Stugan!

Först och främst blev det en långis i skogen för mej grabben och mor i onsdags. Inget speciellt direkt, men jag fick någon helt okej bild som jag väl kan dela med mej av. De är tagna med min lilla canon.

Snacka om fin hållning. Nästan att han ser ut som den ras han är XD
Agility har vi varti och tränat med träningsgruppen i torsdags. Hör och häpna men grabben var som förbytt. Rejs igenom tunnlar och segling över hinder. Han är allt korkad ända in på benknotorna min grabb. I slutet ordnade vi en liten bana som vi körde en och en och han fixade den galant. Två tunnlar, massa hopp, ett långhopp och ett slalom som jag då självklart får hjälpa honom med..

Ledig fredag så jag, Julle och mormor drog iväg till sommarstugan direkt efter agilityn. Fort som satan så jag skulle hinna se idol, och pga det missade jag den ena instruköterns uppvisning med sin bc. Jajja, man kan inte få allt...

I stugan blev vi kvar i tre dagar. Och som alltid blir det mängder med motion för grabbens del. Kopplet ligger nerpackat i väskan så han rör mycket på sig genom att bara vara på gården. Sen har vi ju självklart plockat svamp, joggat och busat i mängder.

Grabben badandes i kvällssolen. Höst!


Mitt inne i skogen på båtvägen mellan stugan och båten ställer sej julle och stirrar in i skogen. Visar tänderna och skäller och ylar nåt så frenetiskt. Visst att han kan vakta hemma tex om det är mörkt ute, men herre min gud (jag är inte riligös) vad rädd han måste varit. Det gick kalla kårar på ryggen medan jag samtisigt försökte behålla lugnet. Min störtsa fasa var att det var varg. I alla fall såg jag inget och vände genast hemåt med grabben igen, och var 10sekund stelnar han till och stirrrar in i skogen. Fy farao vilken marddröm. ingen mobil med mej heller. På hemvägen rejsar han rakt in i skogen med nosen i marken och spårar som attan. Men jag avbröt honom med ett enkelt Julle bara så att han inte springer bort sig i markerna...


Julle sittandes på ett bondägg och spanar över nejden... Kolla in kroppsspårket, så Julle i bott :D Jag blir gråtfärdig när jag ser det. (av glädje alltså).


Sen har han skällt ut fårflocken en gång, men han har även gått dit sen igen och sagt förlåt. Han har skällt ut grannens katt en gång, men det positiva är att han håller sig en bit ifrån. Han hoppar inte direkt på den om man säger så, och dessutom gjorde han en klockren inkallning när han stod där och skällde ut katten, då blev matte nöjd också. Och just det, elstängslet har han fått sej en smäll av också. Hugaligen vilket hjärtskärande skrik har ger ifrån sig samtidigt som han flyger ur diket. Undrar när han ska lära sig? haha :)

En av alla prommenixer vi gick. Grabben intar lämplig position och klistrar bästa leendet.


Fotboll och gäddfestival blev det igår. Och trots tre familjemedlemmar och mängder av folk på festivalen gick han helt okej i kopplet. Nema problema ens där. Långisar har vi hunnit med flera stycken se sist också, men nu minns jag varken ut eller in.. Ha det bra! :D


Klickerträning för hela slanten..

Jisses vad jag har fått ny motivation. Julle klickades ju in vid 4 månaders ålder, men just klickerTRÄNING har vi bara kört lite halvhjärtat vilket självklart inte leder till i närheten av samma effekter som om man kör fullt ut.. Men nu jädrar blir det KLICKARTRÄNING till 100% framöver. Inte det minsta lockande eller korrigering. Och vi har redan börjat :)

1. Fina raka sättanden - som vi tränat lite grann på och det går kanoners, det sitter perfekt, snart ska väl kommando på beroende på om jag vill göra det till en lydnadsinkallning eller inte. Vi får se!

2. Trampa på ett lock - ska småtesta lite på agilityn på torsdag och lärde då in detta ifall jag kan ha användning av det. Kan tillägga att han lärde sig detta på kanske 4 sekunder :O Och jag överdriver INTE. Sen har vi tränat lite avstånd och sånt såklart!

