Malta, here I come.

Svampskogen blev som jag skrev sist, men desvärre ingen vidare skörd. Men en gosse som sprungit som en sate i markerna och endel blåbär så vi var nöjda i alla fall :)

Mamma har firats med släkten, och Julle var såklart i centrum större delen av kalaset. Lite pajkanter fick han också ;) Titta vilken intensiv blick när det väntas på det magiska ordet..

Igår förmiddag blev det en tur till flickorna på vischan. Gud vad vackra dom är, man smälter! Betty 9månader till vänster och mamma Iris 4år till höger.

Goldentanten och Goldengossen ville inte va med på bild, så vi får nöja oss med springrarna.
Efter en intensiv lekstund på gräsmattan med massor ev spring - då det är det enda som gäller i lekväg för dessa livliga damer - begav jag&gossen oss iväg till skogen på blåbärsplock.
Gossen var trött av lek och värme och höll sej inom 10m och käkade bär han med. En hel bärplocks-skopa  hällde jag ut på ett rensgaller och gik iväg en bit för att plocka mer. När jag kommer tbx står Julius där och slickar rent från de sista blåbärsresterna. Ska tillägga att det inte var så gott om bären, menmen allt för min gosse :D

Kvällen bjöd på fisketur med mina bästa kusiner (har bara 2), morbror och bror1. Julle stannade i stugan med mamma och mormor, båten är bara kunstruerad för 300kg. Några borrar var fick de, medan jag fick en härlig kväll framme i fören.

Idag har jag städat rummet för första gången sen i mitten av april haha :D Det tog bortåt 3h. Förhoppningsvis håller det sej lika bra så jag inte behöver städa fören i oktober nu då :) Nej nu har jag lovat mejsjälv att det ska bli LITE oftare!
Vi får se vad jag hittar på med grabben idag. Ett konstant regnande sen imorse får mej att överväga en vilodag. Vi får se!!!

Och sist men inte minst. Igår klickade vi hem en rvecka på Malta jag och mamma. Utan att ens veta om jag får passet i tid eller ens höra om det är OK med jobbet. Gött att bara skita i allt ibland. Smällen får man ta efteråt!!
Ha det bra!

Rådjur.

Okej nu var det visst ett tag sen!!!
Först och främst var vi i stugan i början på förra veckan. Jag var ledig en dag och då passade vi på. Ett spår och endel prommenader blev det. På måndagskvällen var vi ute på myren där vi träffar på rådjur som bara ruschar iväg när de får syn på oss. Julle blir såklart ruskigt intresserad och ville verkligen sticka efter, det blir inte lärttare när han börjar vädra utav bara sjutton. Kopplet låg såklart kvar i stugan, men det gick bra. Jag höll honom inom 40m och kommenderade hela tiden fram och tillbax. Han skötte sej grymt bra men tillslut försvann stigen och då drog vi lite andra vägar innan vi gick hem.

Sen har vi varit ute på sjön för en fisketur tillsammans med bror 1. Några abborrar blev det, men det viktigaste var att vi hade mysigt.
Julius har också varit i Arvika tillsammans med min mor och fingått. Där strosade de omkring på stan i flera timmar och träffade folk&fä. Bland annat en goldenpojk vid namn Totte :) Dessutom kom det fram en norrman som blev så förtjust i Julle att han frågade om han fick köpa en glass åt honom. Lite senare kommer han ut med en bägare med en vaniljkula i. Haha, vilken liten charmör jag har.

En rejäl genomkörare i skogen blev igår eftermiddag. Nu vänar en tur till skogen för lite svampplock för gossen&mej. Jag har dessutom påbörjat träningen till en markering i kantarellsök. Precis som förra året men då rann det som mycket annat ut i sanden. I år ska vi klara det. Jag ska mkolla upp om det finns någon bra kantarellkurs i närheten också.
Ha det br :D

Oj

Nu har jag egentligen så mycket att skriva, men jag skiter i det bjuder på bilder och skriver lite istället ;)
Julius och jag har varit i stugan och sovi en vända. Prommenerat i skogen, hittat massa svamp, badat och haft det gött :D

Såhär sött smög han omkring i buskarna på onsdagskvällen!
Han fick dessutom spö av grannkatten haha. Det var så oerhört kul o se att jag låg dubbelvikt på marken av skratt. Först märkte jag ingenting, plötsligt sprang grabbemn iväg med en jävla fart, svansen rakt upp och högt huvud. Katten ger ifrån sej en hel hög med olika ljud. Antagligen snärtade hon till honom rejält för i nästa sekund sitter hon kvar medan Julle kommer travandes tillbax med svansen hängandes rakt ner och huvudet nästan släpandes i backen :D Alltihop på några få sekunder, det går inte att föreställa sej bilden!

Vi träffade dessutom på en skock kossor vid stugan. Julle funderade om han skulle hoppa på ena kvigan också, men efter lite övervägande insåg han att han inte riktigt hade storleken med sej.

