För mycket av det goda

Häromdagen när vi var och prommenerade vid ett tjärn i närheten, så hade vi tänkt att smita ifrån stigen en sväng och ta en genväg. Inget vidare beslut kan jag meddela, det visade sej vara sankmark som också bekräftades när jag läste på kartan vid parkeringen. Jag började med att tramampa ner och hade vatten till decimetern över knät. Och Julle fastnadde i en håla och tog sej inte upp stackarn.

Hela han var under vatten förutom huvudet. Det var bara att ta ett stadigt grepp om ryggskinnet med båda händerna, slänga upp honom på land och bära honom tillbax till stigen. Han fatta ju inte vart han kunde gå och inte gå den token. Att jag inte ska ha en större hund än jag kan bära har jag verkligen spikat nu.

Idag tog vi en lite säkrare nix. Själv börjar jag inte fören halv fem i eftermiddag så det blev några timmar ute på byn :) Undersökte några nya skogsstigar, lekte med trasan och rejsade loss på forngravarna. Därefter en tur till momor för gräsklippning oså, nu ska jag strax göra mej i ordning..

Inte en fot på marken, han har varit aktiv de senaste dagarna!

Igår eftermiddag gick vi till badet gossen och jag. Jävlar anåda vad han rejsade. Han stack ändå ut på bryggan som ligger en halv kilometer bort och bara sprang. Tvärvände och sprang hela vägen tillbax med samma fart. Eftersom det inte var någon där lät jag honom hållas. Vi lekte extremt mycket och det var såå kul. Inkallningarna satt klockrent och han tog emot varenda belöning flygandes i luften. Fasen va kul det är när allt stämmer!!
På kvällen var vi bortbjudna till några släktingar på middag. Det var 10pers därinne som alla avgudar Julle och som Julle avgudar. Ni skulle sett honom. Han var alldeles tossig. Sprang runt runt runt, skällde som en tax och flåsade i en halvtimme efter.. Kanske för att han bara några minuter tidigare rrejsat som en gasell på plajan också..  Skit pommes vad vild han var. Man kunde tro att han sitter instängd i källarn hela dagarna.. Ibland blir det lite mycket av det goda märker man. Att behärska sin glädje är väl lite Julles brist kan man säga, tur att han inte är någon typisk golden. Istället för att älska alla, älskar han famlijen extremt.

Somsagt, skola väntar om några timmar. Ha det bra!

gris 1 och gris 2

Idag har gris 1 (Julius, han är född först) varit med matte i Kristinehamn och hälsat på gris 2 (Specs).
Vad var det hon sa nu da, 2h och 40min? ute i skogen och dom har lekt så mysigt tillsammans. Jagats, brottats och kampat. Under kampen sprack leksaken i två delar. Rättvist skare va! Julius har ignnorerat en inkallning, sprungit iväg när han satt under stannakommando och dragit lite i kopplet några gånger. Precis som man ska uppföra sej när man träffar bästis :D Nejdå han var duktig också, matten gosse. Men det alldeles underbara var att jag inte kände ens minsta lilla irritation utan jag kopplade bara när han inte lyssnade. Precis som jag SKA göra.. Det går åt rätt håll!!!!

Här är dom faktiskt ruskigt olika i jmf med verkligheten. Gris 1:s päls ser helt ullig ut beroende på att jag tog bort en svart sele i ps utan ansträngning. Dom är lika, bortsett från att Julle har en något ljudligare pipa när han uttrycker sin svartsjuka. Specs är 4kg större, säkert 5 då Julus verkar ha några kilo päls på sin lilla whippetkropp.

Det finns en anledning till deras nya namn. Julius rullade sej i hästbajs och Specs tog sej ett lerbad.

En tuggring väntar på Julius när han vaknar om några timmar.. Ha det bra!


du är så jävla bäst gubben <3


Du är värd någon så jävla mycket bättre.

Fan vad jag älskar dej gossen, tänk om jag kunde visa det också!