3. Hålla fast - där kör vi för tillfället med en gammal hårborste. Har nu kommit så långt att han håller den i kanske 3 sekunder. Han släpper den inte därefter, men då kommer tugget. Så längre tid är det vi kör på däör. Och även detta gick på några få sekunder egentlige, fast jag har testat i lite olika miljöer och så.

Och det är ett jäkla driv i honom. Han erbjuder massor med glädje och det är så kul. Med tanka på att han är en sk Crossover hund så hur kul kommer det då inte bli om några månader när han fattat principen?

Inkallningsträningen går inte som tänkt. Förra veckan bestämde jag att 3ggr/vecka ska det repeteras men det sprack ju redan första veckan. Och inte en enda inkallning gjorde jag på hundträffen heller :(. Inte en enda, där som jag hade tänka att hårdköra haha. Självklart ropade jag lite "häråt" och "skynda dej" oså, men inte inkallning med rätt signal. Jajja, vi får väl se när det hinns med...

I måndags joggade vi rundan och det gick bra, plus att vi gick 40min på morgonen, men sen har vi även kollat till valparna en gång till och denna gången blev det bättre bilder!

Här kommer godingarna :D


Helsköna! 6 veckor gamla nu, och holy banana vad de bits! Ha det bra.. :)

Hundträff och valptitt.

Jahapp, igår morgon bar det iväg på hundträff i stan. Allt blev verkligen lyckat, förutom att jag såklart slarvar med att kolla mejlen och missar att vi bytt plats. Så jag kom väl 25min för sent, men jag missade bara lite introduktion i klickerträning, och det kan jag ju.

Det var många hundar. Om jag lyckades räkna rätt så tror jag det var 11st. Vi började med lite klickerträning där jag valde att köra raka fina ingångar och det gick kanon faktiskt. Det satte sig ganska bra där, fast det behövs såklart mer traggling. Veterinärföredrag om virus, lunch och lite rallylydnadsträning hann vi med innan det var dags för lekstund. Stora hundar för sig och små för sig. Julle var ganska trött efter all koncentration så det blev inte jätte mycket bus, men han jagade efter specs några svängar och hade kul i alla fall.

Specs och Julle va verkligen hyperlika. Specsarn hade ju såklart bredare ansikte och Julle lite mer päls, men i all hast så kunde inte jag se några olikheter i alla fall. Jag tror att det är Julle sist, men jag är långt ifrån säker! Han brukar nämligen hamna sist vi lek stackarn.


Verkligen en helkul hundträff. Kul att någon tar tag så att saker och ting blir av. Hoppas det blir igen, så kanske man kan hjälpa till med något! :D

Enligt Sofie så är Julle den som står helt upp, och då är ju Specs den som plockar upp en leksak. Den sprattliga svarta är söta Svea med sina långa ben :D, och den stora svarta är Lovis. (Tror att alla namn blev rätt).


.

Där hemma åkte Julius raka vägen på fotbollsmatch, där vi vann med 8-1 och därmed går upp i trean nästa år. Herre vilket skrik och ståhej det blev, men champanj och allt!

Och efter detta åkte vi och tittade på valpar. Det blev rätt bråttom iväg så jag bara snodde åt mej en av pappas kameror och självklart bli inställningarna fel och 90% av alla bilder suddiga. Men till veckan ska jag visa fina bilder- det lovar jag. Några kan jag till och med visa nu.. Hon har alltså valpar som är brun/vita med tantecken, svart/vita med tanteckan, svart/vita och brun/vita. Alla färger som är möjliga. Min favvo är slöfocken Bruno, men jag vet inte vem som är vem på bilderna tyvärr, fast det säger väl sig själv att han är brun? hihi.

Ha det bra!

Oj,oj,oj

Shit va länge sen det va jag skrev nu :O Jag få försöka göra den långa vecakn kort helt enkelt.