Nu har jag jobbat en hel del. Men lite lite aktivering utöver långisar har vi hunnit :) Bland annat har vi varit ute på andjakt :) Är det inte underbart att se en golden utföra det han en gång var avlad för? XD Sen att det handlar om en plastanka hemma i parken spelar väl fölr sjuttion ingen roll :D haha

Imorn drar vi till stugan efter jobbet. Ha det!

KÖRKORT

Jajjemän det stämmer. Igår klockan tio small det. Skönt att bli av med skiten, inget mer plugg och ingen mer som granskar en. NU är det sommar!!

Julius har fått massa motion av pappa i några dagar här- Träning hat inte hunnits med då jag jobbat varje dag. Men nu väntar två dagars ledighet som ska spenderas i stugan. Där ska han få stå i centrum vill jag lova!

Idag bar jag mej iväg på min första egna körtur, förutom när jag körde tbx bilen till körskolan efter uppkörningen. Det skulle bära av mot ett tjärn någon mil bort, men åskan och blixtrarna satte stop för det. Istället åkte vi till Lovisas sommarstuga ytterligare två mil bort där vi badade i 1,5h. Simmade, hoppade, dök och skubbade oss rena med dirverse krämer. Mysigt värre!

Nu åker vi till paradiset :D Vi hörs!


Hemma!

Nu är vi hemma igen, efter en alldeles undebar vecka på Gotland tillsammans med familjen. Jag tänker inte skriva sådär värst mycket, istället bjuder jag på massor med bilder :)

Kan man bli sötare än denna lilla gåsungen?

Gossen under en av våra morgonrastningar.

Det var ju Almedalsveckan på Gotland, min mamma jobbade där lite smått några dagar i en monter så vi passade såklart på att gå och lyssna på några partiledare. Det var ruskigt intressant med tanke på att det blir första gången att rösta för mej. Julius verkar hur som helst ha bestämt sej :) Det var många som skrattade på honom när han kom traskandes med en sosse-ros i munnen ;)
Julius goes polishund :D Det kryllade ju av  poliser blnad politikerfna, och dessa två ställde upp på en bild. Julle veerkar dock vara mer intresserad av oss.

Helt otroligt hur en bild kan bli. Den ser extremt tillgjord ut, men faktum är att jag bara dragit lite i nivåerna. Coolt!

Snacka om semesterbild. Att Julius är en livsnjutare råder det inga tvivel om.

Sista kvällen precis innan vi gick på färjan.

Det var allt för den här gången, har miljoner bilder till som kanske dyker upp nån gång :) Ha de gött!!!

En dag vid hundbadet :)

Mja en dag var väl att ta i, men några timmar i alla fall. Där har han lekt med en blandras och en svanslös boxer. Ingen av dem var speciellt lekgalna som Julle, så i vanlig ordning rejsade han omrking och pratade för att få igång dem. Däremot badade de desto mer, gossen nöjde sej med att trampa omkring på botten och sörpla i sen en och annan deciliter.

(Här är första mötet, gossen är ruskigt nyfiken men liiite feg i början.)
Några gånger var jag ruskitg missnöjd med några kommandon. En gång tog det bortåt 1sek för honom att vända på inkallning (han ska inte behöva fundera, det ska sitta i ryggmärgen), samt några halter var halvtaskiga. Mitt humör sjönk drastiskt och tyvärr fick han sej en tillsägelse stackarn.. Jag skäms verkligen över att jag inte kan behärska mej bättre. Han är ändå det största jag äger, min absolut bästa vän som ger mej allt. Då kan jag väl för fan skärpa mej och försöka ge en tiondel tillbaka. Världens bästa guldgosse!!!

Är han inte söt så man smälter? Såhär häpen såg han ut när jag tog honom på bar gärning. Klassblöt stod han med fyra tassar på mattes filt och slickade i sej vitlöksdressing utav bara helvete. Men vad gör det när man är så söt :D Till&med en dreggeldroppe hänger kvar i höger mungipa XD

Här går gossen till atack mot en sandgrop som han ägnade sig åt ett bra tag. Man kan ju undra vad han letar efter :)

Ikväll har jag jobbat, bingon på fredagkvällar somvanligt, idag med min mor. Pengarna strömmar in (eehe). Imorn drar vi till gotland i en vecka. Mor, far, jag, Julle, äldsta bror&hans tjej. Det ska bli så underbart att ni anar inte. Jag läängtar efter en vecka av bara ledighet. Däremot är jag lite orolig över hur det ska gå att åka bil så långt med Julius. Till gotland förra året var det en mardröm. Som jag skrivit förr så är han inte bekväm med att åka bil. Han klarar det ju, men han kan inte sova på långa vägar. Sitta upp och flåsa tungt är inte så värst bekvämt för någon av oss. Jajja, det löser sej :)
Jag tänker iaf skriva därifrån :)
Ha det göttans!!!

RSS 2.0