 


Trist


Igår bjöds det på prommenad tillsdammans med Lovisa och Alice. De lekte och hade sej, men Julle kändes väldigt frånvarande. Inte alls kontaktsökande och väldigt tjuvbusig. Tyvärr blev jag lite sur på honom en gång när han stod och upphets-skällde inne i kompisarnas hall, idiotiskt när jag likväl kunde belönat när han va tyst. Det handlade bara om massa sura/irriterade ord och inget fysiskt, men ändå. Antagligen kände han av min irritation och höll sej på egen hand under prommenaden. Vem fasen vill söka kontakt hos en sur matte!

Så nu tänkte jag bege mej ut på en prommenad bara jag och gossen. Jag ska vara en uppmuntrande och intressant matte ska ni veta ;)
Jag får alltid så dåligt samvete när jag&gossen gjort något som inte var kul. Jag menar det absolut viktigaste för oss är att vi trivs och har skoj ihop. Så nu jäklar :) Märgbensupplet ska han få min bästis..

Ha det bra!!

Skola

Imorn börjar allt igen. Jag försöker verkligen intala mejsjälv om att det kommer bli skönt att komma tillbax till vardagen igen, men just nu känns det rätt surt..
Hela dagen fördrevs inne i stan. Handlade lite saker som behövdes och umgicks med bästa Lovisa. Därefter storstädning av hela rummet och nu sitter jag här. Har lovat mamma att hjälpa till med strykning av tvätten men jag vette sjutton, kanske sen (som det brukar låta). Just nu är jag grymt sugen på att fota lite grann när solen sticker fram, men kameran (den enda som fugerer nu ju *gråter*) har pappa då han är iväg och plåtar massa fotbollsmatcher som alltid. Det blir kanske lite småträning för grabben istället.

Började så smått med backaträningen igen, men nej det fungerar inte för oss. Nog förstår han vad som gäller och backar några steg. Jag väntar med det till klickerkursen i höst :)
Vi ska nämligen gå en sådan inne i stan hos Sara och gudarna ska veta vad vi ser fram emot den. Funderar på att anmäla grabben till någon mer kurs, men jag vet varken vad eller vart, så det blir det väl inget av. För det är skoj att lära känna lite fler folk och börja köra tillsammans. Just nu är det mest prommenader som sker med hundkompisarna.
Jajja, strykning väntar. Eller var det prommenad först!
Ha det bra!!

Hemma från Malta ;)

Jag orkar inte skriva mycket här, bjuder på 4 bilder istället :D




Som ni ser har vi haft det bra. Dock så in i baljan hett att det hade räckt med 10 grader mindre. I 38 graders värme gör man inte många knop vill jag lova.. Men en ricktg mamma-dotter vecka, och en underbar sådan har vi haft!!!!

Stugan:
I torsdags åkte jag&Julius med mormor till stugan. Massor med motion för gossens del. Han har sprungit i skogen som en gasell flera timmar varje dag. Dessutom har vi faktiskt tränat ganska friskt med Julles mat (alltså morgon och kväll), och jävlar vad taggad han har varit. Ruskigt het i fritt följ och brillianta hoppstå :) Ibland är det skoj att träna på sånt även om jag inte har någon användning för det. Ja, fot är väl alltid bra att kunns förstås!

Och hur många liter gula kantareller som helst har vi hittat, helt otroligt vad mycket, 4 rådjur har jag sett vid lite olika tillfällen, gossen däremot märkte inte en enda en. Dock märktes det under ena skogsslångisen att hans näsa var på andra håll emellanåt, men han klarade det fint som alltid min bästis :)

Haha, titta på oss. Vi ser ut som små ungar påklädda i regnkläder&gummistövlar som mamma burit upp på en höbal. Haha, sånt är livet på landet ;)
Nu har jag just skjutsat in pappa&Co till staden på kräftskiva, middag väntas av bror&hans tjej. Sista sovmorgonen imorn. Jag gråter :(

Ha det sålänge!