2 dagar (vilka nu det va) har vi joggat skogsrundan, och ena gången stötte vi först på en joggare med en labrador, men Julle stannade upp av sig själv och vi kunde fortsätta joggandet när de var förbi. Lite senare under turen kommer en tant gåendes precis i en sväng, så hus flux står hon 3m från grabben. Jag kallar in, och han kommer INTE, jag kallaar in igen och han kommer som skjuten ur en kanon. Antagligen var det mycket just där och han hann inte med riktigt, men så ska det absolut inte vara. Så nu lägger jag inkallningen i hårdträning igen. 3gg/veckan ska vi köra ett inkallningspass. Och hittills har vi hunnit med 2st. Båda gick kanonfint och det verkar som att han bara behövde lite repetition, sen ska vi öva mer på extrema störningar i verkligheten!

Vi har varit och tränat agility med träningsgruppen en gång också, Grabben har glömt bort alla hinder haha :) Vi fick kämpa som attan för att få honom över ett 10cm högt hinder. Förstår ni vilken svårtränad hund?. Med matskål och hela galoppen bakom gick väl både det och tunneln någon gång. Han är inte rädd, för ena minuten rejsar han igenom och över på egen hand, nästa ska han absolut inte igenom. Och omotiverad är han inte, han vil veklaigen ha matbitarna i skålen, men han vill inte igenom. Skum hund :) Men perfekt i alla fall <3

Träffade dessutom instruktören vi hade på valpkursen och inte helt oväntat tyckte hon att Julle hade blivit STOOR :) Och lugn. Hon undrade vad vi gett honom (På valpkursen var han en lite busig rackare med spring i benen om man säger så). Han satt där och slog på folk som skulle fortsätta klappa honom medan vi pratade om hans ungdom. Fisförnäm grabbe eller vad? :)

Imorn ska vi på hundträff i stan. Ska bli skojsigt. Ska ta med kameran då också. Nu väntar gäster. Ha det bra!


Hm..

Jag och grabben har kört joggingrundan två gånger sen sist. Den är kort, men då kommer jag ut oftare så det är riktigt skönt. Vi har gått en långis i koppel..

Och vi har gått mot sjön. Där springer han ju alltid lös eftersom det är en bra cykelväg osådär, och så finns det en plats där det går en väg åt vänster. Där springer han alltid in, och man ser inte pga häckar och träd om det kommer någon där. Iaf så kom jag ikapp honom och där står han, spanar på två hundar som kommer mot honom på kanske 20m håll. I all hast drog jag till med en inkallning, och mycket riktigt kom han, MEN. Även om det inte va mer än max en halv sekund som han stod kvar innan han vände mot mej, så är jag lite missnöjd faktiskt. Om det ens va en hals sekund, så kan han snabbare. han ska inte ens hinna tveka, han ska ha det i ryggmärgen. Kanb verka som småsaker, men jag är noga med just tvärvändning. Vi ska repetera lite inkallning någon dag när tiden finns..

Och idag har vi varit å golden-dagen. De fick skjutsa dit mej och åka iväg för idag va det typ 20olika grejer som skulle göras, och självklart fotboll. Så där var jag och Julle i 4 timmar och traskade runt. Lite uppvisning i lydnad, agility, apportering och freestyle. Utställning och en tipsprommenad. Det va mysig, men lite långtråkigt för vår del då vi inte kunde åka hem tidigare. Iaf så testade vi lite agility men tunneln gick INTE idag :) Vi tränade även lite fot (vardagsfot) på gräsplanerna bland hundar och det gick kanoners. Det enda är att han har påtok för mycket kontakt. Som det är nu går han prick vid sidan och stirrar på mej  och sitter vid halter. Det är ju tävlingsfot för fasen och så kan han ju inte gå i fem kilometer. Så nu klickar jag för någorlunda rätt position (alltså helst lite slappare position än han går nu) och för att han tittar på annat.Han skötte sig superbra hela dagen. Gcik otroligt bra i kopplet, la sig och sov när jag va tråkig och bjöd upp till mycket lek emellanåt. Dessutom blöev hans moster BIS 2 idag och dottern i vår uppfödares familj vann barn med hund. Jag gick inte fram till S, vår uppfödare. Jag tänkte att hon antagligen inte känner igen mej utan mamma, jag vet jag är mesig. Precis som min grabb!

