han gjorde allt han kunde iaf :) Finfina gossen!
Flera inkallningar längs vägen som alla satt perfekt, lite repetition är somsagt aldrig fel, samt härlig lek. Märker att leken faktiskt stigit i rangordning på listan av favvisbelöningar.

I kväll väntas egentligen hundträning, men eftersom pappa får komma hem några timmar ikväll stannar jag hemma.
Ha det bra!

5 april

Dålig uppdatering av olika anledninger. Mycket som händer på många håll.

Vi har tränat endel sedan sist. Vi har varit på en kurs i belöningsutveckling för Fanny Gott. Inspirerande, motiverande som skapar många bra tankar och funderingar, helkul. Julius visade upp en fin kamplek , och likaså matbelöning. Men vi har mycket att utveckla, vilket gillas.

Fel fel fel. Inte kampa med greppet så långt bak i munnen ;)

Endel långisar i vanlig ordning. En i skogen med långlina på bland annat. Snart skippar vi linan, när rådjursspåren inte märks i snön på samma sätt för gossen. Påbörjade cykelträningen med 2 x 10min, vilket gossen inte gillar för fem öre ;) han är som han är den gossen!!

Han har imponerat på mej på många sätt den senaste veckan.
*Det är andra veckan för världens bästa pappa på sjukhuset nu, han ligger på infektion vilket betyder att han har egen dörr ut mot gräsmattan, därav kan Julle följa med. Varje gång vi hälsar på ligger Julle på utsidan o sover så fint trots två stora dörrar emellan. Mycket mycket praktiskt o användbart!
*Han klarar att vara ensam så fint trots att han måste alldeles för länge. Det går helt enkelt inte ihop alltid när inte pappa är hemma, men som tur va har jag oftast kortare dagar. Han kommer släpandes med smala springor till ögon, en jättetrött hundkropp o en svans som går i hundatjugo. Dåligt samvete det har jag, men aldrig mer än fem timmar än så länge, o den gränsen ska jag hålla mig under.

Daggmasken Dagmar!

Idag var vi o träffade Sara o Dagmar för en träningsomgång. Vårt mest lyckade pass i år, minst måste jag säga. Jag har bestämt mej för att skippa externbelöning, den får honom bara ur balans, samt att jag bestämt mig för att försöka få honom mer samlad istället för slit o släng, hit o dit. Utan någon uppvärmning går vi ut och kommenderas runt i en bana, en helt lång vanlig tävlingsbana och jag är sååå nöjd. Samlat, stabilt, koncentrerat och motiverat. Dagmar smäller till med en minst lika fin hon. Efter paus gör de detsamma igen. Vilket pass det blev, o vilken känsla i maggropen.
*O just det. En till grej som imponerar mig. Kpppelgåendet. Helt underbart perfekt över stadens gator o torg. Klockrent. Likaså den lilla biten vi prommenerade tillsammans med mormor och liknande. Med Dagmar skötte han sig fint också, men inte klockrent på samma sätt. Härligt i alla fall!

Kameran glömde jag såklart bort, så vi var tvungna att köra en sista liten minibana med bara några moment för att få det på film :) Våra finfina voffsar. Nog har vi endel småmissar att jobba på, men vi hinner.
Jag tog 5min o tränade in pekfingret som nostarget. Att följa den för att ha i det moment där huinden ska ställa/sätta sig framför mig. Jag använder det på filmen, men gossen ser ut att tro att det är en godis o försöker käka upp handen ;) det måste vi absolut träna mer på.



Oredigerat o bra haha. Filtypen passade inte i moviemaker, o jag lyckades inte att ändra. Sånt är livet!

En rask 7 kilometare i regnvädret på det, med massa strosande på snöfritt gärde. För övrigt går det nya läggandet framåt :) kommando ska sättas strax. Vilket blir en utmaning, som alltid. Jäkla stimuluskontroll säger jag bara. Ha det bra!

RSS 2.0