Nu vet jag,

jag vill ha en Stabyhoun :D Det gick upp för mej när vi mötte en som bor i området. Tyvärr vågade jag inte gå fram och snacka, men nästa gång ska jag göra det. Läst och kikat lite och de låter ju helt perfekta. Däremot ser de grymt sega ut på youtube-filmerna.. men jag ska kika mera!!! Ovanliga, hög inavelsgrad, sjuka och för ung ras för att veta vad man verkligen får. Låter det inte perfekt? Nej men ärligt talat så har jag kikat på dem tidigare, jag vill ha jag vill ha.

Häromdagen blev det långins tillsammans med Alice&Lovisa. Massa spring i skogen och massa tjöt för oss tvåbenta. Samma runda idag, med en massa blåbärsplock längs vägen. Blev nog en 7liter med hem. Gossen har skött sej fint precis som alltid, och imorn är sista dagen tsm innan jag drar till Malta i en vecka. Ska bli så gudomligt gött så ni anar inte. Googla på"Malta+blålagunen" så förstår ni vad jag menar ;)
Hur jag ska klara mej utan gossen däremot har jag inte en aning. Varje gång har jag gråtit när jag åkt ifrån honom, så det lär väl bli imorn med. I Barca i december hörr jag på att gå upp i rök bara utav fyra dagar utan honom, så hur fasen ska detta gå. Mattes gullgosse <3

Nej nu ska jag packa, så där i god tid som alltid ;)
Hat gött!!!

Projekt tandsten + trasig kamera

Jaha, där gick D200-kameran sönder. Den går att sätta på med tar inget när jag försöker ta. Och vad fasen ska jag ta med till Malta? Min lilla kompaktis som tar dretbilder, jag gråter. Pappa erbjöd mej sin D300 och visst, men jag ser den framför mej bland sand och solkräm. Hur som helst ska den lämnas in till Nikon i Stockholm så fort det bara går. Jag orkar inte...

Julius har prommenerat på långt varje dag nu de senaste 10 dagarna. Vi har gått tillsammans med springer spanieln Alice, och igår tog vi med oss grannterriern Sune på lånigs. Julle har ju aldrig prommenerat tillsammans med en annan hund på det viset men jag har kommit underfund med flera saker:

1. Julle är klockren. Tillskillnad från Sune som kryssade fram och tillbax och mestadels gick på två ben 2m framför mej gick Julle hela tiden avslappnat preci brevid utan att gena framför mina fötter. Han är underbar!

2. Jag ska nog kanske inte ha hanhund nästa gång. Julle i all ära, men lillterriern var ju helt fixerad vid dofter. Han gick som en dammsugare och tittade faktiskt inte på mej en enda gång.

3. När nästa jycke anländer ska den koppeltränas precis lika mycket och på precis på samma sätt som Julius. Grabben är för fan som och prommenera med en tom papperspåse, tänk vad praktiskt om båda är det ;)

Haha det låter som Sune är en riktigt buse men det är han inte. Men det är klart när det är första gången han är ute med mej, med husse&matte är han riktigt lydig. Faktum är hatt han är en ruskigt charmig kille. Med energi och fart utöver dess like :) Skitgo.

Ojuste! Det jag skulle skriva om ja. Vi träffade även på Mosart på vår nix igår och vi kom in på tandsten. När jag fick se Mosses bländende vita tänder kände jag att det är dax att ta tag i tandstenen. Julle har fått blöt mat i ca halvåret men nu är det ändrar sen några veckor tillbax. Utspritt på gärsmattan så att han tuggar ordentligt, dessutom åkte jag runt och köpte massa tuggisar och märgben som han ska knapra på.

Rensat örat har han gjort idag också. Hällde i nåt medel morsan fick tag på, så nu är det fixat.

Jag har nämt "nästa hund" flera gånger i detta inlägget, och jag planerar. Mer om det en annan gång annars blir det en roman idag!

Hörs!


RSS 2.0