Godkänt.

Vilken Dunderhelg :D

Den har spenderats i Ullared. Julle har genomfört sin allra första tävling (förutom några utställningar), vi har umgåtts hela gänget i massor och vi har sprungit i timmar på det stora varuhuset.
Vi fick åka husbil ner med Sara och hennes mor. Gossen flåsade sig igenom de 40 milen medan Dagmar&Herman låg ihoprullade och sussade sött. Trots att vi kom dit på eftermiddagen hann vi med någon timme på varuhuset, där det köptes mängder med svinbilligt hundgodis och massa hundben :D

Lördagen
var den stora dagen med en rallylydnadstävling i nybörjarklass. Jag var alldeles för nervös innan tävlingen för att göra vår toppuppvärmning, därav var inte Julle riktigt riktigt på topp som jag vet att han kan ;) Men när jag kikar på filmen, och fick mitt resultat kan jag fasen inte vara annat än nöjd :)

Gammal skitbild på de fleata av oss!

Man börjar alltså med 100p och får avdrag för saker man gör fel. Vi fick:
20p avdrag för att jag genomförde fel övning, jag glömde visst sitt i två övningar.
12p avdrag för förarfel. Jag vet inte exakt vilka fel, men jag gissar att mitt knä snuddade till honom i svängarna, vilket man inte får.

Summa sumarum var det ju mina fel allt som var :D Även om gossen inte var 100% på topp, så var han 90% på topp, och det får jag var nöjd med. Han fixade sig runt de femton övningarna plus transporterna med fint fokus och engagemang med 74p och därmed godkänt reslutat trots att matte klantar till sig (vilket man får på sin första tävling) - gulltussen!
Dagmar daggmask kom trea och hade vunnit överlägset om inte Sara genomför fel övning. Haha, klantmattar :D
Vilda, Toby och Geisha imponerade också, även om jag inte minns reslutaten på dem.

Därefter en prommis över hagarna där vi släppte hela skaran lösa. Jag älskar att se hela högen komma rusandes över markerna och bara släppa lös -härligt!
Shopping och pizzakäk på restaurang samt ytterligare en trevlig kväll tillsammans på det.

Söndag och ihopplockande, lite mera shopping och därefter en 6,5h husbilsfärd hem :)

Vi har haft en superhelg, och umgåtts dygnet runt med härliga voffsar och mattar, mera blir!!
Kameran var med, men jag glömde den såklart till tävlingen, och under regniga prommenader kändes det ingen idé. Vi väntar på tävlningbilderna från veronica istället!

Ha det bra!

 

 


oh yes.

Jäkligt mycket nytt och omvälvnande för tillfället.
För det första har vi kommit överens om att jag bor hemma i höst/vår, vilket absolut inte var tänkt. Därmed förändras en rad saker på det ekonomiska planet, och vi har kommit överens om att jag är smartare om jag väljer det jobbet som ger mig jobb även efter sommaren (Sara har nämligen fixat jobb i Norge åt mig). Jag har tackat nej till det, och fått ut mitt sommarschema. Lugn juni, mycket jobb i juli, och lugn augusti. Passar bra tycker jag, jobbar jag både innan och efter sommaren behöver jag faktiskt inte slita ut mig hela sommaren.. Hoppas hoppas hoppas att jag gjort rätt val nu, för det var verkligen inte lätt!

Nästa sak: Gimmie är parad :D
Jag har så gott som hängt på uppfödarens sida, och inatt kom äntligen blogginlägget. Gaah vad kul. Jag håller verkligen alla tummar jag kan nu.

Julle fick en redig slappardag i tisdags. Och igår gick vi långis i skogen. Han hade fräs under sulorna vill jag lova, hej vad det gick i markerna. Skolan hade orientering i samma område, så det blev några inkallningar och det klarade han med bravur. Alert och lyhörd var han, och vi hade riktigt roligt tillsammans :)

Nu ska jag finslipa det sista inför dagens samhällsprov.
Ha det bra!

15 maj

Då har helgen passerat helt. Det gick snabbt.

Igår pommenerade vi långis med Lovisa och Alice i skogen. Vi fann en ny variant av den vanliga skorsrundan, den ska användas framöver :) Gossen gick lös till största delar, kopplad där vi såg älgen sist bland annat, och det klarade han fint. Därefter spenderade vi flera timmar inne på gnejsvägen, för åtminstone en av de sista gångerna. Gossen var duktig, men skällde såklart ibland i vissa situationer, gossen i ett nötskal :D

Idag skippade vi långisen. Egentligen var jag sugen på en, men jag fick aldrig tummen ur. Istället gick vi mot vallen och kikade på fotbollsmatch, gossen älskar't för där finns det massor med folk som bjuder på mat ;)

Imorn väntar långis tidigt, därefter skjutsar vi mormor till stugan och sen åker jag mot skolan och gör turismprov.

