Nu drar vi..

En äkta slappdag har vi hunnit med. Det enda Julle fick av oss människor va 4 gånger ett varv runt kvarteret. Han hade såå tråkigt, och inte fick han ligga så mycket ute på gräsmattan och spana heller. Jag orkar inte med att torka honom varenda gång, (det regnade alltså).

Igår blev det en skogstur igen. Vi hade tänkt att hitta svamp, men så blev det tyvärr inte. Men grabben fick sej ytterligare en räjäl genomkörare och var nöjd med det. Ingen träning idag heller. Hade tänkt att lägga ett spår åt honom, för första gången på månader. Eftersom det gick kaputt sist så kände vi för att syssla med annat ett tag. Men när jag packat klart drar vi till stugan med mormor. Så där blir det antagligen lite leksaktssök och ett spår. Ska testa godisspår, det har vi aldrig gjort så det kan bli kul. Och sen ska vi rejsa i skogen och även bada, för vissa av oss. Vi vet fortfarande inte hur länge vi blir, men några dagar i alla fall.

Ha det bäst :)

Har antagligen lagt upp bilden förut, men det är så oerhört skön att den tål att läggas upp massor med gånger :)

skogsinkallning.

Det har inte blivit mycket gjort sen sist. Vi har motionerat massor men inte tränat någonting sen i söndags. Jag får nog dra till skog och söka lite leksak med Julle i eftermiddag.

I alla fall så dorg vi iväg till skogen här i närheten häromdagen. Det blev 6km prommenad vid ravinerna och grabben slet swom satan i skogen. Sprang brtydligt mer än vanligt, härjade upp och ner ur ravinerana så han fick både kondition och styrketräning där. Vi passade även på att träna skogsinkallning och åter igen kan jag säga att inkallningen sitter perfekt. Jag gjorde kanske 20 inkallningar och på alla tvärvänder han och rivstartar mot matte. Jag belönade väldigt varierat. Iland kamptrasa, ibland fick han jaga grisöra, ibland fick han leta gosis på marken, pinnar, gos, jag jagar honom. Allt möjligt belönade jag med, och det älskar han.Nästa dag fick det bli en långis i koppel, för första gången på väldigt länge. Det blev 6,4km. Han gick väldigt fint i kopplet vilket han nästan alltid gör numer. Efter långisen fick det bli slapp inne medan regnet öste ner utanför. Kusinerna har varit här hela veckan också så mycket bus har det blibvit.Och igår va vi vid sommarstugan jag, kusinerna och morbror. Vi skulle gå till myren bakon bondgården för att plocka hjortron. Hjortron fann vi inga men det blev en jävla prommenad. Vi trapmade runt inne i skogen och hittade tillslut ett tjärn. Märkligt men iaf. Julle rejsade på som bara attan, och med vatten till knäna blev et en rejäl genomkörare för musklerna. Bada gjorde han rikligt också. Massor med pölar och beckar överallt. Han skulle hoppa över en lite större pöl men landade i. Det visade sig vara en rikgit djup pöl så hela han hamnade under vatten. Det blev en jädr duns, och mycket skratt.Somsagt, motion har det blivit mycket utan men desto mindre med träning. Jag hittar inte motivationen hos mejsjälv när jag vet att julle inte vill. Just det, jag klippte ju grabben i pulpan också. Stackarn satt bara där och fortsatte hålla fram tassen medan bloden forsade. fast jag fortsatte att klippa somm om inget hänt och penslade sen på nagelack. Och allt gick vägen. Matten bästis ;)

Träningsrapport.

Först och främst va vi ute i skogen i närmare tre timmar på förmiddagen. Hittade blåbär, smultron och svamp :) Musms, och en trött hund på köpet.

På eftermiddagen drog vi till parken och började med ställandet. Det gick helt okej. Det fixar han snart. Däremot, eftersom vi inte har något kommando för det fria följet ännu (han gör det helt frivilligt) fick det sej en rubbning idag. Istället för att följa med stannade han kvar, stannade mitt under eller satt och titttade på annat. Sktistrist eftersom jag trodde att jag verkligen fått upp motivationen där. Men å andra sidan tränade vi ganska länge, då tröttnar han snabbt.

