8 juli

Agilitytävlingen i förrgår var kanonkul att titta på. Verkade vara en slags träninsgtävling eller så :) Massa shelties och massa bordescollies såklart. Men även en afganhund som var skithärlig :D Kvällssolen låg på hela kvällen. Mamma jag och gossen låg på en filt och kikade och fikade i flera timmar - supermysigt!

Man kan inte säga annat än att jag har en lättsam hund. Han lägger sej med baken åt planen och somnar på filten brevid oss. Sötsnuffsen <3 När jag gick iväg för att köpa mera kaffe var det dock andra bullar. Gnäll, gläffs och gnöl, precis som vanligt.

Igår började vi dagen med en morgonlångis. Två timmar ute i skogarna är en helt perfekt start på dagen :) Vi tog även svängen förbi hundbadet så att gossen fick svalka ben och mage litegrann. Han älskar att va där, för det finns såå mycket gott att lukta på :D

På kvällen tog vi tåget mot Kristinehamn för träning med Linnéa och Maggan igen. Jag hade tänkt att göra en träningsplan på tåget, men jag somnade visst och vaknade när konduktören tackade för att vi valt värmlandstrafik. Väl på klubben blev jag shejpingsugen och ställde mej i gräset och lät gossen avgöra vad det hela skulle bli. Det blev framtassarna uppe på flaggstångs-fästet och så lite små tendenser till klossträning på det. Tokfransen! Lite hoppstå, följsamhet på det. Samt endel platsliggning som de andra skulle träna på.

Det finns en sak som jag verkligen försöker få till när det gäller vår träninng. Och det är att störningarna ska fungera som motivationshöjare. Ju mer störning, desto med ska hunden kämpa för att verkligen på belöningen, och när det gäller platsliggningen, och egentligen all form av stadga med Julle så har jag verkligen lyckats. När Linnéa lockar med burken med kalvsylta någon decimeter ifrån honom rinner dreglet i mungiporna. Men det är precis som om han spänner skinkorna hårdare för att ligga kvar, och blicken vänds istället ifrån burken. Att folk hoppar över ryggen och andra hundar springer i gallopp precis framför honom verkar inte göra ett skit. Det gäller bara att försöka finula ut hur jag ska göra för att få till samma effekt i allt vi gör.

Idag har vi gått långt igen. Jag älskar det nya skogsområdet jag hittat :D
Nu bär det av mot jobb strax, och såfort jag slutat där tar jag bilen mot nästa arbete för att jobba natt.
Ha det bra!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Vad härligt det låter alltihopa! :D

2011-07-08 @ 23:28:05
URL: http://www.sofiegustafsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0