Ha det bra!

hjälp.

Hade bara en liten skitlektion idag, så jag sjukanmälde mig hihi. Busigt :D

Inte har jag pluggat ett skit hemma heller, jajja, allt hinns med..
Vi började dagen på bänken i parken där jag klippte gossen. Andra gången för i år, och det behövdes. Han ser ut som en förväxt pälsboll annars, och nu är han en riktig snygging :)

En långis i skogen också. Härligt väder, och härliga känslor :D Gossen gick lös nästan hela tiden, och skötte sig kanoners. han var en riktig liten vilding idag, och skulle busa med allt.

Har någon sett min hund??

Under den kortkorta biten Julle gick kopplad möter vi en älg. Den var ute och prommenerade på samma stig som oss och kom rakt emot oss på 100m håll. Kameran låg i väskan framför mej, men jag blev alldeles för rädd för att tänka på några bilder tyvärr. Pappas berättelse om när han hamnade mellan en kalv och en ko, och blev jagad genom skog och mark innan han kom in på ett område där älgen inte tog sg igenom.. Haha, mes som man är, men älgen spatserade in i skogen när den såg oss, och vi passerade utan att se den något mer.. Gossen var inte särskilt intresserad. Däremot har han nos den gossen :D Han visste precis vart älgen kommit ut på stigen lite längre upp, och skulle säkert kunnat spåra upp den :) Mera spår skriker gossen!!!


Sötnöt, minst sagt!

Ha det bra!

12 maj

Svårt att ägna några tankar till mycket annat än valpen för tillfället.
Jag är så glad och så lycklig och så förväntansfull. Vad tusan ska jag ta mig till om det endast blir tikar till exempel? Men så går det ju inte att tänka nu... Allt kommer gå precis som det ska :D

Sitter och räknar på en liten budget, funderar på träningsplan och skriver upp mål. När jag egentligen borde börja med mitt högtidstal, plugga ekonomi och plugga in glosor..

Jullebulle som valpis :D

För övrigt hade jag fått för mig att det väntade jobb både lördag&söndag i helgen, men opps jag var visst helledig. Vi får väl se om jag rycker in om det kanske fattas folk..

Igår gick vi långisen vid ett-tiden i stekande sol. Vi båda var totalt utmattade av värmen, vilken pina. Så idag gick vi upp före tuppen och spatserade iväg på en mysig skogslångis innan skolan. Mycket skönare tyckte vi båda. Gossen fick gå lös i princip hela vägen idag, och skötte sig exemplariskt ;)

Jag hade tänkt lite kvällsträning nu. Men regnet smattrar på altantaket, Julle ligger framför TVn och sliter&slänger med sitt oändliga oxben, och jag funderar på att pallra mig mot källarn och kika på melodifestivalen istället..

Ha det bra!

10 maj

Sista fotot på fotokursen är inlämnad och sista biologiprovet är gjort, gött ;)
Igår tog vi en vilodag.

Och idag gick vi till sjön med två härliga. Satt och mös i gräset läänge innan vi pallrade oss hemåt igen. Alltid lika mysigt att sitta och prata framtidsplaner tillsammans!!

 


sommar

Lördag: Jag jobbade 7h :O Något jag trodde skulle va hur jobbigt som helst i den miljön, men det gick kanonfint :)
Därefter skjutsade vi mormor till stugan, och passade på att busa loss rejält i kohagen samt träna lite på vårt nya läggande!!

Söndag: Det är idag det ;) Träning med gänget i kristinehamns skärgård, låter lika härligt som det var. Ett bra pass där vi utvärderade våra hundar ordentligt för att komma på hur vi ska göra den 28 då det ska tävlas.

Jag har den senaste veckan märkt att gossen behöver en låång uppvärmning. Tidigare har jag trott att han bara blir tröttare och tröttare, men numer krävs ~20min uppvärmning för att Julle ska vara med mej.
Har också märkt att jag absolut ska undvika beröm med rösten under tiden han utför sina övningar. Han blir betydligt mer taggad om jag håller käften och tittar rakt fram ;)
Tills sist har jag också märkt att vår leksakshare fastknuten i ett snöre är den absolut bästa belöningen, till fullo. Den ska ligga och vänta på sidan av planen på tävlingen :)

Glass ute på klipporna samt lössläpp av alla hundar på en gräsplätt på det. Hundarna var trötta av värmen och träningen, men alla rejsade på utav bara sjutton. Härlig syn när fem lösa hundar kommer springande. Fasen att det var idag man skulle glömma kameran :/

I veckan väntar en väldig massa plugg. Sådant som skulle gjort tidigare.. Nu väntar biologiboken igen, prov på tisdag och jag har precis börjat.. fasen

Ha det bra!

bra känsla.