Vi gjorde även en platsliggning. 2 minuter utan problem. Men jag blir ändå så besviken. Jag börjar tröttna såååå mycket på att hela tiden kämpa för att hunden ska vilja träna. Jag vill ha en hund som vill vill vill träna lika mycket som jag. Som det är nu får jag verkligen planera hela dagen i detalj när jag ska träna, och ändå vill han inte alltid. Han vill ibland men jag vill ha en hund som vill jämt. Jag vill abbsolut inte byta ut världens bästa gosse det är inte det jag säger. Men jag undrar hur fasen jag ska lösa detta. Vi är INTE redo för en hund till, och vad skulle det va för hund? Men om man kunde få låna någons hund, någon matte som inte har tillräckligt med tid eller så.

Jag hatar att jag ena dagen är supernöjd och ska va med på månadstävlingen, medans jag nästa dag funderar på att träna med någon annan hund. Jag är så jävla less.... Grabben är sån livsnjutare, nöjer sig med prommenader och få vara nära familjen. Det enda som saknas är träningsmotor. Den finns, men inte alls i den mägd jag vill.

Jag är sur!


Hemma från Öland.

Nu har jag så mycket att skriva så nu får jag dela upp det i flera inlägg. Jag börjar med vistelsen på Öland :)

Vi har haft det super mysigt. Perfekt väder, hetta och sol. Vi har mest slappat på plajan, åkt till olika små platser och grillat på klippor i solnedgången. Det finns så oerhört mycket vackra stenhus på Öland som man bara vill ha. Men jag vet inte om jag skulle vilja bo där vintertid, bland alla kossor och allt. Kossorna där går ju lösa. Istället för att hägna in kossorna så hägnar man in de platser man vill ha ko-fritt. Helt sjukt tycker jag, speciellt eftersom kossorna rusar efter en så fort de får syn på en.

På torsdagen tror jag att det var, jag och grabben gick en långis och plötsligt kommer ett 30-tal kossor rusandes efter oss. Vi slänger oss in över en sån där fä-rist som kossorna inte kan ta sig över och planerar en annan väg tillbaka hem. Vi går en bit och vid grinden på andra sidan står självklart en hel hög kossor också. Så vi fick helt enkelt ringa på mor som kom med bilen och hämtade oss. Vi tog oss ju ingen stanns.

Nog om kor. ETT dopp lyckades jag med i det svinkalla havet. Solen stekte men vattnet var sviiiiiinkallt. Bilder kommer här.skitkul film. Jag dör varje gång jag ser den!


Regn och rusk!

Usch vilket regnväder :(

Grabben och jag har cyklat ner till stranden igen. Men tyvärr blev vi tillsagda av någon komungubbe att jag INTE får bada hunden där utan jag ska gå bort till hundbadet. Inga problem för mej, men hundbadet har en strand på 20meter och där får han inte plats med sina fnatt. Men jaja, jag tänkte att det inte gjorde så mycket när det regnade och inte var en jävel på heela stranden, men tydligen. Vart ska han nu få rejsa?

Såhär ser det ut när vi cyklar hem. Grabben för kömpa för att hänga med!Världens bästa cooling. Kolla på den självsäkra springstilen ;)


Igår tänkte jag att jag skulle skita i långprommenix. Han har fått massor med motion varje dag sen han var sjuk så jag tänkte passa på att ta en vilodag i regnet, MEN klockan halv tio drog jag med mej mor ut på en tur. Jag hade tänkt ut innan vart vi skulle gå, men vi blev helt vilse. Klockan elva var vi ute i en becksvart skog och visste inte var vi var. Riktigt läskigt när mamma är rädd på riktigt. Julle traskade på som vanligt och fick rejsa lös hela vägen, så han var lagom trött när vi kom hem och gick raka vägen till sin kära bur för att sova.

Och i morse planerade jag lite träning på grusplan när regnet hade upphört för en stund. Men jag tror grabben inte riktigt hade vaknat, han var halvslö och ville inte riktigt. Men för att vara halvslö gjorde han ett bra pass måste jag säga. Han hängde med bra i svängarna på fria följet vilket är det jag jobbar mest på för tillfället. Vi har repeterat klossträningen också, så nu jäklar ska även svängarna sitta perfekt snart. Jobb för mej ikväll och bakning innan dess, så det får bli vila från motion idag istället. Imorn åker vi antagligen till sommarstugan så då får han springa igen!