Ha det.


6 & 7 september,

Igår gick Julius en långprommenad med mamma och pappa på morgonen. Alltid skönt med lite lov från det någon gång, även om jag äälskar att långprommenixa med honom.

Vi följde med och lämnade mormor vid stugan och passade på att gå en ca 300m långt godisspår. Han fick springa lös när vi spatserad på stigen mot spårstarten och när han fick vittring och var påväg ut i spåret. Så jag slängde ur mej ett hastigt halt, och det fungerade kanoners. Vi har ju inte tränat sådär jätte mycket stadga på det, men han vände sig mot mej och stannade där, kom inte mot mej som var problemet med stanna. Igår var vi i och för sig och tränade på planen, lite handtarget som jag ju döpt, lite vardagsfot som jag också döpt nu och lite halter.

Julle brydde sig inte så värst mycket om godisarna (som i detta fall är matbitar). Han är ju inte direkt noggran i sin spårning och spårar säkert en tredjedel men högt huvud haha, men han hittar alltid rätt (med lite hjälp från mej ibland), han blir härligt trött efteråt och han har oerhört kul. Det är väl ändå det viktigaste! :) Sen blev det en snabb rejsa av sej i skogen där jag innan det bar av hemåt igen. Där tittade vi för andra gången förbi valparna men bara någon minut så någon bild blev det inte. Men det kommer, kanske till helgn.


Idag gick vi vår vanliga rastning på morgonen innan jag åker till skolan, dvs vid 6.20 tiden ungefär. Pust! I fredags på idrotten sprang jag mitt 5km konditionstest, VG på det, så jag tänkte passa på att försöka komma igång och jogga åtminstone lite grann så när jag kom hem så drog vi iväg på en joggingrunda. Allt som allt 5km, men jag sprang bara i skogsdelen dvs 3km. Haha, lite slappt men eftersom jag hatar att jogga så är det bättre jag joggar lite än inget. Spinning kommer bli 2ggr/vecka såfort allt är klart med mitt träningskort, jag ska försöka hålla igång nu. Så de dagar jag kör spinning för grabben träna mentalt istället. Jag orkar ju inte prommenad OCH spinning lixom :)Jag testade även lite vardafsfot under prommenaden och det fungerar oerhört bra faktiskt. Vi behöver bara öva på lite längre sträckor och det har det redan börjats med :) Jag körde endel med koppel idag, förut har vi bara tränat lös.

Jajja, nu ska jag göra mera läxor :( ha det. Och tack sofie och specs, Kul med en läsare :) hihi

Noll motivation.

För det första tar skolan sån oerhörd tid just nu. Jag går upp klockan sex VARJE morgon eftersom jag måste åka tåg/buss, och som idag, är jag hemma halv sex. Då är det läxor som gäller. Kul vardag lixom.

9km gick jag och grabben i tisdags. Och de senaste dagarna har varit packade med skola så inget har blivit av på hundfronten. Eller ja, nästan inget. Vi har tränat lite handtarget, och där han jag nu satt kommando på det hela. Gått en halvlångis till mormor och Julle har lekt med några hundar brevid en fotbollsmatch. En av hundarna var den stora svarta blandisen som han HATADE i våras. En gång rök de ihop, men därefter gav de varanda inte en blick, och nu lekte dom. Kul, det där med hanilsk kan jag varkligen till 100% ta tillbaka. Han går ju ihop med allt verkar det som. Utom katter då, men jag förstår honom :)

Den här bilden är såå Julle. Hakan i marken men ögonen låångt i sidled :)


Annar har vi inte så mycket motivation till något. Känner inget träningssug, och jag blir mer och mer besviken då det aldrig kommer något brev om att jag kom med på sökkurs, bloggandet känns också lite trist. Jag menar, vem vill läsa min blogg lixom?

Jajja, regnet forsar ner och jag velar mellan ett prison break avsnitt, eller fysikuppgifter. Tror på det sista faktiskt, så man slipper i helgen. Ha de bra!


RSS 2.0