Verkar som samarbetskrachen fört något förjävla gott med sig. Ser saker ur helt andra perspektiv nu. Tar inget ifrån Julle förgivet och blir istället överraskad av en hund som samarbetar som aldrig förr. Hur underbart!

Idag var det långcykling på schemat igen. Cycklade ut i ingemansland och testade på furminatorn vi lånat av Sara.. Borstade i evigheter utan att håret tog slut, att det finns något kvar på isbjörnsungen? Kan hända att den var en aning liten för gossen, men jag tror faktiskt jag uppfattar vår andra borste mer effektiv :/ Cyklade hem igen. Allting i ganska hög fart, men inte galopp.

Fixade och stod i en sväng. Pluggade visst inte alls som jag tänkt. Fasen också det får bli i helgen, ucsh!

Klockan 21 beslöt jag mej för ett träningspass i parken. Planen var:
*Befästa vår vänstra ingång bättre. Han väljer gärna den högra som senast tränades in, och som vanligt, blandar han ihop allt vad kommandon heter ;)
*Träna på tre stegarna, både med hunden framför och vid sidan.
*Träna uthållighet i kortare banor.
*Träna vänstersvängar utan att tränga alltför mycket.

Jag kan och jag vill matte!
Allt gick såå jäkla bra. Han var alldeles underbar, precis som igår :D Taggad, stabil och fokuserad!!! Framförallt kortbanorna gjorde mig extra glad. Han kan när han vill, och de senaste passen tyder på att jag kan få honom att vilja. Med god planering, bra "uppvärmning" och bra belöningar fixar han allt med glädje. Haren fastknuten på ett snöre är verkligen den bästa belöningen någonsin.. Han äälskar den och flyger efter den!

Nu väntar biologiboken, blää!
Ha det bra!!
bra dagar.

Härliga senaste dagar, minst sagt :)

Igår efter skolan gick vi iväg till skogsdungen och gick spåret jag la igår. Istället för att ställa mig vid sspårstarten fick han gå på det från sidan och hitta det helt själv. Jag tror aldrig han har spårat så sansat och fint faktiskt.. Raksträckorna var alldeles perfekta, sen tappade han bort sig på några ställen men hittade tillbaks ganska bra efter att jag visat riktningen. Tappar han bort sig blir han frustrerad och bara springer åt ena hållet, helt fel håll ganska ofta.

Därefter åkte vi till Hammarö bhk och mötte upp Lisa och Sara för lite träning. Det var grillkväll med mycket folk - perfekt! Gossen var underbar. Het som in i baljan, motiverad och koncentrerad. Fokuserad på mig var bara förnamnet :) Vi tränade lite fotgående, vilket alltså inte kunde gå annat än bra. Vårt hoppstå från sitt i utg. pos är däremot galet :D Han studsar upp en halvmeter i luften och landar en halvmeter till väntrar haha. Stadgan och kommandot sitter däremot kalasfint. Dagmar slet i kampleksaken och jagade pälsbollar som aldrig förr, galna rödtuss!!

En härlig dag med andra ord!

Nu till nästa roliga besked :) Gimmie löper, och ska paras om ~2veckor :D Gaalet, ingen är lyckligare än jag!!!

3 maj

De senaste dagarna har varit toppen på många sätt. Jag har bestämt mej för att börja om på vissa delar hos Julle, och ändra om vissa. Framförallt ska jag se till att vi har lika roligt tillsammans som vi alltid har haft.

Gosen går från och med nu kopplad betydligt mer än tidigare. Av någon anledning har han fått ökat självförtroende och håller sig inte alls i närheten på samma sätt - vilket härom veckan resulterade i en jävla massa tjat, frustration och besvikelse. Det sista vi vill ha, med andra ord.

Under veckan som gått har vi motionerat massor. Lånigsar i skogen, rejs över oändliga järden tillsammans med blandisen Telma, cykling och lek. I skogen har han mestadels fått gå kopplad helt enkelt, men även sprungit av sig rejält på utvalda bra platser :) Det fungerar hittills hur bra som helst.
Stämmningen är på topp, och det är fasen det allra viktigaste för oss!!!!
Nu på kvällen har vi varit ute i 2h och bara umgåtts och uppskattat varandras sällskap. Lekt kurragömma, slitit i stora pinnar och jagat leksakskaninen i full galopp - Härligt!

Min älskade plutt :D
Pappa tog med sig gossen till veterinären idag också. Upptäckte en lätt rodnad i Julles vänstra öra, och med tanke på att han haft svamp två gågner tidigare var det lika bra. Nu var det dock inget särskilt, men en tusing fattigare och en öronkräm rikare blev vi ;) Hoppas den hjälper för enligt mig ser örat rött ut.. För övrigt hade pappa tydligen freestyleuppvisning i veterinärens väntrum förut. Han slängde åt sig en näve godis från disken och underhöll publiken, haha galet!

Nu ska jag ut och lägga spår inför morgondagen.

 


RSS 2.0