Ha det!

Träningsrapport

Imorse, eller idag vaknade jag upp hemma hos Lovisa klockan tolv :O Käkade och spelade lite kort. Hon har lärt mej Kasino, svinkul men jag vinner ju aldrig. Jajja, hemma redan vid ett i alla fall. Julle var i Norge med mor och fra tydligen så jag satte mej och började sy på kuddarna som jag och mamma säljer till jul. Skitkrångliga med massor av steg och grejs, ska lägga in en bild någon gång. Jag satt nog en fem timmar idag, och hann inte ens tre stycken.

Senare gick jag, mamma och Julius fem kilometaren i motionsspåren. Vi går på bra, utan nos och kiss. Hemma åt vi mat och sydde lite till medans grabben låg och grubblade över kvällens träning ;)

Den ägde rum vid gräsplanen nere vid skolan. Han va riktigt taggad och gick otoligt bra i fria följet. Dessvärre är det linförighet som gäller i augusti för oss, så jag ska testa med koppel så småningom. Sen gjorde vi äben tre platsliggningar. En på en och en halv minut, en på två minuter och en på några sekunder bara så han inte ska skrämmas för att tiden blir längre varje gång. Vi testade faktskt ställande med externbelöning bakom åxå, det funkade bra. Men jag fick nyss nys om en artikel om baklängeskedjing, så det ska jag läsa på innan jag börjar med momentet.

Förövrigt måste vi snart handla hundmat, och då ska jag passa på att köpa en apportbock. Hittils har vi bara kört med en gammal snorkel haha...

 

Ha det bra!

Tältning

Jag, Lovisa och Julius har tältat en natt på en liten ö i sjön vid sommarstugan. Första dagen hade vi riktigt fint väder och vi låg meR i vattnet än ovanför. På den ön sover vi vid en klippa där man kan dyka ifrån, men även gå i. Det är superbra där, ett riktigt favoritställe! Julius däremot törs inte lita på stenarna så han nöjde sig med att plaska lite grann inne vid kantan och oroa sig för vart vi skulle simma iväg. Men snart förstog han att vi inte lämnade honom där, och la sig tillrätta och höll koll på oss. Vi tog även en båttur bort mot campingen på andra sidan sjön och köpte glass! Mysigt.På kvällen blev det endel åska, så vi va faktiskt aningen skraja men vi klarade oss. Nästa dag var vädret sämrre så vi åkte hem vid ett tiden. Lovisas far hämtade upp oss med sin båt så åkte vi vidare mot deras stuga för att så småning om ta bilen därifrån. Vi fick fyra aborrar på hemvägen :-) Julle har varit duktig och vaktat tältet noggrannt åt oss. Han är en sån trygghet att ha med sig. Jag vet att han alltid vaktar om någon okänd skulle dyka upp när vi är ute i skogen eller liknande.Igår tog jag och Julius oss en cykeltur ner mot sjön. Först gick vi till parken och repeterade lite inkallning eftersom jag knappt använt den på väldigt länge. Han klarade alla galant. Även när han letar godis, nosar på goda lukter osv. Den sitter som ett smeck just nu!! Sen cyklade vi somsagt till sjön. Han fick springa lös hela vägen och herre vad han han fick springa för att hänga med. Hann inte stanna och lukta där inte. Väl nere på stranden sprang han som ett spjut efter pinnar, ner i sjön, och grävde. Han älskar stranden. Synd att det inte va någon mer hund där så han kunde få leka lite. Han har inte så många hundkompisar. Efter det cyklade vi hem igen och han va lika lydig nu. Jag behövde göra kanske 6 inkallningar och alla satt perfekt. En va han påväg ut på stora vägen, ute vid stranden,  och en satte han efter grannens snickare.  Jag är oerhört stolt över honom om man tänker på hur jobbigt vi hade det för ett år sen. Det var rena pinan för oss, men nu leker livet.Denna bilden blev månadens läsarbild i Härliga hund en gång i tiden. Grabben i Säbytorp, 4 månader gammal.

RSS 2.0